Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Mágiahasználók Témája


Antail

Mi a kedvenc Mágiahasználó Karaktered?  

207 szavazat

  1. 1. Mi a kedvenc Mágiahasználó Karaktered?Recommended Posts

Üdvözlet Mindenkinek!

Itt nagy tanácskozást szeretnénk olvasni azügyben, hogy s mint vagyunk mint mágiahasználók, miért mit csinálunk, technikák cselek, védekezési, támadási eszközök.

Illetve le lehetne mindenkienk írni, hogy miért ezzel- és azzal a mágiahasználóval játszik. Milyen specializációkat csinál?! Ilyesmi!

Aki egysorost mert beírni, erre inkább ne térjünk ki milyen rontásokat alkalmazok rajta!

Link a hozzászóláshoz

Nos az én kedvenc mágiahasználóm a Sogronita paplovag, a fönix. Igaz sokan azt mondják, hogy rettenetesen erös karakter, de én úgy gondolom, hogy bármely kasztból lehet rettenetesen durva karaktert létrehozni. Nos mivel a fórum ezekröl a mágiahasználókról szól, kifejteném, hogy szerintem miért is nagyon jók a paplovagok...

:arrow: Egyesítik magukban a hitet, a szakrális mágia bizonyos formáit, és a harcban való lényeges tehettségüket. Persze minden paplovag más-más szférákkal, hittel és képzéssel mutatkozik meg Ynev világán, de mindegyikükben meg van az a hit és célkitüzés, ami sok karakternek nem adatik meg. Nagyon sokoldalú és partyban nagyon hasznos segítö vagy rettenetes ellenfél lehet.

A másik hasolló erökkel bíró kaszt szerintem a tüzvarázsló. 5. szint után a pusztító tüz ösvényén hatalmas ellenfélként kerülhet elö, függetlenül attól, hogy gyatra kidobása van. A tüzvarázsló is rendelkezik nem kis mértékü hittel Sogron iránt és persze ezt kalandban nem árt kijátszani. Pusztító tüzmágiájáról legendák zengenek Yneven, ezért sokan misztikus, pusztító tqzmágusoknak tartják öket és sokan félnek is tölük.

Nekem ez a két kaszt ami nagyon is a szívemhez nött és bármikor szívesen játszom velük. :wink:

Link a hozzászóláshoz

Sziasztok!

Én a papra szavaztam, de egy kis kiegészítés kell ehhez.

Szóval Igrenon SpARTaS 10. tsz-ű és főpapként szolgálja urát Adron-t. 7-8 év játéka van benne és nagyon hozzámnőtt a karakter. A kiegészítés pedig annyi, hogy az Adron papok által használt mágiaösszeállítás...khmm...több mint hatásos. 15 illúzióharcos és egy káoszvihar és én láthatatlanul osztom a parancs-varázsokat és a varázslói "trükköket".Volt, hogy nagyon megszorítottak - novella is készült róla -, akkor 40 manáért egy három láb (jól emlékszem, hogy 1 láb yneven az egy méter :) ) magas kőgólemet hívtam segítségül... A kicsikémnek négy karja van... 1 évig éltem aszkéta életet mire megbocsáttatott nekem a mohóság búne :) Egyébként szerintem a kombók használata egész egyszerűen nem illik a varázshasználókhoz. A jellemükhöz. Persze ha nagyon meg vannak szorulva, akkor semmi sem számít...

Link a hozzászóláshoz

Üdvözletem én a tűzverászlókra szavaztam. Játékaim során ők okozták a mágiahasználó főkaszt kasztjai közűl a letöbb meglepetést és élvezetet. Jelen pillanatban tűzvarászlóm nincs de egy 6. tsz. főnixem éppen tapodja Ynev főldjét. Velük kapcsolatban én is Bahamuth nézeteit vallom, mégha nem is a varászhasználók a kedvenc kasztom.

Jelenleg amiben pozitívan csalódtam az a nomád sámán kaszt volt. Két korábbi kudarcom mellet a harmadik karakterem életképesnek bizonyúlt, és sok örömet okozott nekem, így vegyétek azt, hogy a nomádoknál is van egy szavazatom.

Link a hozzászóláshoz

Szóval. Én a papra szavaztam.

Ugyanis szerintem ez az a kaszt,

1 amit nem olyan nehéz kijátszani.

2 aminek az egyik legerösebb a mágiája.

3. harcban, föértékekben sem olyan gyenge, mint a varázshasználó fökaszt.

4. képzettségei is kiválóak (kp/szint 10 pl... )

5. Sok választási lehetöség van

6. Megkapják a tiszteletet.

7. Az elsö karaktereim közt is helyet kapott egy pap.

8. A sok lehetöségen felül is sokféleképpen lehet értelmezni a hitet.

9. Egy papnak sok segítöje van

10. A pap majd' minden helyzetben megállja a helyét.

Egyébként a varázslót is szeretem, csak az elég nagy falat. Szóval nem vagyok biztos benne, hogy ki tudnám játszani...

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Én a varázslóra szavaztam mert hiába nehéz vele játszani mégis az egyik legerősebb kaszt. Sokan mondják hogy az első szinteken nagyon gyenge de sztem ha jól kihasználod akkor nagyon ütőképes is tud lenni. Az igaz hogy csak az elemi mágiával tud sebezni de rengeteg lehetősége van az ellenfele lefegyverezésére. Varázshasználók közül a legjobb sztem.

Link a hozzászóláshoz

Nos én a Boszorkánymesterre adtam le a szavazatomat....Azért mert nekem nagyon bejönnek a varázslatai...nagyon jó dolog amikor szívatni akarsz valakit..(pl:nyelvrothadás;bélsorvasztás... :twisted: :twisted: )ÉS én úgy érzem hogy azt még ki is tudom eléggé jól jáccani! 8) (ha nem így van...CS és Alkyone úgy is gyorsan meg fog cáfolni) :roll:

Link a hozzászóláshoz

Szerintem ilyet mondani, hogy "legjobb" nem lehet, mert mindegyiknek megvan a maga szépsége. Mindeegyikkel jó játszani. Talán azért a legjobb a varázslóval, mert ő egyesíti az össze többit, szóval majdnem mindent meg tud csinálni, amit a többiek (tűzvarázslatok, stb..). Persze emiatt el kell dönteni, hogy mégis milyen varázslót csinálunk, de az 5letesség, és a "szerepjáték királya" kaszt szerintem.

Dorani magiszter kedveli ezt
Link a hozzászóláshoz

Fürge: nem cáfolunk meg. A boszorkánymester jó! 8) Főleg ha wier!

Egyébként szerintem sincs "legjobb" mágiahasználó.

Az én kedvenc mágiahasználó kasztom a bárd. Nem azért mert tápos, -mert ez egyértelmű- hanem mert én elsődlegesen harcos beállítottságú vagyok, és talán előnyben részesítem az "ügyeskedést" mint a mágihasználatot. Amúgy a bárdmágia az ami nem elsődlegesen a gyakásra van kihegyezve, hanem mintegy "kisegítőeszköz". És mégis igen hatásos, még a mágiát ismerőkre nézve is. 8)

Link a hozzászóláshoz

Szerintem a bárdmágia az, ami szinte csak a harcot segíti. Meg a nök megszerzését.

Tanulmányozd át a bárdmágiát és vesd össze a többi kaszttal, hogy kbra hány % az, amiben az ellenfél harcértéke csökken, vagy a föértéke, vagy elkábul vagy ilyesmi...

A többi kasztnál messze nem ennyi van. Valóban a bárd a legharcosabb mágiahasználó. Elismerem, jó kaszt is. A tápolásba ne menjünk bele, megint csak vita lenne. mindenki tartsa meg magának vagy a bárdokhoz kapcsolódó topicba írja :twisted: . Szóval. A pap is elég harcias szerintem. A Bm is (7+1 HM). Ja igen. És a wier a BMre találták ki.

A BM valóban nagyon jó, mert nincs sok kötöttsége. Talán hasonlít is valamicskét egy másik kasztra, találjátok ki melyikre ("nem gyözni jöttünk, pusztítani") szóval csak pusztít. Ezért is hatékony. Rombolni mindig is könnyebb volt, mint pusztítani. Egyébként még visszatérve a bárdhoz, valóban vannak nagyon jó trükkök is a bárdmágiában. Illúziók, átverések, csalások. Szóval csupa szélhámos dolog. De olyat is kéne kitalálni egy párat, amit mana nélkül lehet használni. Amit a földön is élö hivatásos csalók használnak. Mert jó, hogy ott a hamiskártya. De kellene még egy pár trükk. Szóval én minden mágiahasználót szeretek igazából. Föleg azért, mert én imádom a pszit. Föleg a MF-ot. A Pszi az egyik legnagyobb hatalom. Sokszor többre képes, mint a mágia... :)

Link a hozzászóláshoz

Örömmel látom, hogy mennyien szeretik a papot(köhöm 3-an).

Én nem rég jöttem csak rá, hogy milyen jó is a paok, mert jó harcosok és a varázslataik se kutyák, csak jó szférákat kell választani. Például kezdetkor jó élet szférába tartozni, késöbb meg halálba :lol:

Mit szeret mindenki a tűzvariban? Mármint olyan sokan....azaz 4-en.

Link a hozzászóláshoz

Venes : a tűzvari is érdekes karakter ám... mellesleg magas szinten olyan tápos, hogy még a varázslót is odaveri.

Spartas :

1.: Egy transzmutált lándzsát egy szilvába tettem és fogadtam a fogadó "erős emberével", hogy nem tudja megetetni az egyik harcossal. A fogadást elvesztettem...

Ha jól sejtem ez így nem műxik. Ugyanis a személyes aura miatt ki kellett volna, hogy dobja a cuccot. Nem? Ennyi erővel a gyomrába is teleportálhattál volna valami erős kénsavat vagy mérget...

Egyébként én a varázslóra szavaztam.. használhatóság szempontjából az egyik legtöbb gondolkodást és legtöbb trükköt igénylő kaszt.

Link a hozzászóláshoz

Sziasztok!

Testen belülre nem lehet teleportálni, mert kilöki a Személyes aura. A Kíméletlenek tőre sem működik, mert ellöki a visszaalakuló tárgyat a személyes aura. De ha világi módszerekkel kerül a tárgy az emberbe - a kíméletlenek tőre is sebez, tehát bele bír menni - akkor maximálisan kifejti hatását. És egy lándzsa nem fér el az ember bélrendszerében. Platinává transzmutálva igen... Egyébként mióta a fekete mágia ki lett dolgozva - kis túlzással - azóta ezt nem használom, hatom.

Más. A papban nem azt kell szeretni, hogy milyen jó varázslatai vannak, meg milyen jó harcos. Volt olyan kalandom, ahol sem fegyvert, sem mágiát nem használtam. Na jó, egy áldást igen. A pap közösségi vezető. Az emberek felnéznek rájuk, tisztelik őket rendíthetetlen hitükért. Ha egy pór megtudja valakiről, hogy pap, akkor egészen máshogy fog vele viselkedni, mint egy harcossal. lovaggal. Bizalmasabb lesz vele. Persze nem mindegy, hogy milyen pap ;) A pap erőssége az, hogy meg tudja nyerni a tömegeket. Van olyan jó képesség ez, mint a tűzvihar varázslat :)

Tényleg! Aki pappal játszott már hány embert tudott megtéríteni, vagy a gonoszhoz vezető útról letéríteni?

Link a hozzászóláshoz

Ha már papokról van szó akkor Tharr kígyókardos csuhásaira voksolnék. Imádom Toron a dinamikus rendből a tökéletes káoszba tartó rendszerét. (Mint krán csak fordítva :wink: ) Ebben a császárságban a méltó papokkal kegyetlenűl jól ellehet szorakozni. Szó szerint :twisted: . A káoszisten papjai nem csak nagy hatalommal rendelkeznek, tekintéjük az alacsonyabb kasztokban félelemmel teljes tiszteletett követel nekik.

Ellentétben a Kothor papokkal, bár nekik még csak kígyókard sem lóg az oldalukon, mégcsak tiszteletreméltó szakrális hatalmuk sincs. Bár a köznép gyakrabban fordúl hozzájuk mint a komor Tharr papokhoz.

És ami a legjobb: engedéjezett, mitöbb kötelező az emberáldozatok bemutatása :twisted:

Link a hozzászóláshoz

A papoknak egy köcsög a fára. :P

Sokszínű karakter a képességekben, ezáltal a közemberek legnagyobb támasza. Óvja a jókat a gonoszoktól és óvja a gonoszokat a jóktól. Elátkozott egy szerep, de mind ezt olyan töretlen hittel csinálja végig, hogy halála után is jelen van az őt ismerő élők lelkében.

Az önfeláldozásáért olykor tisztelet az ajándék, amely tovább viszi őt a következő lépcsőfokig.

Mazsinó

Link a hozzászóláshoz

Hamár itt vagyunk a papoknál; akkor ne felejtsük megemlíteni az álmok urának papjait sem :?! A noir papokban az tetszik nagyon hogy az áldozatukat álmukban befolyásolják, amit a "szenvedés" alanya szimplán egy rossz álomnak vagy egy isteni sugallatnak hisz, így a pap sohasem kveredik gyanúba.

Cather: a renegát tűzvarázsló tényleg tele van izgalmakkal, de ez még semmi. Ezt még mindíg lehet fokozni. Mondjuk az egyik karakterem renegát tűzvarázsló, de 20 év bojongás után úgy döntött megtér Sogron szolgájának és papjai közé szegődik. Ettől kezdve nem használhatta tűzmágiáit különben a papok végeznek vele a két """szekta""" ellentétes viselkedése miatt. Felavatták papnak, de egyszer lebukott. Azóta már két rend elől menekül és rendkívül óvatosnak kell lennie. Senki nem tudhat egyik életéről sem semmit. Különben................

Link a hozzászóláshoz

Jah meg ikerkasztuságnál milyen kombinációk léphetnek fel???

olyan lehet hogy tűzvarázsló varázslóval??? vagy esetleg tűzvarázsló boszorkány mesterrel??? ( mert szerintem renegát tűzvarázslóval igen)

Jah meg egy fontos kérdés ha mondjuk sokadik szintü harcos vagyok de már a karit már negatív módositók sújtják (korhatár miatt)... akkor ha varázsló akkarok lenni hanyadik szintü varázsló leszek???

Link a hozzászóláshoz

A váltottkasztuság lehetőségeiről minden fel van tűnteve az MTK idevonatkotó részében!

A Tűzvarázslók kasztjával kapcsolatban ugyanezen könyveben találsz még részletes leírást is, mejből megtudod, hogy TV ha elér egy bizonyos szintet fölvételt nyerhet valamej rendházba, iskolaformába. Ijen lehet a: Sogron útját járók stb. A főnixek alapból ikerkasztúaknak minősülhetnek, hiszen afféle paplovagok... A Tűzvarázslót az MTK-ban feltűntetett egyedi kasztokkal lehet párosítani, semmi mással!

Tűzvarázsló varázsló NINCS és soha nem is lessz. Egy TV nem fog tudni elsajátítani 30 évesen Kyr metódust, ami az alap megkötés a varázslóknál. A varázslók pedig nem fognak okítani ilyen öreg tanoncot, pláne ha az egy ismert és tisztelt rend (Ordán) renegát tagja.

-Öreg karaktertből soha nem leszel varázsló. A varázslók nagyon megszűrik lehetséges adeptusaikat és öket max 6 éves korukig fogadják magukhoz!! Egy harcos még a tűzvarázsló varázsló párosításnál is lehetetlenebb. Még ikerkasztúság szemszögéből is.

Sőt ha jól emlékszem a varázsló eggyáltalán nem lehet váltotkasztú. Anyira lekötik a mozaik tanulások és a mágia megértése meg az egyéb tehendői, hogy mással szinte soha nem fog tudni foglalkozni. Képzetségek terén még belekostolhat egysmásba, de soha nem lessz váltotkasztú!

Link a hozzászóláshoz

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
×
×
  • Új...