Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

[TT2023] Èlménybeszámolók


Recommended Posts

Be kell valljam, nagyon jó érzés volt meglátogatni a TT-t s az azon részt vevő csapatokat. Kicsit fura is volt úgy belehallgatni a mesékbe s a játékokba, hogy nem voltam aktív résztvevő, s mégis. Szinte láttam magam előtt a kalózcsapatot akik nem értették miért baj ha a teljes legénységgel felszállnak egy másik hajóra. Éreztem a félelmet a kalandozóban mikor eszébe jutott az ork sámán. Vagy amikor a bárd a fény erejével segíti a csapat menekülését a szörny elöl. S ne feledjük "Hófehérke" Arel papot (persze férfi nemű) amint megidézi az erdő állatait. Fenomenális volt, s a csapatok is akik küzdöttek a tini lánnyal hogy eljuttassák a céljához.

Köszönöm mindenkinek.

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Első téli táborozó... na jó :D, újrakezdő téli táborozóként ismét nagyon jól éreztem magam az idei TT-ben. 

A helyszínt nem ismertem még, de teljesen elégedett vagyok vele. Az állapota megfelelő volt, a szobák jók, a vizesblokkok mennyisége és állapota parádés. Mondjuk kicsit meleg volt aludni, de nyilván nem a 18-fok lesz a közös és általános.. és arra a 3-4 órára meg nem mindegy? :D Én az élelmezéssel is elégedett voltam, nem volt gyerek adag, mint egyszer, és a minőségét is megfelelőnek találtam. Beszéltük, de leírom, hogy nyoma maradjon, talán néha a tea jó lett volna.. de soha rosszabbat és elendor lesz. Ugyan nem a hivatalos ellátás része volt, de Bigi pulled pork-ja idén (is) utánozhatatlan volt!!!

Talán csak a mesélés helyszín miatt nem mondom, hogy tökéletes volt, de persze mindenhol meg tudták oldani, ahogy láttam. 

Az idei kalandmodul - Kata és Alga tolmácsolásában* - valami parádésan sikerült. minden bizonnyal az új modulíró, a lelkiismeretesnél kicsit alaposabb felkészülés, a belefektetett ipari mennyiségű munka, na és az érzelmes női nézőpont mind azt eredményezte, hogy szerintem idén mindenki elégedett lehetett a közös történettel. Igaz, hogy a KM-ek a "30-oldalnál többet csak b..zik írnak"-szerű ( :D ) jelszavakkal érkeztek, mégis én úgy éreztem, hogy ezt az "akadályt" megugorva mindenki megtalálta a számítását a kalandban, és sikerült jól lemesélni azt - csak azért nem dicsérem őket, mert én is kalandmesterkedtem, aztán már mégse illene. Szóval gratulálok a sikeres kezdéshez - jövő évi modult készítitek már? :D - és hatalmas köszönet illeti Katát és Algát az ez évi remek mese-élmény nélkülözhetetlen alapjának megteremtéséért. 

A csapatom, régi ismerősök, az Angry Brevers volt. Lelkes felkészüléssel, remek hozzáállással, kevés késéssel, megfelelő mennyiségű édességgel álltak neki a kalandnak. Ismét nagyon élveztem a mesét - ők meg nem mertek mást mondani :D - és sikerült csak minimálisan elhúzni az időt, túllépni az epizódokat viszont időben befejezni a mesét. A csapat ügyesen és jól teljesítette a kalandot, és nem csak Yneven tette oda magát, hanem IRL is megadták az igazi TT-s hangulatot. Köszönöm nektek a közös játékot! 

A közösségi tér és az azt megtöltő kalandozók a játékok után kiváló alkalmat biztosítottak a beszélgetésekre és játékokra. Dryennek jelentem, hogy már készül a "Hatalomszó" munkacímű Ynevesített Csak egy társasjáték :D Majd jövőre kipróbáljuk. köszönöm mindenkinek, aki szánt rám az idejéből, vagy meghallgatta az okoskodásomat, vagy adott a kólájából és/vagy a csokijából, Pistike még a pálinkát is megpróbálta :D, vagy bevett a játékba, meg aki helyettem elmosogatta a tányért ( ;)

Végül de rangban legelöl szeretnék köszönetet mondani az idei (meg az előző 19) tábor megszervezéséért, mert anélkül aligha lenne. Szép lett az emléklap és a plakett is. Sikerült eslő kiadású Karnevál 1-et is szereznem, ha a kalandozók kitűzőt is figyelembe veszem, mi kellhet még 2023-ra? 

 

* Akik dolgoznak a végleges verzión, amit én mindjárt, gyorsan, még idén feltölthetek, UGYE? :D

Link a hozzászóláshoz

Hali Népek!

Annyi megosztandó élmény buborog benn, hogy azt sem tudom hogyan okádjam a betűt. A 20. alkalomnak valóban meg lett adva a módja. Köszönet a szervezőknek a kifogástalan munkájukért! (Azt hogy franciaágyba raktak Nekdolannal, betudom annak, hogy sajnálatosan félreértették a barátságunkat.:rem:)

Jó KM-ünket méltatnám először. Gábor remek érzékkel egyensúlyozott aközött, hogy haladjunk a kalanddal és, hogy hagyjon minket kibontakozni. Élnéző mosollyal tűrte Whooni bárdjának és a kardművészemnek nem túl vállalható duettjét. Sőt! Kánonban énekelte velem a gumi macik betétdalát, mikor erre tanítgattam Yumiko-t! Nagyon köszönöm az élményt!:respect: 

Köszönet Dryen-nek az esti játékért, meg hogy másnap kölcsönadta, hogy kipróbálhassuk egy másik bandával is. Kíváncsian várom a "Hatalomszó" játékot, amit ez az esemény ihletett. Hajrá MG! :)

Most pedig essen szó a táborzáró utáni mulatkázásról! Csodás történés volt, hogy nem érződött a generációs különbség. Akkora parti kerekedett, hogy magam is táncra perdültem! Kiderült, hogy a felsőoktatásban semmi nem változott. Az egyetemisták még mindig tudnak inni!:) Az oldott hangulat ellenére az ifjak kifogástalan úriemberek maradtak az én értékrendem szerint.;) Végül, de nem utolsó sorban, ki kell térnem tetra érdemeire! Sikeresen megismertetett egy egészen egyedi tájszólással. :D

TAO, Cz, Gabor és 8 további kalandozó kedveli ezt
Link a hozzászóláshoz

Sziasztok,

most kicsit új köntösbe bújtam - nem meséltem, és nem is játszottam, csak szerveztem és a pontozást segítettem, így nekem ez a tábor igen lazára sikeredett.

A szállás szokásosan magas színvonalú - ahogy az étkezés is teljesen jó volt. (A teáról jövőre feltétlenül szólok az étteremnek!)

Az első este nagyon bekezdtünk a rövid játék után, úgyhogy én a másnap délelőttöt mindjárt pihenéssel töltöttem - két éve nem aludtam ennyit -, tizenegykor tértem magamhoz, gyakorlatilag új emberként (orkként?) - de délután már pörögtem a csapatok körül, hogy minél több helyen láthassam, hogy haladnak. A második estét a legtöbben pihenősre vették, de az idei siker társast azért én is kipróbáltam ynevesítve, és tetszett! :)

A harmadik napon már strukturáltan jártam a csapatokat, szigorúbban figyelve az időkre. A játék után gyors KM-értékelés, majd a záróestén ügyesen lepörgettük a táborzárót, és utána féktelen mulatozás indult, amiben egy ideig én is részt vettem, de aztán én relatíve korán lőttem a pizsamát, mert sajnos betegen várt itthon a család, elkélt a segítség.

Az egész táborban nagyon jól éreztem magam - igazi szép kerekítés volt ez így húsz évet nézve. Volt időm és kapacitásom az adminisztratív dolgokat (számlák rendezése, egyeztetések, pontozás és táborzáró előkészítése) kényelmesen megcsinálni, úgyhogy ez külön szuper ízt adott neki, semmivel nem kellett kapkodnom.

Egy köszönetnyilvánítási lista, a teljesség igénye nélkül:

- Katának és Algának a csúcs modulért :olvasos: - Katának pedig azért is, mert addig erőltette, hogy a végén csak beszálltam hozzá "NJK-zni" kicsit :peace:

- Suttogónak a fuvarért, meg a Heroes III-ért 

- Caosnak, Shalafinak, Biginek és Suttinak az első estéért

- Whooninak a sörért

- Mindenkinek, hogy hagyott aludni a második napon :zzz: , és azért is, mert mindig lehetett veletek miről beszélgetni!

- A vadászmestereknek a sok vadászmesterért

- Az AFKnak a Shanky's Whipért, meg azért, hogy jöhettem mindig rosszkor :P

- Dryennek a "Csak Egy" társasért

- Luciusnak és Shalának a finom pálinkákért végig tábor alatt - meg persze azért is, hogy visszatértek!

- Biginek az emlékplakettekért és a pulled porkért!

- tetrának, Cznek, Rininek, Luciusnak és Knoxnak az utolsó esti bulikázás beindításáért (meg persze a többieknek is, akik csatlakoztak!)

- MagyarGergelynek a hazaútért (nem csak a fuvarért, a beszélgetésért is!)

- Cznek, Antailnak és Scyllának pedig -sok ezerszer hangoztatott dolgon túl- azért, mert húsz év, az húsz év. (velük én pont a húsz évvel ezelőtti Téli Táborban találkoztam személyesen először) Felfogni is nehéz. Minden más megváltozott, de a kalandozók maradt. Remélem lesz még legalább húsz. :kalandozo:

Link a hozzászóláshoz

Drága Barátaim!

Érdekes, kihívásokkal teli volt nekem idén a Téli Tábor, ezért idén sem lesz rövidebb az élménybeszámolóm a szokásosnál.

Helyszín: Nagyon szeretem ezt a helyszín, csak ismételném magam a tavalyihoz képest. Nem tökéletes a játékterek szempontjából, de szerintem mindent összevetve a legjobb helyszín, ahol eddig voltam. Szerettem a szobánkat, bár nem sok időt töltöttem ott. Ideális volt a pihenéshez. Fiúk jövőre kérlek hozzátok el az imbuszkulcs nevű varázseszközt, amivel meg tudjátok javítani a nyikorgó ajtót. Igyekszem én is észben tartani addig. 

Kaja: finom volt, nekem bőségesen elég. Jó volt, hogy volt leves és hiányoltam kicsit a teát. A sör finom volt mint mindig, köszi Whooni! Kulináris szempontból idén a legnagyobb meglepetés a pulled-pork volt. Bigi, isteni volt! Még soha nem ettem ilyen finomat. Az, hogy sütőberendezéssel együtt elhoztad ide nekünk, arról árulkodik, hogy nagyon szereted ezt a közösséget! Legközelebb, ha ilyet tervezel kérlek avass be, szeretnék én is beszállni a költségekbe.

Modul: Sokat dolgoztam vele, de elsősorban Gábornak köszönhető, hogy mesélhető formába öntötte az ötleteimet. Tényleg minden apró részletet egyeztetett velem. Jó érzés volt közösen alkotni, minden apró részletet kitalálni. Biztos akartam lenni abban, hogy számotokra is élvezetes kaland lesz játszani, ezért sok segítséget kértem és kaptam. Köszönet Dioklecianusnak, hogy elsőként olvasta át a modult. Építő jellegű kritikái nyomán ki tudtam javítani a logikai bukfenceket és feltárta a világhűségbeli hibákat. Köszönet Shalafinak, a sok segítségért az orkokkal való küzdelmem során. (A Ghazga ünnepet neki köszönhetitek). :) Ő is sokat tett a modul világhűségéért. Köszi MG-nek a lelki támogatásért és a hosszú chat beszélgetésekért.

Ami a modult illeti, szerettem volna a történet érzelmi oldalát kidomborítani, másrészt szerettem volna elérni, hogy a képzettségek nagyobb hangsúlyt kapjanak a játék során. Ez volt az oka a sok megkötésnek, ami többeknek nem tetszett a karakteralkotással kapcsolatban. Ezt leszámítva (és persze a modul hosszát), más kritikát nem kaptam. A legtöbb csapat nagyon élvezte a játékot. Persze ez nagyban köszönhető annak is, hogy zseniális kalandmester csapat mesélt az idén és ezzel tovább is léphetek a következő pontra!

Kalandmester(ek): Idén zseniális kalandmester csapat mesélt a Téli Táborban. Gábort, MG-t és Shalafit már ismertem és biztosan tudtam róluk, hogy zseniális kalandmesterek. Luciusban egy roppan intelligens és alázatos kalandmestert ismertem meg, nagyon jók a meglátásai. A fiamra, Warrenre pedig nagyon büszke vagyok! Nem volt egyszerű feladata, de jól felkészült és ügyesen vette az akadályokat. A csapata csupa jókat mondott róla, bár Whooni után eléggé magasan volt rakva a KMi léc!

Ami engem illet életemben először írtam modult és most meséltem életemben először. Sok segítséget kaptam ebben Gábortól, CS-től és SirThomtól és persze a csapatomnak is sokat köszönhetek.

Csapat: A Dark Zala Light -  CZ, Scylla, Antail és tetra -  a négy pyarroni pap, nagyon jó csapatot alkottak. Scylla Kyel papja volt a modulmegoldó, CZ Arel papja vitte előre a csapatot és nem hagyta, hogy leragadjanak. Antail csendes Darton papja bölcs kérdésekkel, felvetésekkel segítette a csapatot. tetra Della papja pedig haikujaival szórakoztatott minket. A modul érzelmi oldalát CZ és tetra karaktere élte át a legerősebben. CZ-nek apaként nem volt ismeretlen ez az érzés, de tetra Della papja eredetileg teljesen más vonalon indult el, majd hatalmas jellem fejlődésen ment át. Az élvezeteket hajszoló Della pap valódi apaként viselkedett a kis kamaszlánnyal. Ami számomra meglepő volt, hogy nem volt szükség az apai érzelmeket adó asztrál mágiára, mindannyian szerető gondoskodással, és végtelen türelemmel viseltettek az olykor kifejezetten hisztis Yumiko iránt. És persze irántam is nagy türelmesek voltak, nagyon sokat segítettek, de azért nem könnyítették meg a dolgomat. Hálás voltam CS-nek, hogy beszállt és kisegített kicsit a modul végén és eljátszotta az áruló Bach szerepét.

Közösségi programok: idén kicsit kimaradtam a nagy bulikból, cserébe nagyon jókat beszélgettem (MG, Pistike, Bigi, Nekdolan, CS, Caos, Dryen, Owden, Shalafi, Lucius, és a többiek). Jó volt látni a Csak egy játék ynevi újjászületését, remek ötlet és a Hatalomszavak cím is nagyon illik rá. A Top10 idén kicsit rövidre sikerült, de nagyon fáradtak voltunk és a véralkohol szintek is befolyásolták a játék kimenetelét. 

Mielőtt zárnám soraimat meg kell jegyeznem, hogy idén mindenki odatette magát és szépen elmosogatott maga után, így nem volt tele állandóan a mosogató. Ezért is nagyon büszke vagyok a csapatra! 

Mindent összevetve nagyon jól éreztem magam idén is a táborban. Nagyon szépen köszönöm a szervezőknek, hogy idén is lehetővé tették számunkra a találkozást. Bár azt mondtam ez volt az első és egyben utolsó modul amit írtam, a sok pozitív visszajelzés arra sarkalt, hogy meggondoljam magam. Bár az szinte biztos, hogy az nem jövőre lesz.

Köszönöm a férjemnek Gábornak a rengeteg támogatást és ezt a csodálatos kalandot!

Jövőre veletek ugyanitt!

Kata 

Cz, TAO, Gabor és 8 további kalandozó kedveli ezt
Link a hozzászóláshoz

Szállás-kaja jó volt - bár egy nálam nagyobb ember (amiből azért akadt) megfordulni már nem tudott volna abban a zuhanyzóban, ami nálunk volt, szóval remélem, nekik nagyobb jutott.

Modul kicsit sokat akart, ezért nem jutott mindenhova elégséges játékidő, de alapvetően rendben volt.

A csapatom és a mesélőm (lásd eggyel feljebb) konduktívak voltak a jó játékhoz.

A karakteremről nem tudnám azt mondani, hogy másfelé ment, mint számítottam, mert én sem tudtam, mit hozok, amikor megalkottam. Reméltem, hogy játék közben kialakul, és kialakult. Helyben, 27-én este döntöttem el azt is, hogy mi lesz az őrülete a karakternek Kata kérdésére. Működött, azt hiszem most már van egy sokkal közelebbi érzetem arról, hogy hogy működhet az őrült rusnya istenség egy szolgája.

Az Kata kegyessége, hogy a Kyel pap a modul végéig megőrizhette a hatalmát, én három hazugságot számoltam, abból egy telibe, kettő erős ferdítés. Aztán ki tudja, mennyi volt még. Látszott, hogy Scylla Adron pappal tervezett jönni.

Az esti programoknál hajjaj. Jó volt. Egy dolgot emelnék ki. Nem gondoltam volna, hogy kalandozók táborban én freestyle-ra fogok csápolni, de Bálint minden bíztatás nélkül kezdte nyomni, és kis bemelegítés után akkora strófát nyomott le hogy kissé magam alá, szolídan.

Cz, Kata, Antail és 8 további kalandozó kedveli ezt
Link a hozzászóláshoz

Na bennem is leülepedtek a tábori élmények, de csak röviden, mert sokaknak már munkaidőben kell ezt olvasniuk.

Szállás és étkezés - nem ntudok róluk rosszat mondani, hozták az előző évek színvonalát, az, hogy a megmaradt adagokat ott is hagyták pedig egy fenomenális húzás volt. Bigi pulled porkja nekem feltette a cseresznyét a tejszínhabra, mivel az egyik kedvencem, az egészre pedig a Reketye brúveri - néha kicsit túl habos - sörei tették fel  a pontot.

Közösség - az első 2 nap kissé különcre sikerült, bár itt is voltak beszélgetések és koccintások bőven, ezt inkább a fáradtságnak tudom be, de az utolsó este az fenomenálisra sikeredett. Idézve Pistikét, sem kor, sem zenei ízlés, sem világszemléleti különbségek nem számítottak, összeölelkezve üvölteni a véletlenül elindított klasszikus Halleluja-t egy 20. TT tökéletes lezárása volt (igen, van videó is).

Modul - Össze lett rakva rendesen, látszik, hogy sok munka van benne és egy olyan történet orientált játékosnak mint én, nem nagyon kell ennél több. Megvolt benne minden, ami egy klasszikus modulba kell, bár az a nayan kicsit erősre sikeredett, na de azt is legyűrtük némi szerencsével (és a Darton papunk leleményességével) :). Én kimondottan élveztem az érzelmi hullámvasutat, szerintem sikerült átélni azt, amit a modulírók terveztek.

KM - Amennyire félt Kata az első mesétől, annyira gördülékenyre és emlékezetesre sikeredett. Persze modulíróként nem volt nehéz fejből mesélni a történetet, talán csak a nevekre kell majd legközelebb jobban rágyúrni :P. A helyszínleírások, a karakterek megszemélyesítései élvezetesek voltak, odafigyelt a játékosokra és próbálta az egyensúlyt a JK-k között fenntartani.

Lehet, hogy voltak hibák a játékban, de az egészet nézve mégiscsak 4 pap, 4 különböző vallás és gondolkodás, 4 teljesen eltérő probléma megoldási metódus és mégis sikerült végigmenni a modulon úgy, hogy nem halt meg senki a 01-es dobásaim ellenére :) , szerintem nem rossz eredmény.

Köszi Antail, tetra és Scylla a játékot és Kata a mesélést!

Végezetül pedig köszi CS és Antail a szervezést és persze Faresznek a Süttői birtokot!

Cz

Link a hozzászóláshoz

Jó szervezés, jó kaland, jó játékosok, jó társaság. Így nehéz mellévágni azt a bizonyos csákányt! Jó volt régi és új emberekkel egyaránt találkozni. 

Külön gratula a szervezőknek, tudom mivel jár egy rendezvény előkészületei így megérdemelt volt CS pihenése! :)

Folyt köv idén!

TAO, Owden, Kata és 9 további kalandozó kedveli ezt
Link a hozzászóláshoz

Sziasztok!

Első Téli Táborozóként írom eme szösszenetet. 

Helyszín: szerintem a süttői helyszín elhelyezkedése megfelelő, közel van Budapesthez.
A közösségi helyek limitáltsága feladta a fejtörőt első nap, hogy mégis hol fogunk játszani, de a hiányzó ágy és a szoba átrendezés után elég hangulatos, már-már otthoni maratoni játék érzését adta.

Kaja: teljesen jó menza kaja szintet hozott, bár néha kicsit sótlan volt, de ez nem egy olyan dolog amit nem tudtunk orvosolni. (Még mindig jobb mintha sós lett volna az étel.)

Modul: őszintén szólva régen élveztem ennyire tábori modult. Nem volt benne logikai bukfenc, a keleti kultúra is megjelent benne (amint a karakterem és én is elég jól ismerünk). Nagyon élveztem a tárgyalást a "Nagyival" és a "családfővel, majd Yumikóval is (persze nem akkor jött CS :D). Bach várható fordulat volt, de tetszett a másik csapat hozzáállása és végül eléggé vicces jelenet kerekedett belőle (ekkor se volt ott CS :D). A Ghazga ünnepen szerintem nem sokan táncoltatták meg az ork törzs tagjait, bajvívóként én jó lehetőséget láttam benne, bár a következő években nem ezért várnak minket szeretettel vissza. További spoiler nélkül nem is mondok többet a modulról.
Gratulálok Kata, Alga a remekül megírt modulhoz!

KM: a csapat ajánlására Shalafi volt a mesélőnk, remekül mesélt, jól játszott a csapat alá és én úgy éreztem, hogy mindent megtett, hogy jól érezze magát mindenki. Hála Shalafinak sokat tanultam az ork törzsekről, héroszokról és a kultúráról.

Esti programok: alapvetően inkább a beszélgetős-ivós programokban vettem részt (valószínűleg a NyT kihagyása miatt is). Azért itt is érződött kicsit a közösségi terek hiánya, de így is mindenki megtalálta a neki megfelelő helyszínt az esti bulizáshoz. A Hatalomszó játékot köszönöm mindenkinek (tudom, tudom Erion ). Vicces volt ahogy elképzeltük, ahogy Antail izzadva ül a gépe előtt és  próbál rájönni ki és miért indított DDos támadást a szószedet ellen. Pedig csak próbáltunk rájönni egy-egy feladat megoldására :D.

Biginek köszi a plakettért, szuper lett. (Vicces, hogy a régi csapatnév került rá, így még jobb.)
Összességében örülök, hogy részt tudtam venni a táborban, nagyon jól éreztem magam!
 

 

Link a hozzászóláshoz

XXTT!

Jó érzés volt látni, hogy többen is voltak 20 évvel később, akik ott voltak 20 évvel korábban! Ritka együttállás, ami mindannyiunk érdeme és ezért maximálisan büszke vagyok mindenkire! A 20. TT nem csak a múlt és tettek visszaigazolása, hanem a következő 20 év ígérete, a közösség amit teremtettünk fejlődik, és változik. A találkozások és kapcsolatok értéke örökké megmarad.

:gruppen:

Örülök, hogy a TT új állandó hazára telt Süttőn. Köszönet Faresznek a támogatásért! A helyszínt mindenki ismeri már, jól megszerettük.:karacsony:

Étkezés finom volt, a reggeli menzás tea hiányzott csak. Idén bepótoljuk. :kv:

Gratula Katának és Algának az első TT moduljukhoz! Kata vezetésével egy fenomenálisat játszottunk a 4 pappal Dark Zala Light színében (10 éve játszottam utoljára táborban Játékosként! Méltó újrakezdés volt.). :wub:

A Hatalomszó játék alatt izzadtan tekergettem a szerverünk hűtésrendszerének csavaróit, átcsoportosítva minden rendelkezésre álló fagymágus erőförrásunkat, hogy a birodalmi számító egységek ne nyissanak démonkaput Owdenék lekérdezései miatt! A rendszer kiállta a próbát. :viragos:

Ahogy a megnyitón is szóba került a közösségünket a tagjaink teszik különlegessé, ezért köszönet mindenkinek! 

Köszi CS, Cz, Kata, Alga a szervezést. BigMacnek a szétmarcangolt kocát, Whooninak a sört és a Kalandozók utánpótlást! Mindenki másnak továbbá a hangulatot ami olyan felejthetetlenné tette az eseményt, amire 20 év multán is büszkén fogunk emlékezni!  Találkozunk nyáron!

A készült fényképeket osszátok meg majd velem. 

Link a hozzászóláshoz

Ahoy!

Én is csatlakozok az előttem szólókhoz: nagyon jól éreztem magam a XX. téli táborban.

Köszönöm a szervezőknek a tábor megszervezését, az ehhez kapcsolódó kommunikációt, kapcsolattartást, a jó helyszínt, az idáig befektetett munkát, és minden jövőbeli hozzáadott értéket! S külön örülök, hogy az Egyesület is elérte az első fontosabb mérföldkövét. Csak így tovább!

Most én is részletesebben adok visszajelzést a táborról. Egyrészt azért, hogy azokat is sikerüljön elcsábítani a táborra, akik még hezitálnak ezen. Másrészt azért, hogy a későbbi szervezésnél is lehessen figyelni arra, ami jó volt, és arra, amit még erősíteni kell.

Étkezés: Szerintem minden rendben volt. Az elején egy kicsit mindenki visszafogta magát a korábbi évek tapasztalatai miatt, de a végére kiderült, hogy az adagokkal minden rendben volt. Volt olyan étel, ami kifejezetten finom volt, volt ami átlagos, de jó. Én rosszízű, elsózott, vagy sótlan ételt nem ettem. 

Helyszín: Köszi Faresz a helyszínt! Még mindig szuper. Az 1-2-3 fős szobák még mindig jók. Tiszták, és jól használhatók. A fürdőszoba és a zuhanyzók méretéről nem tudok érdemben nyilatkozni, mert eddig én nem ütköztem méret problémákba. Nekünk minden jó volt. Az ágyak rendben voltak, kényelmesek, de nem sok óra alvást tapasztaltak. A fűtés teljesen jól működött, de szerencsére most nem volt olyan hideg a tábor alatt.

Játékterek: A játéktereket maga a helyszín jelentősen befolyásolja. Ebből a tekintetből nem ideális, de kellőképpen kompromisszumkész a társaság, így mindent is meg tudtunk oldani. Mi az ebédlő/társalkodóban játszottunk. E játéktérnek a hátránya, hogy pontosan kell kezdeni és befejezni minden ciklust, mert a sok éhes kalandozó nystanként járatta a szemét az ajtó előtt, hogy mikor jöhetnek a következő étkezésre. Cserébe pedig ott van az opció a megmaradt rántott husis, sörös nasira. Összességben nincs gond ezzel a játéktérrel sem, ennek is megvan az előnye és a hátránya is.

Közösségi programok: Én főleg a beszélgetős programokban vettem részt. Illetve örülök, hogy a Hatalomszavak játék egyik keresztapja lehettem :D , nem is gondoltam volna, hogy ilyen nagy siker lesz. Volt egy gyenge próbálkozás a szokásos Top10-re, de a törpe pálinka, és az egész napos kalandozós menetelés most elvitte a nagyszerű előadásokat.

Kalandmesterek: Egy ponton vicces volt, hogy a saját kis klánom/klánunk ennyire felülreprezentált volt a KMi oldalon, de mind a kedvesem, mind a fiam olyan jól hozta az első táborozó KM-ek feladatkörét, hogy a végén büszkeséggel hallgattam végig az élménybeszámolójukat. Természetesen, a többi KM érdeme sem kevesebb! Külön kiemelném, hogy rettenetesen jó átéléssel adták át a csapatuknak a közel 90 oldalas modult. Köszönöm MG, Shalafi, Lucius, Warren, és Kata!

Modul: Itt a beszámolómat három részre bontanám. Egy játékosi, egy kalandmesteri és egy modulírói oldalra.
Játékosi oldalról (akik még nem játszották le ezt a modult) azt tudom mondani, hogy a modul elolvasása nélkül győzzék meg a saját KM-üket, hogy mesélje le nekik. A modul direkt nem szokványos, cserébe jól átélhető, s szinte minden északhoz hű karakter megtalálja benne a motivációt.
KM-i oldalról: egyrészt a modul nem egyszerű, és nem tipikus. Plusz, ahogy már a többiek élménybeszámolóiból olvasni lehetett kér időt, és rá kell hangolódni az átadandó élményre. Cserébe, a modul akár könnyen beilleszthető életút játékba is. Sok háttér információt tartalmaz, ami további kalandozásra adhat lehetőséget. És nem feltétlenül elég rá a 18 óra játékidő. ;)
Modulírói oldalról, azt tudom kiemelni, hogy igen, meg lehet írni egy ilyen lélegzetű modul egy hónap alatt, de nem javaslom :D . Katával régóta alakítjuk fejben ezt a történetet, de csak a 2023NyT-ban bólintott rá kedvesem Cz-nél, hogy „jó akkor a TT-t mi csináljuk” :D . Nos, megfeszített munka kellett, hogy a szabadidőnkben foglalkozzunk ezzel. S nem is sikerült volna a rendesen végére jutni, ha nem segítenek útközben. Ezúton is köszönöm/köszönjük Con Salamander, Diocletianus, Magyar Gergely, és Shalafi del Necro közreműködését, kik vagy világképi vagy technikai oldalról segítettek minket. S nagyon jó érzés volt visszakapni a sok pozitív visszajelzést a modullal kapcsolatban. Reméljük lesz erőnk, és lesznek még támogatók, akik miatt érdemes lesz folytatni a történetet! ;)

Csapat: Én most a „Késők” csapatának meséltem. Nevükhöz hívek maradtak, egy picit mindig késtek ;) . Így kb. 1-1.5 órával kevesebb játékidővel toltuk végig a modult. Ami – szerintem – a végén azért hiányzott. Rininek már meséltem egy szabad játékot, Whooninak, Pistikének, Nekdolannak még nem. Ellenben Whooni és Nekdolan már mesélt nekem. Így három játékosom stílusát már ismertem. A tábor előtt már vártam a mesélést nekik, s nem csalódtam a játékukban. Főleg az interakciókban, a kommunikációban voltak a jók, csak nagyon kevés idő ment el a metára és a technikai dolgokra. Néha egy kicsit túlbiztosították magukat, de érthető, nem tudhatták, hogy Domvik melyik arca néz le rájuk :D . Élvezetes volt mesélni nekik. Külön kiemelném Pistikét, ki a jól megérdemelt szerepjátékos díjat is hazavihette.

Csemegeként a játékból pár kiragadott belsős poén:
- Kecske se marad szárazon. - Cédrus

- Fogadd el az ujjamat bocsánatom jeléül. - Senjuro Akechi
- Az enyémet is! - Renmanor - Ááááh!

- Ne sírj! Nézd milyen hülyén nézek ki, amikor zsonglőrködök! - Yarek

- Yarek kötözz ki a fához és gyújtsál fel! - Renmanor

Alfonso Soren: „Akkor elkápráztatom a gyerekeket egy szivárvánnyal! Így …”
- Oppsz ... Tűz van! Tűz van! Segítség!

Köszi az élményt Rini, Whooni, Pistike és Nekdolan!

Zárszóként, köszi minden kalandozónak, KM-nek, és szervezőnek a részvételt. Örülök, hogy ilyen sok pozitív élménnyel búcsúztattuk a 2023-as utolsó nagy szerepjáték rendezvényt!

Találkozunk … idén! ;)

Üdv.
--Gábor
 

Link a hozzászóláshoz

Sziasztok!
Enyhén megkésve írok én is egy beszámolót - amíg fogadott keresztapám, Pistike nem írt 2 naponta, hogy emlékeztessen, addig nem is tudtam, hogy létezik élménybeszámoló fórum :D
Szóval a helyszín a megszokott, nagyon szeretem, bár sajnos a szobám előző lakója teledohányozta a szállást, így volt hogy 10 óra szellőztetés után is éjszaka köhögve ébredtem - így kaptam instant nikotinmérgezést az első nap. Nem baj, azért még rádohányoztam egy kicsit, mert hát a pálinka mellé muszáj :) Ez volt a harmadik táborom, a neveket még mindig ismételgetnem kell, emellett találkoztam teljesen új arcokkal is akik mind nagyon jófejek voltak :) (A nevekkel hadilábon állok de a wishes Keanu Reeves csapat lett az egyik kedvencem)

A modul nem megszokott volt, a harcok hiánya ellenére izgalmas, bár én orkként nem igazán tudtam kibontakozni, maximum trollkodtam ahol csak lehetett. Pistikével és Nekdoval már megszoktam, hogy garantált a móka, ráadásként Whoonival...hát többször majd bepisiltem a röhögéstől :) Alga a legjobb mesélő akivel valaha játszottam, amellett, hogy türelmes volt velünk, mindig pontosan körülírta a kaland szereplőit, a tájakat, épületeket, hangulatot - így igazán bele tudtuk élni magunkat az adott szituációba.

A tábor után 3 napon át szenvedtem alkoholmérgezéses tünetekkel, de ennek ellenére is  visszavágytam Süttőre. (Az udvaron közösen üvöltött Kakadal, és a Jay és néma Bob rap kötelezően és örökre összefonódott a 2023-as téli tábor feelinggel :) )


Köszönöm szépen Shalafiéknak a fuvart, Bigiéknek, hogy bemutatott a holland barátainak, és hogy ehettem abból az isteni husiból, amit sütött. 

2024-ben tali újra :)

Rini
 

Antail, Pistike és Gabor kedveli ezt
Link a hozzászóláshoz

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
×
×
  • Új...