Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Kalandozok.hu TéliTábor 2010 - Élménybeszámolók


Antail

Recommended Posts

Na akkor leszek az első! :D

Habár nem vagyok Darton híve azért a fekete humor megkörnyékezett és ennek következtében e nevetés az egész tábort végigkísérte. Én személy szerint nagyon élveztem a tábort jó volt találkozni ennyi magusos emberrel és szerepjátszani. A hangulat mindig vidám volt amerre jártam így még, ha szomorú lettem volna akkor is gyorsan elmúlna. :) Igazából jobban is tetszett, mint a nyári tábor, de csak mert kevesebben voltunk és kisebb helyen így jobban megismerhettem a közösséget.

A Paranoia játék egy kész téboly volt és még, ha a sors is ellenem volt akkor is nagyon élveztem a játékot.

A kalandmodul érdekes és élvezetes volt habár nem tudom, hogy pontosan milyen lehetett. A mi történetükben sok harcra került sor amiben persze én támadási szempontból nem igazán voltam lényeges a harciasabb csapattársaimmal szemben... :) Nagyon tetszett a mesélő általi történések is és örülök, hogy ő volt a KM-ünk.

Végül eljön ez is:

Nagyon köszönöm a szervezőknek, hogy megalkották az alkalmat a meséléshez, köszönöm a KM-ünknek, hogy eme történetet elmesélte nekünk és köszönöm a csapattársaimnak, hogy velük együtt kalandozhattam Yneven és ezáltal érdekes, vicces és élménydús tapasztalatokat gyűjthettem.

Remélem jövőre ugyanígy eltudok majd jönni. 8)

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Sikeresen hazaértem (bár a hazaúton meggyűlt a bajom egy csorda Geopárduccal), és jelentem, hogy nagyon jól éreztem magam az idei téli táborban is.

Köszönöm a szervezőknek, hogy ott lehettem, és a modul készítőinek, hogy volt mit mesélni, a csapatomnak, a ReTyNának pedig a játékot, amit élveztem, de ezt már velük megbeszéltem.

Jó volt újra látni mindenkit, és beszélgetni a régi ismerősökkel, és az újakkal is, külön örülök Ceriak ismeretségének, remélem, lesz még alkalmunk eszmét cserélni. Ja, ésigenis tudom, ki Frosty :)

Köszönöm a játékos társaimnak is, hogy elviseltek, pl. Carcassone-ban, a munchkinosoknak pedig üzenem, hogy jobban nyissátok ki a szemeteket. :) (még ha mindig nekem sem lehet szerencsém)

Remélem, jövőre ismét ott lehetek a TT-n, annál is inkább, mivel a nyári tábort jövőre ki kell hagynom majd. Mindenkinek jó regenerálódást (pl. Zarmin) és szerenjátékban gazdag, boldog új évet kívánok, sok Tp-t és varázstárgyat!

Felon, miért nincs az oklevelemen semmi randhagyó? Semmi kiöltött nyelv, vagy szmájli...

Link a hozzászóláshoz

Sziasztok!

Ha már elértem addig, hogy veletek lehettem majd 4 napig, akkor veszem a fáradtságot, hogy egy pszi-üzit elnyomjak.

Köszönöm mindenkinek az első, és nagyon remélem nem az utolsó alkalmat arra, hogy veletek lehettem. Nagyon nagy pozitív meglepetés volt ez az egész tábor. Öröm volt megismerni (KM-ház lakói és aktív látogatói) azokat akiket sikerült, de remélem van még több lehetőség is :)

Személy szerint senkit sem emelek ki, mindenkinek köszi. Egyedül az Aranytöcs díjjat sajnálom kicsit, mert ahogy érzem arra simán bepályázhattam volna, nem kicsi esélyekkel :) O'Gorek a 4 varkocsos Szupertörp még visszatérhet..:)

Még egyszer köszi mindent a sikítva röhögést, a jó társaságot, és a kikapcsoló majd 4 napot :)

Sunz

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Tetszett a tábor, remek mesélőt kaptunk.

A modulról: Örülök, hogy legyőzhető ellenfelek jöttek ellenünk. Egy kicsit lehettek volna még erősebbek/agresszívabbak is, mert a karim megúszta sérülések nélkül 8). (Az utóbbinál közrejátszott az is, hogy a csapat békés módszereket választott, több óra láthatatlanság, meg hogy épp nem voltam ott a harcnál :D.)

Legközelebb próbálok több egyéni mesélésbe belekeveredni, de társasozni is jó volt (Rizikó).

Köszönet mindenért.

Link a hozzászóláshoz

Megint vége egy tábornak. Nem baj... már csak 7 hónap és jön a következő. :)

Idén olyan keveset aludtam táborban, hogy itthon rekordokat döntögetek alvásban (10 órák). Szóval nagyon jól érezetem magam megint. (Persze ennek egyszerű oka van, a társaság. 8) )

Köszönöm a csapatomnak a játékot. Nagyon jó kis család voltunk. Másak voltak az érdekek, de erős kezű apánk összefogta a családot... :) Élmény veletek játszani, még mindig. Köszönjük a játékot Suttogó. (Én még pluszba az Escape Rosecliff Iselandot. Tegnap óta nyomom. Nem lehet abbahagyni. :))

Felon: Köszönjük a meglepiket. :) Veled úgyis találkozom még párszor nyárig... ;)

Oshi: :) Téged választalak...

Árpi: apuci :)

Nem hiszem el még most sem. a fáradtság nem tudott levenni a lábamról 2. nap, mert ez a Paranoia. Az egyik legjobb szerepjáték, amivel találkoztam. Köszönöm a lehetőséget SirTom, hogy kipróbálhattam. Szmájli szerep először megijesztett, mert nem vagyok az a vicces alkat. De ennyit én még nem nevettem játék közben. Szóval köszönöm a csapatnak, mert ők voltak a legfőbb hangulatfelelősök. (Felon másnap érezte a hatását a játéknak.)

Wolfy... hát örülök, hogy megimserhettelek. Te is ízig-vérig zalai vagy, le sem tagadhatnád. 8)

Atvy... Most 1 mondatnál tovább jutottunk. :wink: Nyáron folytatjuk. :)

Ceriak: Jó volt látni még egy macsekbarátot. Gyere NyT-ben, ott csak egy van, de már évek óta ismeri a kalandozókat. :)

MG: Köszönjük szépen az oda-vissza fuvart.

Köszi BigMac a Carcassone-t. Nekem örök favorit. NyT-ben is kihagyhatatlan játék lesz... persze ha ott lesz NyT-ben. :)

Annyi minden mást is meg kellene említenem, hogy nem lenne rá itt elég hely ( :mrgreen: ). Köszönjük a szervezést Cs! Köszönjük a modult a modulíróknak!

Mindenkinek jó pihenést és tartalmas napokat NyT-ig!

Link a hozzászóláshoz

Halihó! :)

Felborult az alvásháztartásom, ennek köszönhető az is, hogy most itt leledzem.. szégyen :) Én sem aludtam többet Venesnél, sőt, még annyit sem. Ez, annak fényében, hogy nekem muszájba van mindig a legalább 8 óra, zombisodás ellen, nos.. remek teljesítmény.. asszem az uccsó, utazó nap kivételével nem feltétlenül jelentkezett rajtam a masszív alváshiány. Szóval elnézést, ha pont aznap kicsit morcosnak tűntem, csak próbáltam életbenmaradni :D

És akkor most a köszönömök szokásosan :D A teljesség igényével, de azzal a ténnyel, hogy nem direktbe esetleg kihagyhatok valakit..

Köszönöm

- A fuvart Sneernek.. örök hálám :) Azzal együtt meg főleg, hogy még arra is volt gondod, hogy ha nem tetszik a zene, nyugodtan vétózzak. :) Finom volt a Zala kocka is.. ehhe, még a sütizést is csak stílusosan :)Crownak köszi a navigálást oda és visszának, és a tényt, amit sikerült megbeszélni (asszem), hogy nem is úgy van, ahogy gondoltam.. :)

- A csapatomnak a játékért.. imádtam veletek kalandozni, az Adron papnőmhöz remek parti volt, ha a nagy könyvben nem is így van megírva, még még még még még még még sokat együtt :)

- Suttogónak.. remélem annak ellenére, hogy mindig mondtad amit mondtál, nem érezted velünk rosszul magad. A sok kimászkálástól, szétmászkálástól, titkolózástól szétdarabolódott a játék, de még ennek is volt egyfajta bája, amit utólag fel nem cserélnék semmiért. Köszönöm, hogy partner voltál, hogy engedtél és hagytál minket érvényesülni és magunktól játszani, és bár nem voltunk az a tipikusan poénos csapat, azért a nevetések sem maradtak el. Főként az elszólásoknál.. Még sok ilyet veled, velünk. :)

- Venesnek.. egyrészt az ajándékért, másrészt a muffinért, és az élményért, hogy te is teatasakozol :) Hamarosan úgyis tali :)

- TAOnak.. ehhe, anyuci :) Nem értettem a sok bocsit, majd úgyis elmondod, de az igazi TAO szemétség ott volt a bosziban, és az felejthetetlenné tette. Ja és még valami kedves Sógi.. asszem visszaépült, de ezt majd eldöntjük még :) Az ajándékomért pedig.. fú.. hát.. Anya megkérdezte, hogy "boszorkányos?", ennél nagyobb dicséret asszem nincs is, neki is tetszett. Már megvan a helye. Kööööööszi :)

- Oshinak, hogy tűrte az állandó császkálást, székzörgést, kényszerdohányzást :) Igazán jó partner voltál a mi Canossa-járásunkban, na és persze "téged választalak" :)

- A szervezőknek, hogy ott lehettem.. CSnek és Cerinek a modult, nagyon jó volt, Ceriaknak az oklevél írásos támogatást (jóvanna, nem felejtem az ígéretemet, de ahhoz jönnöd kell NyTre, meg vagyol rendelve, nincs apelláta szocializálódott táborlakó :) ).

- A szomszédoknak, hogy nem deportáltattak minket a szobánkból, meglehetősen viharos életet éltünk :D

- A szobatársaknak a mindig megfelelő hangulatért.. első napi Fehér Gandalf (még most is sírva röhögök, ha rágondolok), és elnézést Fenixtől, aki kötelezően belekóstolt a mi kis közös őrületeinkbe. :)

- SirTomnak a Paranoiáért. Úgy érzem ezért érdemes volt nyivákolni X időt, a megvalósulás kedvéért. Így utólag visszanézve fogalmam se nincs, hogy min röhögtünk annyit.. abba se bírtam hagyni, félelmetes :) Gumipók forever. Szeretnék még, ha lehet, bár talán a csúcson érdemes abbahagyni, ez felülmúlhatatlan :) Szóval mindenképpen hála, hogy ennyit készültél rá, hogy lekoordináltad, és azért még külön ölelés, hogy még arra is gondoltál előzetesen, hogy az én túlérzékeny lelkecském hogyan fog reagálni a játékban :) Asszem megugrottam :)

- A munchkinos bandának a beszélgetésért (Fenix, Frosty), gyarapodtam némi WoW-os szaktudással, Alkyone pedig.. fanatizmus forever, szerettem veletek eszmétcserélni, remélem nem utoljára volt :) Frostynak pedig külön köszi a veszprémi dumálást, segített ébren maradni, és elűzte az unalmat :) Reniának az NyTs képek megmutatását, várjuk a TTsekkel egyetemben a galériába :)

- MGnek azért, hogy van. :) Meg hogy volt valaki, aki eltüntette a csokimat, és beszélgetett komoly dolgokról :) No és dádá jár a Frostys beszivatásért :) Vedd olybá, hogy ezért nem kaptál különcséget az emléklapodra :P Pedig csak nem akartam sablonos lenni, idén más kapta a csúfolkodós smile-t, talán TAO valamelyik oklevelén virít :) Már most hiányzol NyTből :( Jövőre kapol ötezer smile-t vagy kiskutyát a példányodra, vagy 3 emléklapot csak te, ígérem ;)

- Wolfynak a vásárolt és fel nem használt dolgokért.. bocsánat.. Tábor elején még mindenre van energiám, aztán jön egy halom élmény, és földhözcsap fáradtság formájában :) Ígérem, hogy legközelebb külön fogol kapni pudingot, vagy palacsintát, vagy sütit, vagy valamit, ami kárpótol.. csak egy valamit nem: citromos sört házilag gyártva. Hidd el, csakis a te érdekedben :) No és neked még meg kell tanulni azt, hogy utasítgatással semmire se mész Felonnal, más a kulcsa annak, hogy pl. megmaszírozzanak, hozzanak neked forralt bort, stb. Talán vágod már, hogy én is mennyire zalai vagyok.. ?! :) Körbe se tagadhatná egyik darkos se a származását :D

- Az uccsó esti virrasztóknak.. nem felejthetem el őket se.. méltán válik hagyománnyá, hogy mi még bírjuk, nem érdemes lefeküdni, aztán fél5 felé, "áhhh, kész vagyok" felkiáltással mindenki az ágyába borul, hogy aztán pár óra múlva önjáró zombiként ébredjen. Bár folyamatosan cserélődik a banda, azért mindig vannak fanatikusok :D

- Atvynak a sajátságosan hangos csendéletért :D Szeretünk Atvy, még ha ez amolyan elnéző szeretet is :P Hiszed vagy nem hiszed, NyTben még mindig meglesz a Felon-forever-betűm, Agatonnal együtt, lehet nekiesni megint dörgölni, feleslegesen.. nem fog eltűnni. Anya tanúsíthatja, ő szeretné a legjobban :D De hogy mijé nehéz elhinni, hogy léteznek és nem rágónyalintásosok.. :D

- Mindenki másnak, akit nem említettem meg külön, de ott volt. :)

Nekem ez volt a második olyan TTm, ami kimondottan pozitívan zárult minden szempontból. Ez azért fontos, mert az azelőttikben mindig volt valami, ami rontotta az élményt, szóval mindenkinek köszönöm, aki ehhez hozzájárult. Beszéltük Venessel és SirTommal, hogy miért tűnik ez olyan rövidnek, és hogy miben változna, ha hosszabbak lennének a táborok. Szerintem annyi napot, és benne annyi álmatlanságot, élményt, nevetést, jóságot, játékot senki sem élne túl. A jóból mindig kevés van, ezért szeretjük még jobban :)

Link a hozzászóláshoz

Halihó,

Hát én is nagyon jól éreztem magam. Az utóbbi években valahogy sosem tudtam kihozni magamból egy jó játékot játékosként (megjegyzés: évi 1 alkalommal játszom kb). Most viszont a csapatnak, és a KM-nek (nyali-nyali :P) köszönhetően úgy éreztem, hogy sikerült, és rendkívül élveztem.

Csapatomtól bocsi azért, hogy

1. milyen milyen genya karit hoztam, mentség: a kari sosem akart rosszat nekik, és végig őket segítette, ahol csak tudta, még Pupi is ;)

2. remélem, hogy a vezető "apa" szerep nem fordult át néha elnyomásba, próbáltam az egészséges határon belül maradni (persze volt mellettem egy Felon nevű ellensúly, és szélsőséges esetekre egy csendes fejvadász Adri képében :))

Köszi a KM-ek, a modulírók és a szervezők munkáját. Ha voltak is csúszások, vétések, olyan jól sikerült a tábor, hogy senki nem vette észre őket.

A Paranoia tényleg rendkívül jól sikerült, még ha a végére picit be is álmosodtam. Sejtésem szerint több Paranoia játék nem nagyon lesz, hiszen a Játékosok most már ismerik a rendszert, ami pedig árulás, tehát kivégzéssel jár. 8) Azonban bízom abban, hogy SirTom úgyis hoz majd valami mást, valami újat a legközelebbi táborba is. Folytassuk a tradíciót! ;)

Mate ultra-high fantasy magus játékába köszönöm, hogy bevettetek. Kissé lassan indult a dolog, de jó hangulatban telt, a modul pedig kellemesen Matés volt. :P Kniel erdőpilléje az idegesítőtől a fetrengősen nevetősig mozgott a skálán, amihez én partner voltam, és amiért utólag bocsánat a játékostársainktól. :D

Az első "bemelegítő" este összemelegítő hatású is volt, azt sem fogom elfelejteni. Crow, Wolfy ("mocskos angolok!"), CS, Suttogó, és nem sorolom tovább, ők tudják kiről van szó. Ja, azt a videót és a képeket kérem én is emailben majd! ;)

Most rövidre is zárom, pedig sok vicces és jó dolog történt még a táborban (pl starmunchkin, carcassone, fehér gandalf és társai).

Még sok ilyen tábort!

u.i.: MG, sorry, de asszem, hogy Felon nyelvöltögetős szmájlija tényleg az egyik oklevelemen van rajta.

Link a hozzászóláshoz

Először is köszönöm CS-nek, hogy jó házigazdaként segítette lejutásunkat és elszállásolásunkat! :)

Mint annyi éve, most is nagy lelkesedéseel vágtam neki Bakonynak, ez alkalommal feleségemmel együtt utaztunk át hóviharon, jégesőn, bakonyi sötétségen és jégmezőn. Kicsit megcsúsztunk az indulással, Antail fel is hívott, hogy jövünk-e egyáltalán. Jól esett, hogy aggódtok értünk. Lehetett is, este ez a terep tényleg nehéz, Csákvárig olyan szinten hullott a hó, hogy Star Wars filmben éreztem magam (fénysebesség effekt, csak órákon át - mást se láttunk, csak a hócsíkokat).

A hangulat persze most is szuper volt, mindig öröm látni benneteket (az egész táborra vonatkoztatva).

Most elég korán belecsaptunk a játékba, de nem tettük rosszul, mert a Paranoia már teljes értékű cucc, nem akartam kevesebbet adni belőle, mint amit a készítők nekünk szántak. Épp ezért sokat készültem a mesélésre, meg a kezdéshez szükséges propokra; órákat kellett fordítgatni, hogy mindenki gátak nélkül élvezhesse a poénokat. Ez többé kevésbé sikerült is, bár a rövidítéseket már én sem tudtam követni a végére (az eredetiben még a mi általunk kijátszottnál is több van - persze nem véletlenül).

Örülök, hogy előtte a fórumon előkészültetek, mert a kezdeti hangulat így megvolt és tényleg in medias res (laza 2 órás felkészülés és a kötelező kivégzések után :D) kezdődhetett a KALAND!

Külön örülök, hogy új arcok voltak az asztalnál Aion, Mate és Catsmile képében, akiknek még sosem meséltem.

Jól elvoltunk és bár nem nagyon figyeltem a szobát, de 1x1x felnéztem és néha kisebb tömeget láttam magunk körül. Tényleg ennyire hangosak voltunk? :P

Sneer, Frosty és Renia arca rémlik, de annyira el voltam foglalva a hat játékossal (itt nincs üresjárat, bármikor le lehet és kell is csapni a játékosokra, karaktereikre), hogy nem nagyon tudtam figyelni rájuk. Azért egy poén így is megmaradt: reggel 4 felé Renia beleszólt a játékba, majd "Ja, én nem is vagyok ott" mondatal exkuzálta magát. Annyira beleélte magát, hogy már szinte velünk játszott. Persze addigra már mindenki hullafáradt volt, de azért kitartottunk a végéig.

Az eredmény sem maradt el: a jókedvbiztosító tiszt (Venes) kivételével mindenkit kivégeztek. Aionnak ez volt az utolsó klónja (a többiek valami érthetetlen módon mind baleset áldozatai lettek), így az egész klóncsalád kihalt. A többi karakter folytathatja Problémamegoldó tevékenységét.

Na de lássuk konkrétan...

Az akció kudarccal zárult, a (többségében) súlyosan sérült túlélőket a SZERV elfogta és kihallgatásra vitte a mindenható Computer monitorai és kémszemei elé.

Aion (DOKI): A rendszeres tisztasági tesztek (RTT) elmulasztása miatt árulónak nyilvánították és rövid úton kivégezték. A klóncsalád ezzel kihalt.

Mate (SZEM): A kamerafelvételek hiányosnak bizonyultak. Sok perdöntő felvétel nem készült el, vagy ha elkészült, a kamera 3 ízben is megsemmisült. E hanyagság miatt árulónak nyilvánították és kivégezték.

Catsmile (BOSS): A küldetés kudarca önmagában elégséges indok volt a kivégzésre. Természetesen csak sorjában haladunk, szóval előbb árulóvá níilvánították, majd aztán véégezték ki és nem fordítva. Nem vagyunk komcsi mutáns árulók, a Computer számára a legnagyobb érték az ember. :P

Venes (SZMÁJLI): Tette a dolgát, amit közvetett és közvetlen bizonyítékok is alátámasztottak. Többek közt a hűségbiztosító tiszt hangfelvételei támasztják alá a SZMÁJLI munkálkodását, mert azokon gyakorlatilag csak az artikulálatlan röhögés hallható. Az ujjbábok és a közös éneklések (nem is beszélve a Mosi-Mosi tablettákról) éreztették hatásukat.

Felon (SZAKI): Elmaradt rendszeres felszerelés ellenőrzések és a Computer tulajdonának megrongálása miatt kivégezték. A kár tetemes: 3 multikamera, két lift, egy felszíni kameraszerelésre előállított munkacsomag, 2 dokirobi, egy csapatszállító helikopter, egy halom ruha, páncél, kísérleti eszközök (D-puska, exopáncélzat, gránát, Vészhelyzeti Tisztító Krém (csak külsőleg)) és egyéb tárgy vár felújításra, vált használhatatlanná, vagy semmisült meg.

Tao (HÜSI): A tiszt árulással vádolta a BOSS-t, ami helytálló a jelentésében, de a többiek árulásáról hallgatott, megpróbálta azokat elhallgatni, elfedni. Kollaboráns viselkedése miatt árulóvá nyilvánították és őt is kivégezték.

Az Alfa Komplexum lakói házfalnyi méretű kivetítőkön követhették a kivégzéseket. A Szmájli méretes plecsnit kapott, de bevallott mutáns volta miatt nem léptették elő magasabb biztonsági azonosító szintre. Továbbra is a megbélyegzetteknek szánt sárga-fekete kezeslábast kell hordja, rajta a kitüntetés, mely szerint:

"Nincs nagyobb érték, mint a nevetés. Bízz a Computerben, a barátodban, aki vigyáz rád és biztosítja boldogságodat!"

Gratula mindenkinek, megnyertétek a versenyt! :mrgreen:

Link a hozzászóláshoz

Udv!

Beszamolok en is:

- Koszi mindenkinek, hogy eljott

- Koszi mindenkinek, hogy kivetelesen semmi galiba nem volt

- Koszi azoknak, akik faradtsagot nem ismerven foztek forralt bort a csapatnak 2 este is, kulonosen Felonnak, aki a bort intezte nekunk!

- Koszi a KMeknek, hogy minden csapat jol szorakozott

- Koszi a JK-knak, hogy minden KM jol szorakozott

- Koszi magamnak, hogy szereny vagyok

Udv!

Link a hozzászóláshoz

No hát. Köszönöm a csapatomnak a jó szórakozást. Köszönjük CS-nek a szervezést ? s a pálinkát ? , Suttogónak a logisztikát ? jövőre viszünk neki alsógatyát ?, a km. szint lakóinak a társaságot. Külön köszönet illeti Sneert a süteményért ? tartsa meg jó szokását ?, Zárminnal egy élmény volt ennyi laikus közt elvont szakmai dolgokról társalogni, Magyar Gergellyel pedig remélem mihamarabb folytathatjuk az eszmecserét, és a megbeszéltek szerint a munkát.

Venes bájos volt, Felon meg jön egy üveg borral.

Undorító dolog ez a koffein.

Link a hozzászóláshoz

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
×
×
  • Új...