Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték
Higins

Istenek, Papok, Paplovagok és a vallás

Recommended Posts

Hello mindenki!

Én még új vagyok itt a kalandozók. hu-n. Lehet, hogy már volt ilyen fórum, de akkor Antail majd gondoskodik róla, hogy időben letörlődjön!

Az Ynevi istenekről szeretnék veletk beszélni... Pl.: nektek melyik a kedvenc istenetek és mit gondoltok az egész Ynevi istenvilágról, stb...

Azt is szeretném tudni, hogy mi a véleményetek Morgenáról. Én úgy játszok, hogy már kezdi visszanyerni erejét, de ti már lehet, hogy jopár szentélyét leromboltátok kalandjaitokban. Elvégre Ynev anyi féle amennyi társawság csak játszik a M.A.G.U.S. -sal! :)

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Hát nemtudom..lehet hogy nekem elfajult a hitvilágom de én ynev isteneit sokkal közelebb érzem magamhoz mint a valódi világ isteneit....azt ne kérdezzétek ez mért van így ez csak egyszerűen így van és kész..ha valaki mégis meg tudja magyarázni szívesen várom...

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Higins: még szép hogy Morgen visszanyerte nálatok a hatalmát, de ez mindenkinék így lenne akiknél központi szerepen van Toron, hiszen akkor ismerné a Kyr számmisztikát és tudná hogya Morgena is beadná a kulcsot akkor az Sogron elhullásába is kerűlne hiszen ne feledjük Tharr van most a Kyr istencsalád csúcsán... A számmisztika tőrvényei szerint egyszer már a Kyrek elvesztettek két istent, valószínűleg ez most is így lenne és Sogron hanyatlása eléggé nagy kavarodást okozna talán még Ordánban is.

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Kicsit késve ám de megkérdezném : Ez a topic meg lett engedve?? mert ha igen akkor jó, jó ötletnek tartom, hogy az isteneket letárgyalahtjuk. A többi topicnál a legnagyobb kérdést a Gorviki ranagol vallás vetette föl. Vajon mi a véleményetek az elkorcsosulásáról. (Mármint kránhoz képest.)

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Well.. délután utánanézek a dolognak, de azt tudom elmondani, hogy a gorviki ranagolizmusban rengeteg ellentmondás van. Pld az hogy rühellik az alacsonyabb rendü fajokat, márpedig bennük is van nem kis dzsad vér.

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

A Mi kell még a fajokhoz mivel pont ott kerűlt valamilyen szinten ez témába leírtam tegnap késő este, a Gorviki vallásról való tudnivalókat... Én az elkorcsosúlással kapcsolatos véleményekre lennék kiváncsi. Az ottani idézet szórol szóra a Summariumból lett kimásolva.

(Pont utánna nyílt meg ez a topic :wink: )

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Mivel 2 és fél éve játszom főnixel nyilvánvaló, hogy Sogron a kedvenc Istenem. De Uwelt és Kyelt sem vetem meg magam kötül. Ha gonosz karakterrel megyek, akkor Tharr és Ranagol akiben a karakterem leginkább hisz.

És valóban én is néha rajta kapom magam, hogy egy hirtelen esemény folytán Ynev világ Isteneit hozom előtérbe...

pl: Na Kyel ez most mire volt jó?! (és utána meg meglepődöm magamon) :roll:

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Még a régi korszakban, kb. egy éve volt ilyen téma.

Áthelyeztem a fő MAGUS szekcióba, így mindenki láthatja ezek között, prioritási szintje nagyobb!

Kellemes olvasást!

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Köszönjük Antail.

Sogron mint isten nekem is elnyerte a teccésemet ám csak és kizárolag a Toroni tanok jönnek be. Ordanban a kasztok kapcsolata Sogronnal töbnyire csak formaság, toronban viszont csak papok vannak... talán csak a Főnixek és a Sogron útját járók vannak hasonló szakrális kapcsolatban Sogronnal mint a toroni papjai.

Ennek ellenére :" SOGRONÉ AZ ERÕ" alias Flammeo a Holloidőkből. :wink:

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

na most én egy véleményt írok ide, nem azt, hogy melyik a kedvencem.

Domvikot egy egyszerü utánzásnak vélem, mivel a kereszténységhez nagyon hasonlatos és véleményem szerint ez lett volna a kereszténységböl, ha nincsenek keresztes háborúk meg ilyenek...

Ranagolt csípem, mert az, hogy csak a kiemelkedettek maradhatnak életben, nem olyan rossz dolog. ez a természet törvénye is.

Kyrek:

a mi játékainkban szinte csak sogron és tharr hívei tünnek fel.

Sogronról azt írják, hogy ö a tüzisten, de azt is, hogy teljes mértékben "jó", védi az életet stb... Sztem az, aki az életet védelmezi, és vannak vetélytársai (pl. domviknak nincs és nem volt), az nem nagyon állná meg a helyét, a rossz elnyomná. ezért sztem Sogron nem az élet védelmezöje. ( Bahamuth: szerinted? 9

Tharr a gonosz maga, annak is a kifinomultabb formája, az, amelyik elvezetböl öl stb...stb... A BM-eknek jó vallás, de másnak nem igen. talán még a fejvadászoknak.

Pyarroni istencsalád

Szerintem ezzel a tipikus embereket akarták modellezni, hisz az emberek minden fajtája megtalálható benne. csak azt nem szeretem, ahonnan a neveket veszik. pl Noir francia szó jelentése: fekete. Noir melyik embertípus is személyesíti meg? Lélek, Halál szféra, afrodiziákumok, szerencsejáték, fogadások stb... szal a dílert...

Meg Darton egy holland cég és még sorolhatnám.

De amúgy ez az istencsalád áll sztem legközelebb az emberekhez, mivel olyanok, mint ök maguk. Vannak hibáik...

Ennyi...

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Nos Sogron a pusztítás és a tűz Istene. Ordan és Toron teljesen más eszmerendszer szerint imádják a Kígyóistent. Ezért is mondja mind a kettő egymásról, hogy csalók és nem látják Sogronban azt, amit ők...

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

De kérdés: vajon mejiküknek van igaza? Szerintem a toroni Sogron vallás volt az eredeti csupán abból az eggyetlen tényből kiindúlva, hogy ez a császárság Kyria "örököse" és itt maradtak fenn legtisztábban a kulturális dolgok. Sogron pedig a Kyr istencsalád tagja.

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Megfeledkezel róla Elátkozott, hogy valaha Godon is Kyriához tartozottahonnan és az egész tüzvarázsló rend innen nötte ki magát. Toron és Godon vettélytársak voltak ugyan a hatodkorban, de mindkettö tisztán megörizte a sogronita tanokat, így szerintem mindkét fél egyformán 'igazi'... mármint mi más lehetne(?) hidszen Sogron megvonná hatalmát a hitetlenektöl...

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Egyetértek mind a kettő igazi csak más módón lásd a Dartoniták két ágát anyázzák egymást rendesen és mind a kettőnek van hatalma...

HÉÉÉÉÉ a legjob istencsaládot kihagytátok a TÖRPE ISTENEKET csak, hogy megjelenyenek leírom mind a hármat:

Bul Ruhrig, a kőatya

Kadal, a tárnákat zengető

ÉS NA KI?

TOOMA, A FEJSZÉS, A... na nem folytatotom mert tudom mindet

Egyépként én ha nem Tooma-papot jjátszom akkor varáslót azok nálam meg általában Morgena hitüek, habár nem sokat tudok róla de az tetszik.

A másik nyagoon jó istenszerüségek az Ork Héroszok...

Egyépként én is észre veszem magamon pl.: Ranagol rohassza le a...

vagy Darton fogjon veled kezet meg egyebek szóval... (egyépként meg Ateista vagyok teljes mértékben)

Ja és még valami Tharr annyira kifinomult csak, hogy a Káosz istene és a vallása a Káoszra épülő káosz

míg Ranagol ( a káoszra épülő rend) nem gonosz csak másabb a felfogása, hiszen mint tudjuk az egyik legrégebbi isten és az Aquirok sem feltétlenül gonoszak, csak az emberek hozzájuk képest... hát.... :lol: Egyépként meg ha egy Kráni Ranagol pap azt mondja egy Gorvickinak, hogy Kuss az úgy is marad, mert tisztább a kráni "erkölcs" és magasabbrendű...

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Hello! Örülök, hogy jó ötletnek találtátok!

Ahogyan Salafi, én sem tudok sokat Morgenáról, de én nekem is szimpi ezért vannak tolvajaim, vagy esetleg varázslóim akik Morgena hívők.

Ha ez így kimondható akkor én is ateista vagyok... de azon még nem kaptam magam, hogy Ynavi istenekkel kapcsolatos dolgokat mondok, :cry: Lehet hogy még nem vagyok eléggé M.A.G.U.S. rajongó!

Ami Ranagolt illeti, róla még annyit sem tudok mint Morgenáról... Én igaz még csak hat éve játszom, de idáig nem sok kalandom volt délen, max 1-2 és Krán nem is foglalkoztat. valahogy nem érdekel mi megy ott, pedig lehet, hogy lehet nagyon hangulatos kalandot csinálni kránnal kapcsolatban is. Gorwik szimpatikus az ott lévő kaotizmus és a belviszájok miatt. ( ha hülyeséget írok gorwikról javítsátok) Én legtöbbször KM vagyok és északon szoktunk játszani, ott is leginkább Abasziszban ( nekem ez a kedvenc országom, talán azért mert olyan mint a söpredék gyűjtőhelye {szerintem}). a könyvem hátuljából délynev térképe ki is van szakadva, arra még nagyjából emlékszem mi hol van, tehát a hiánya nem nagy gond. ( a térképhez én amúgy is csak annyira kötöm magam, hogy mi van pl. tenger mellett és hogy ne legyen Toron és Gorwik szomszédos)

Tharrt végül is bírom. Van pár tharr hitű emberem is. Lehet hogy hülyeségnek tartjátok, de nekem van egy Tharr hitű bárdom, szerintetek lehetséges? :?:

U.i.: Az én kedvenc istenem Darton és Antoh! :D

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Nekem a Kyr istenek a kedvenceim, közölük is Morgena az árnyak úrnője, szeretem a fejvadászom vallása is az. Egyébként még Uwel is tetszik az Ellanák elhivatottsága is tetszik, kár, hogy ilyen nincs a valóságban. :lol: Majd ott van Arel, és a többi pyar istenség, nem rosszak, én kedvelem mindegiynket. Ellenben a Dzsad isteneket ki nem állhatom. Kiérdemelték, de nem tisztelem őket. :twisted:

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Kellemes estét mindenkinek!

Mint az már szerintem töbségeteknek kiderűlt, kiedven isteneim közé a kosfejes és valódi tanai tartoznak. Az esetek 65%-ban mi is északon jáccunk, de akárhol legyünk gyakran megjelenik Toron valamijen formában, nem egyszer második kedvenc istenem Tharr kígyókardos szolgái személyében.

A Pyarroni istencsaládit nem szívlelem!!

A hétarcu Shadoni "kisistent" Domvikot is kerülöm emennyire csak lehet. Hasonló okok miatt amit már valamejikőtök említett. Az ikvizíció hozzáállása a vallási kérdésekhez engem iritál és idegesít. (Nem egyszer tuttára is attam egy papnak vallásával alkott nézeteimet egy Ramiéra képében :wink: )

Bár a vadork tőrzseknek nincsenek isteneik (a Farkasszellemen kívűl), nagyon teccik héroszaik köré alkotott mítoszaik, hogy mejik ork hogyan jáccota ki orvella átkát.

A törp isteneket én is kedvelném, ha gyakoribbak lennének a törpe Jk-k játékainkban.

Az elf kalahorák közűl Verrion H'Anthall a mindeneket elnyelő tarozik kedveltjeim közé...

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Ranagol az egyetlen! Ki kegyetlen a hitetlenekkel szemben!

Jól gondold meg, kiben hiszel!

Mert eljön érted végzeted,

És már csak nézheted,

Amint a tőr szívedbe mélyed,

S véred uj erővel ruház fel minket!

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Hozzám a törpe istenek állnak közel leginkább különösen Tooma de ha emberel játszok akkor nincs vallásom kaotikus szoktam lenni általában vagyis a természet erejében hisz a karakterem vagy a farkasok szellemébe... a barbár hit villág ezért is tetszik nekem ott nem isteneket hanem állatokban és emberekben hisznek a való világban nekem nagyon tetszik a viking hit villág és a görög istenvilágból kedvenc istenem poseidon talán a pyarroni isenvillágból is közelebb áll hozám antoh a kyrek közül sorgon

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Amúgy régen és ma is Ranagol az egyik kedvenc istenem ma is lóg a falamon az ETK-ban lévő idézet...

Az elf kalahorákról csak annyit, hogy olyan szerencsétlnek mint maga az elf faj...

Hé az ork héroszok igenis hatalommal ruházzák fel papjaikat, ha jól emlékszem a halál szférában, és igenis tisztelni valóak amiért ki tudtak játszani egy isteni átkot, lehet, hopgy Biraknak is sikerült...

Nekem nincs bajom a Dzsadok isteneivel, olyanok mint ők kész, de azért nem futnék össze egy dervissel nem t1om ti hogy vagytok vele... (de azért eélyye sem lenne Tooma felkentje ellen... :twisted: )

Nem t'om ti észre vettétek-e de iszonyatosan nagy hasonlóságok vannak a görög panthon és a píarroni pantheon között, egy két példa( ami eszembe jut így hirtelen):

Artemisz-Arel

Poszeidon-Antoh

Hádész-Darton

Hephaistos-Gilron (Gi-elron)

Pallas Athena-Dreina

APhrodite-Ellana :D

Apollón-Della

A római Szaturnusz (nincs görög megfelelő)-Kyel

többi istencsalád:

Zeusz-Kaoraku

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Csak annyit hogy mindennek van alapja és miért lenne baj ha már létező isteneknek adnak uj nevet és egy kicsit felturbozzák őket?

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Hát igen valóban így van, a hasonlóságok kísértetiesek. Nem is tudom hogy a készítők honnan vették az pyarroni pantheonhoz az ötleteket. :twisted: Viszont Pallas Athenének nem tudom mi köze van Dreinához. :? Tudtommal ő a tudás, a tudományok és a bölcsesség istennője volt, Dreina területei meg a pénzre, a hatalomra, gazdagságra, és az igazságra korlátozódnak.

Javítson ki valaki, ha tévedek.

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Pallas kisasszony az igazság istene is.

Én most Ranagol hívő vagyok, és faja, csak eredetileg Arel hívő volnék, de már megutáltatták velem. Na mindegy, akit meg még szeretnék, akit most szeretnék, meg nem lehet mert a hüly* banya társunk rögtön kinyírna érte.

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Nekem a kedvenc istenem (mondanom sem kéne úgy is tudja mindenki :lol: ) Ranagol, már egy jó ideje szinte csak kráni karakterekkel játszok talán emiatt, de szerintem amiatt, hogy annyira vérengző és nem kell más istenekkel megosztozni a hatalmon, mert egyisten.

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Én fanatikusan Dartonita vagyok. Elsöre bejött a sötét akasztófahumor (ami amúgy apszolút nem jellemzö rám, inkább a kicsit pesszimista hozzáállás), de nagyon élvezem a Dartonita paplovaggal(!) való játékot. Mármint, más kasztokat is szeretek, de a Hallgatag Úr híveit különösen. Nemtom, talán a Sötét Térítö meg a Zarándok (vagy Próféta?! :oops: ) miatt, de nekem nagyon bejönnek, és tökre azonosulni tudok azzal amit ök képviselnek...

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Ülj oda az asztaltársasághoz...

Hozzájuk szólhatsz anélkül is, hogy bemutatkoznál. Ha ismert kalandozó vagy, Fedd fel kiléted hogy megismerjenek.

Vándor
Válasz a témára...

×   Formázott tartalmat illesztettél be.   Formázás megszüntetése

  Only 75 emoji are allowed.

×   A hivatkozásodat beágyazta a gépszolga automatikusan.   Mutasd inkább hivatkozásként

×   A Pszi-emlékfelidézés sikeres volt.   Szerkesztőablak kiürítése

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Új...