Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Az emberiség jövője


Recommended Posts

(kösz Zoli)

Nos mivel én kértem a TOPIC megynitását én fejteném ki először a véleményem.(ezt 1-2 ember már ismeri de azért leírom)

szerintem az emberiség 150-300éven belül kihal és ennek két oka lehet:

1.a III.világháború ugyan ami akár holnap is bekövetkezhet és nem kell hozáá 150-300 év.azt ugye tudja mindeki h milye fegvyereket használnának és h ennek mi lenne a következménye.

2.a környezetszennyezés és ezt most kifejteném:

uyge a mai világ legnagyobb iparcikke az olaj.azzal megy az autó a repülő a hajó stb stb szal minden.Ennek a felhasználásval ésstb-jévell nagy megacégek foglalkoznak akiknek a vezetőinke már-már nagyobb hatalma van mint egy-egy ország vezetőjének.Most vna még a globalizáció aminek következményeképp a hatalmuk még tovább nő.Mostanság már kitalálták a vízzel,hidrogénnel stb-vel működő autókat és ezt lehetne hasznosítani a hajóknál stb...Miért nem teszik?Mert az ilyen nayg cégek vezetőinke nem érdeke.Felvásárolják a technológiát és nem engedik piacra dobni.És ez nem fog hanem már meg is történt.És az olaj termelése megy tovább ugyanúgy mint a környezet szennyezése.a másik ok h ha megszűnbtetnénk az olaj kitermelését éhenhalnának az arab oszágok:Szaúd arábia,Irak stb...(az más dolog h vna akit ez hidegenhagyna)és az olaj kitermelését,felhasználását és a környezet szennyezését addig folyattják amíg el nem fogy az olaj de akkor már a Földenk befellegzett és az emberek ki fognak halni.úgy kb ennyi.

Ez csak teljesen radikális esetben lehet másképp(legalábbis sztem :roll: )pl.:találkozás és kapcsolat egy fölkdönkívüli civiliázcióval(olyan ahol az egész világ tud róla és a kapcsolat diplomáciai)vgay egy világméretű katasztrófa mit valaki túlél stb...szal ilen teljesen radikális esetek.szerintem ez lesz az emberiség nem túl derűs jövője.

Egy indiai nemtomki mondta:"Mikor az ember kihalássza az utolsó halat,megöli az utolsó vadat,megszennyezi az utolsó korty vizet,beszennyezi az utolsó szippantásnyi levegőt akkor jön rá hogy a pénz nme ehető."

Link a hozzászóláshoz

Nos, a következőket:

Az emberiség valószínűleg sohasem fog találkozni idegen civilizációval, mert ez valószínűleg lehetetlen (a távolság miatt).

A vízzel működő autót már igencsak rég feltalálták, de természetesen nem került forgalomba a már felsorolt okok miatt.

Az egyik kedvenc idézetem, amit Einstein mondott valaha régen, amikor megkérdezték tőle, hogy szerinte hogyan zajlana egy 3. világháború: "Nem tudom hogy mik lesznek a 3. világháború fegyverei, de abban biztos vagyok, hogy a negyedik világháborúban az emberek kövekkel és botokkal fognak harcolni"

Szerintem az emberiség elég hamar ki fogja magát írtani, de én olyan 30-200 évvel későbbi időpontot szabnék meg az emberiség végórájának. És nem csak az olajcégek hibája az, hogy pusztul a bolygó, hanem minden egyes emberé, azoknak az őseié és leszármazottjaié. Túl sokan vagyunk már, és összefogás semmi.

Link a hozzászóláshoz

Hm... sztem az emberiség jövője három irányba haldhat:

1)technika fejlettségünk révén kiküszöbölünk minden hibát és happy end, de legalábbis elérünk egy magas fejlettségi szintet

2)esetleg a harmadik világháború aminek végén az emberiség primitív szintre zuhan vissza (na nem olyan primitív szintre inkább mad max szintre) hogy aztán ismét elölről kezdhesse

3)(ez a kedvencem)egyszerűen kihal, ezt sok minden előidézheti, vmilyen természeti katsztrófától kezdve a háborúkon át egészen egy "okosan" használt biologiai fegyverig :D .

Léteznie kéne még egy variációnak vhol az egyes és kettes között de azt most lusta vagyok megfogalmazni (bár sztem elég rossz az arány így).

Link a hozzászóláshoz

Nos igen d3st igazad van h minden egyes emberé is...De miért nme találkozhatnánk földön kívüli civilizációval?Nem úgy gondolom h odamegyünk hanem h ők jönnek ide.

De egyébként ez az egész olajmeg stb megszűntethető lenne ha a világon az összes ország összefogna és önös érdekek nélkül rengeteg pénz rááldozásásval átállnánk az olajról az egyébre.csak hát ez nem fog bekövetjezni mert emberből vagyunk...

Link a hozzászóláshoz

Persze, persze, de lehet, hogy igaz, és hogyha a legrosszabbat feltételezzük (hogy igaz), akkor lehet, hogy sohasem találkozunk egy idegen intelligens fajjal sem. És ez a valószínűbb még akkor is ha később rájövünk, hogy mégis lenne rá mód, hogy nagy távolságokat rövid idő alatt utazzunk le.

Link a hozzászóláshoz

Pedig ha találkoznánk egy idegen civilizációval az mindenképpen jót tenne nekünk, főleg akkor, ha nem éppen barátságos szándékkal érkeznének. Szerintem egy ilyen esetben a fajgyűlölet teljesen eltűnne a bolygónkról. Akkor talán az emberek felismernék, hogy mennyire egyformák vagyunk. Akkor nem egymást gyűlölnék az emberek, hanem az idegeneket. Palesztinok és izraeliek, Bush és Bin Laden vállvetve harcolnának a Föld jövőjéért. Erre szerintem az emberiség magától nem fog rájönni. Ha minden ember egyetlen ország, a Föld zászlaja alatt élhetne, akkor paradicsomi állapotok lennének itt. Szvsz ez minden probléma forrása. Az emberek önzése és egymás iránti gyűlölete.

Link a hozzászóláshoz

Eltünne a fajgyűlölet?! Neeeem, az kizárt (igaz jobb lenne) az emberiség szinte ameddig csak létezett mindig kirekesztett egy népcsoportot (akár többet is), hát lehet hogy ez kell a létünkhöz? Sztem nem, csak az ember ált. fél az ismeretlentől... hm nem ez a jó szó, a jó szó az hogy nem a problémát oldja meg hanem kevesebb energiabefektetést használva bűnbakot keres. Ahohy egy görög filozófus mondta: Könnyebb bűnbakot találni, mint a problémát megoldani.( asszem így)

Link a hozzászóláshoz

Ha csak a materiális szemmel látható világot nézitek és nem foglalkoztok vele mi irányítja a világot, vagy hogy a földnek mi a szerepe, azt, hogy nem csak fizikai síkon kell megélnünk a harcunkat, akkor az eddigi beszélgetés érthető. Sokan így gondolkoznak mint ahogy ti. Én is ezeken törtem a fejem általános iskolás koromban. (már megint szemét vagyok :lol: ) Ellenben lécci gondolkodjatok el az elektromos áramról is, mert lehetetlen hogy létezzen, mivel nem látszik az se. Tök eretnekség hogy az égő világít nem? Nem is kéne használi, mert ilyen nincs is...

Lehet hogy utálni fogtok, lehet, hogy nem valljátok be de d3st, Aquenor ezeket a célzásokat azért kapjátok, mert elmenekültök magatok elől. Ha válaszoltok a másik topic kérdéseire magatokban, evidens lesz a válasz.

Olvassátok el Madáchtól az Ember tragédiáját, pont ezzel foglalkozik, amivel a topicotok.

Haverság, békesség...(nincs harag!?..ugye?)

Link a hozzászóláshoz

Arra gondoltam, hogy nem veszitek figyelembe a nem látható világ hatást a földünkre, tehát az elemzésetek hiányos marad.

A vi-ban is csak a materiális szemléletet adtátok vissza.

Ezt hasonlítottam össze azzal, hogy az elektromos áram is ugyan olyan láthatatlan dolog, és mégis elfogadjátok. Ha nem fogadjátok el az ugyan olyan nyilvánvaló 'túlvilági' (ez rossz szó) jelenlétet és hatásokat az olyan, mint mikor azt mondod az világító lámpára, hogy az nem is látható.

Link a hozzászóláshoz

Az elektromosság igenis látható dolog. Az elektronok áramlása egyik pólusból a másikba, ennyi az egész. De sok 'láthatatlan világ' létezik. De amelyikre te gondolsz az már nem. Nézd, talán ismered azt a bölcsességet, hogy : 'Amikor az ember imádkozik egy új isten születik'.

Ez nagyon igaz, mert most vagy fogadd el az összes halandzsát a képzeletbeli barátokról, ufókról, gabonakörökről, 2fejű tehenekről, sakkozó egerekről, istenekről, szellemekről, etc. vagy ne higgy egyben sem, mert nincs több realitás alapja egyiknem sem, mint a képzeletbeli barátomnak (akit egyébként gedeonnak hívnak és most is itt csücsül a vállamon és hevesen bólogat...)

Link a hozzászóláshoz

Naszóval :)

Én most fel fogok sorolni pár érvet, illetve pár ellenérvet, hogy miért fog kihalni az emberiség, illetve fordítva.

Miért fog elpusztulni a Föld, és kihalni az emberidég?

:arrow: Először is, a nap, mint ugye tudjuk egy nagy gázgömb. Ha aból kifogy a "nyersanyag" (Hidrogén) akkor egy hatalmas (még ennél is sokszorosan nagyobb) gömb keletkezik belőle, majd egiszonyatosan nagy robbanás (gondold el a negynagyobb durrt! és azt szorozd meg 10-szer kb) ez a szupernova. Ettől elg og pusztulni a mi kis naprendszerünk. De lehet, hogy a szomszádos is kapni fog belőle, mert a nap mostmár túllépte az ideje felét és kb úgy 1000-1500 évünk maradt (ez elég soknak tűniuk, de nem az)

:arrow: Nos, mint ezt is tudjuk a naprendszernél nagyobb egység a galaxis. Mi a tejútban vagyunk most. Ez a tejút kb akkor mint Szeged, Budapesthez viszonyítva, tehát kicsi. A mi szomszédünk, az androméda köd nalunk 100-szor nagyobb, ha jó ltudom :roll: . Tehát ezek a galaxisok ugye mozognak. És az androméda pont felénk mozog és a sors fintora, hogy gyorsabban is mint a Tejút. Tehát addig még maradt pár millió évünk de akkor is össze fogunk ütközni és az egész Tejút megsemmisül, sőt az Androméda is megcsappat, de ebből a bummból lérejön még egy galaxis, ahol már nem mi fogunk élni.

:arrow: Ez egyezik aksiéval, majdnem. A földnek már nemtom mennyi kőolaj, földgázkészlete van, de alig pár évtized, asszem 30-50 és között mozog. Nos ha nincs energia akkor az ember kocsi, fűtés, légkondi, meg miegymás nélkül marad. Tehát nem fogunk tudni semmi se csinálni. Marad a régen bevállt tűznél. Nade már most is hatalmas mennyiségben írtjuk az erdőket, és sztem mire nem lesz kőolaj addigra már fa sem lesz sztem. Ergo az ember nemfog tudni mit csinálni. Semmink sem lesz...

:arrow: Mint már előttem is mondták, hogy a harmadik világháború. Nos én ezzel nem értek egyet. Miért? Mert már most is harcolunk. minden ország harcol. Csak most nem a Nácik az izével, hanem az Arbok a Többiekkel. Én ezt már Világháborúnak hívnám, mert már tart egy ideje (több évtizede) és még tartani is fog egy jó darabig. Lehet, hogy ez nem annyira nyílt háború, mint az egy vagy a kettő, de akkor is háború. Mert nemcsak az arabok harcolnak velünk, hanme minden ország harcol a másikkal, nemcsak az arabok az arabokkal, hanem eu-s ország, az eu-s országgal. Abban, hogy kinek nagyobb a GDP-je, ki a fejletteb, kinek van több lakosa stb. Nos ez a háboró ami el fog tartani még több száz évig, ha nem történik valmi, akkor országok tűnnek el felszínről. Egyre kevesebb és egyren nagyobb területű országok lezsnek, tehát megint, mint a gyarmatosításkor...

Hogy miért nem fog kihalni az emberiség?

:arrow: Úgy hallottam, hogy 10-20 éven belülre ígérik a tudósok a fúziós energiát. Tehát kb akkorra amikor nem lesz kőolajunk. Azt a teknikát nem fogják kivásárolni, mert akkoraa már talán rájövünk, hogy igenis kell az újítás. Akkor már akár egy zacskó romlott tejjel is hajthatunk egy kocsit. Ami uyge környezetbarátabb, jóval sokkal többel :) Az az energiaforrás sokkal olcsóbb és gazdaságosab is lesz, mint a mostnaniak.

:arrow: Már elkészült egy terv, hogy a marsból hogyan csináljunk lakható bolygót: egy algafajt akarnak használni, ami kétszer olyan gyorsan termel oxigént, mint egy átlagos fa, igaz kevesebbet is. És nem is kell ás hozzá, csak víz, ami ugya már biztos, hogy van ott.

Link a hozzászóláshoz

Darunnal egyetértek. Ez a mozgatórugója sok olyan dolognak, amit már leírtunk.

Ha a napból kifogy a hidrogén, utána a hélium fog átalakulni mittoménmivé. Amúgy tudtommal 10000-50000 év mire kifogy az üzemanyag.

Kétlem, hogy valaha is találkozunk idegenekkel, mert túl nagy a távolság. Gondolj csak bele. Felszálsz a fénysebesség mondjuk 90%-ával csörtető hajócskádra utazol néhányezer évet, addig eltelik a külvilágban mondjuk 20000 (persze ez nem arányos szám). Szóval lehetetlenség.

Link a hozzászóláshoz

Pontosan ebben áll a lényeg. Az emberiség alkalmatlan a békére.

Tybycsoky: a kőolaj és az egyéb fosszilis energiahordozók fogyása szvsz nem jelenti majd a fejlett civilizáció végét, hiszen előbb vagy utóbb olyan drágává válik egy csepp is belőle, hogy az már tényleg nem lesz gazdaságos. A tőzsde biztosan össze fog omlani, de legalább új energiaforrás után nézünk.

A nap legkésőbb 1500 év elfogyasztja a készleteit? Én négymilliárdról tudok, de lehet, hogy tévedek.

Szerintem olyan háborúk már nemigen lesznek a Földön mint amilynek a világháborúk voltak. Az utóbbi idők eseményei arra mutatnak, hogy a közeljövőben a háborúkat nem a csatatéren, hanem a civilek között fogják vívni a terroristák és akik ellenük vannak.

Abban szinte teljesen biztos vagyok, hogy a fénysebesség nem az abszolút határsebesség, mivel előbb-utóbb minden elmélet megdől, ahogyan valószínűleg Einstein relativitáselméletét is megdöntik. A XIX. század végén is sokmindenről meg voltak győződve, amin ma már csak nevetünk.

Link a hozzászóláshoz

Sziasztok!

Nem akarok hülyeséget mondani, de ettől még nem leghetetlen idegenekkel találkozni, ugyanis tegyük fel van hibernálás, ami manapság nem is olyan lehetetlen..és lehet mi addigra kihalunk mire ideérne valaki, de mivan, ha már párezer éve utazik valaki felénk..akkor még akár ide is érhet míg mi itt vagyunk nem?

Másik meghogy vannak azok a féreglyukak.....hát lehet rosszul tudom de van egy két érdekes tulajdonságuk ami a tér-idő elhajlással kapcsolatos...de ez nem biztos.

Szóval én azt nem mondanám hogy lehetetlen.

Csak ezt akartam halkan megjegyezni. :roll:

Link a hozzászóláshoz

Szvsz túl sötéten látjátok a jövőt. Én inkább Takeda véleménye felé hajlok de hozzá tennék még pár dolgot:

:arrow: nem minden ember önző v kegyetlen fajgyűlölő sőt a többség egyáltalán nem az

:arrow: s a világ alakulása tőlünk is függ, mindenkitől minden egyes "porszemembertől" ugyanis a tetteink meghatározzák a sorsunkat s ebbe a sorsba beletartozik mindenki a környezetünkből

:arrow: változtasd meg csak két ember sorsát és ők további emberekét, s talán eljut az emberiség oda hogy egy nap tényleg nem lesz fajgyűlölet és háborúk.

:arrow: Akkor talán nem halunk ki még ha a Nap v. a naprendszer elpusztulna is

Link a hozzászóláshoz
Vándor
Ehhez a témához mostantól nem lehet hozzászólni
×
×
  • Új...