Antail Közzétéve: Április 14, 2017 Megosztás Közzétéve: Április 14, 2017 Üdvözlet Mindenkinek! Ez a téma szolgál a karakteralkotással kapcsolatos kérdések megvitatására. NYT2017 Karakteralkotás: https://kalandozok.hu/talalkozok/nyt2017/nyt2017_karakteralkotas.pdf NYT2017 Karakterlap: https://kalandozok.hu/talalkozok/nyt2017/Karakterlap-NYT2017.xlsx Üdv a KM-ek nevében, Antail Link a hozzászóláshoz
Bitschak Közzétéve: Április 14, 2017 Megosztás Közzétéve: Április 14, 2017 Üdv! Lesz ismét excel táblázat? Vagy a karaktereinket saját lapon kell levezetni? Link a hozzászóláshoz
mett démon Közzétéve: Április 16, 2017 Megosztás Közzétéve: Április 16, 2017 Nem jó a hiperlink a karakterlaphoz Link a hozzászóláshoz
mett démon Közzétéve: Április 16, 2017 Megosztás Közzétéve: Április 16, 2017 Az xls táblázatban 2tp 1arany ez is hibás Link a hozzászóláshoz
F. Feri Közzétéve: Április 16, 2017 Megosztás Közzétéve: Április 16, 2017 Hoi! Bocsánat, ha másnak egyértelmű a dolog, de nekem tavaly is volt fennakadásom ebből: Az egykezes csatabárd az ETK szerint szúró/vágófegyver, a HGB és a karilap szerint zúzófegyver. A versenyen melyik kategóriába soroljuk? Link a hozzászóláshoz
mett démon Közzétéve: Április 16, 2017 Megosztás Közzétéve: Április 16, 2017 Hali! Hány drágakőmágiás amulettem gyűrűm fegyverem lehet? Van valami korlátozás? Link a hozzászóláshoz
Hulla Közzétéve: Április 16, 2017 Megosztás Közzétéve: Április 16, 2017 3 perccel ezelőtt-kor mett démon írta: Hali! Hány drágakőmágiás amulettem gyűrűm fegyverem lehet? Van valami korlátozás? Gyűrűből szerintem minden ujjadon egy-egy, szóval huszonegy! De a Mesélői gárda hamarosan minden feltett kérdésre pontost választ fog adni! Addigis kérjük a türelmeteket! Üdv, H. Link a hozzászóláshoz
Silver Közzétéve: Április 17, 2017 Megosztás Közzétéve: Április 17, 2017 On 2017. 04. 16. at 8:21-kor mett démon írta: Nem jó a hiperlink a karakterlaphoz Most működik a link, szólj, ha nálad továbbra is rossz. Link a hozzászóláshoz
Silver Közzétéve: Április 17, 2017 Megosztás Közzétéve: Április 17, 2017 On 2017. 04. 16. at 8:47-kor mett démon írta: Az xls táblázatban 2tp 1arany ez is hibás Csak a megjegyzésben van rosszul írva, de jól számol a 33 tp =1 arannyal. Link a hozzászóláshoz
mett démon Közzétéve: Április 18, 2017 Megosztás Közzétéve: Április 18, 2017 Köszönöm a válaszokat. Kövi kérdés az lenne, hogy szét lehet e tápolni az agyamat 80E-s drágakőmágiás medálokkal? Link a hozzászóláshoz
Scylla Közzétéve: Április 18, 2017 Megosztás Közzétéve: Április 18, 2017 8 órával ezelőtt-kor mett démon írta: Köszönöm a válaszokat. Kövi kérdés az lenne, hogy szét lehet e tápolni az agyamat 80E-s drágakőmágiás medálokkal? én is gondoltam rá, csak kérdés van-e értelme...TAO irja a modult, sztem azt elsö percben ellopnák vagy elvesztenénk egy csata forgatagában. Link a hozzászóláshoz
Antail Közzétéve: Április 18, 2017 Szerző Megosztás Közzétéve: Április 18, 2017 35 perccel ezelőtt-kor Scylla írta: én is gondoltam rá, csak kérdés van-e értelme...TAO irja a modult, sztem azt elsö percben ellopnák vagy elvesztenénk egy csata forgatagában. Holnap publikalom a MAGUS radio 3. adasat, amiben a karakteralkotasrol MG-vel beszelgetek, es erre a temara is kiterunk. Link a hozzászóláshoz
Daelon Közzétéve: Április 18, 2017 Megosztás Közzétéve: Április 18, 2017 Az amund miért nem játszható faj? Most lenne értelme, a Manifesztációs Háború előtt, amikor az Amhe-ellenes frakció szanaszét hagy gyerekeket, hátha megtalálják őket és túlélnek. Link a hozzászóláshoz
Antail Közzétéve: Április 19, 2017 Szerző Megosztás Közzétéve: Április 19, 2017 13 órával ezelőtt-kor Antail írta: Holnap publikalom a MAGUS radio 3. adasat, amiben a karakteralkotasrol MG-vel beszelgetek, es erre a temara is kiterunk. Már publikáltam is. Link a hozzászóláshoz
MagyarGergely Közzétéve: Április 19, 2017 Megosztás Közzétéve: Április 19, 2017 Üdv! Mett démon, A "medálokkal való széttápolás" a MAGUS szabályaiba ütközik, ugyanis egyszerre egy medál hat, a legerősebb. (lásd 1TK,389/2/3 - tudatvédő amulett leírása). Persze fel lehet venni többet is, hogyha az egyik megsemmisül, hasson utána a másik is... Csak ki kell fizetni. Ilyen korlátozás nincs a MAGUS szabályaiban a gyűrűkre. Tehát abból sok lehet, és még hathatnak is egyszerre... bár következtetni sokmindenre lehetne, de tiltó szabály nincs, gondolom, a KM-ek sem fogják átírni a MAGUS-t. Arra sincs szabály, hogy egy ujjra mennyi gyűrű fér el... de szerintem kettőnél több semmiképpen. És persze az már le is eshet, kényelmetlen megfogni a fegyvert, sérülhet is... stb, de ez már a KM hatásköre - ő ismeri a helyzetet és a történéseket. Persze az összes varázstárgyadat meg kell venni a karakteralkotás során, és ne feledkezzünk meg a varázstárgyak, főleg az erős varázstárgyak hátrányairól... van, akik mérföldekről érzékelhetnek miattuk, nem tudsz majd elbújni. Sok mindenkinek fájhat rájuk a foga... akár több szájban elhelyezkedő fogai is Daelon, Az amund beleférne az évszámokba... jó kérdés. Mindenesetre ha nem engedi a karakteralkotás, a modulírónak bizonyosan jó oka van rá, és ezt csélszerű is betartani. Javaslom egyébként ez ügyben a "Miért nem lehet" című cikket, a játékostechnikánál. Ha nem az amund tápjai a fontosak, akkor csinálhatsz egy "ember" amundot... Link a hozzászóláshoz
mett démon Közzétéve: Április 19, 2017 Megosztás Közzétéve: Április 19, 2017 Üdv! Köszi a válaszokat MG. A következő kérdés az lenne, hogy a füstkvarc íjba helyezve okozásra állítva akkor E-ként növeli a CÉ-t? Link a hozzászóláshoz
Daelon Közzétéve: Április 19, 2017 Megosztás Közzétéve: Április 19, 2017 2 órával ezelőtt-kor MagyarGergely írta: Üdv! Daelon, Az amund beleférne az évszámokba... jó kérdés. Mindenesetre ha nem engedi a karakteralkotás, a modulírónak bizonyosan jó oka van rá, és ezt csélszerű is betartani. Javaslom egyébként ez ügyben a "Miért nem lehet" című cikket, a játékostechnikánál. Ha nem az amund tápjai a fontosak, akkor csinálhatsz egy "ember" amundot... MG, Nyilván az amund tápjai a fontosak azért ilyen szinten a szintenként 10kg telekinézis már nem rossz. De persze a lényeg a +3 Szépség, megfelelő kaszttal Link a hozzászóláshoz
MagyarGergely Közzétéve: Április 19, 2017 Megosztás Közzétéve: Április 19, 2017 Üdv! Matt démon, A drágakövek hatásait az 1TK-ban találod. A füstkvarc lehetséges hatásait a 398.oldal 2. hasáb, első bekezdésétől. Ott pontosan fogalmaznak, javaslom, hogy nézd meg azt ilyen ügyben. A karakteralkotás kérdéskörébe - szerintem - akkor tartozik a dolog, ha valami nem egyértelmű, vagy nincs rá szabály leírva. Link a hozzászóláshoz
MagyarGergely Közzétéve: Április 19, 2017 Megosztás Közzétéve: Április 19, 2017 Üdv! F.Feri, Az egykezes csatabárd az 1TK és a HGB szerint IS szúró/vágófegyver. "...néhány fegyver több kategóriába is belefér. Ilyenek például a csatabárdok és - csákányok, amelyek ugyancsak rendelkeznek éllel - illetve heggyel -, az az általuk okozott sebzést azonban jelentősen befolyásolja súlyuk és a csapás ereje is, ami pedig a zúzófegyverek sajátossága. Mi ezért önkényesen a szúró/vágó fegyverek közé soroltuk." (HGB,117/2/1) Az, hogy később, a fegyverek részletes leírásánál a zúzófegyverek alatt szerepel, nem annyira egyértelmű, nincsneek alfejezetcímek - de ha oda illeszkedőnek is tekintjük, ennek az okát fentebb megmagyarázták. Miért számít ez a kategorizálás? (gyanítom, de nem akarom a szádba adni a kérdéseket), hogy az átlagosnál nagyobb erőből fakadó sebzésjárulék miatt, ez esetben azonban nem számít, hogy az egykezes csatabárd milyen kategóriába esik, ugyanis ez a szabály (ti. hogy 14 fölötti erő adódik a sebzéshez) nem a zúzófegyverekre, hanem a zúzófegyverekre ÉS még több felsorolt fegyverre vonatkozik, ahol az egykezes csatabárd is ott van. (HGB,135/1/2) Link a hozzászóláshoz
F. Feri Közzétéve: Április 20, 2017 Megosztás Közzétéve: Április 20, 2017 12 órával ezelőtt-kor MagyarGergely írta: Üdv! F.Feri, Az egykezes csatabárd az 1TK és a HGB szerint IS szúró/vágófegyver. Miért számít ez a kategorizálás? MG, Köszönöm a választ! Egyrészt ahogy említettem, a karakterlap is a zúzófegyverek között hozza a csatabárdot, másrészt - számomra - a HGB a leírásoknál is a zúzófegyvereknél részletezte és ez megzavart. A kategorizálás a Kínokozás képzettség miatt volt fontos, annak leírásában (HGB,112.) ugyanis megkülönböztetik a bónuszokat egykezes vágófegyver és a többi (pl. zúzófegyver) esetében. Ebből tavaly már volt kérdés, amit akkor sebtiben elintéztünk a KM-mel; de jobb az ilyet megelőzni, ezért kérdeztem rá konkrétan, hogy mi a helyzet. Link a hozzászóláshoz
MagyarGergely Közzétéve: Április 20, 2017 Megosztás Közzétéve: Április 20, 2017 Üdv! F.Feri, így világos a kérdés, és nem is olyan egyszerű a probléma... (persze nem megoldhatatlan.) Mindazonáltal ez a kérdés inkább a szabályokhoz, mint a karakteralkotáshoz tartozik (nem bírálatképpen mondom, viszont úgy gondolom, hogy a tábor karakteralkotása nem alternatív szabályokat kell, hogy hozzon, vagy szabályokat kell, hogy értelmezzen.) Ettől persze nem vitatom a kérdés jogosságát, és a problémafelvetést. Mivel ez egy elég szerencsétlenül megfogalmazott szabály, és a könyv pont a saját maga által teremtett fura kategóriát (azt, hogy a csatabárd szúró-vágó de kicsit zúzó is) nem tisztázza ebben az esetben, tehát egy NEM EGYÉRTELMŰ szabályról van szó, a kérdést minden esetben a KM-mel kell megbeszélni. Persze ehhez lehet segítséget adni azzal, ha megbeszélünk dolgokat, de utasítani nemigen van joga őt sem a karakteralkotásnak (ami nem erre való), sem valamiféle okostojásnak - pl. nekem ) Egyszerű lenne a kérdés, HA a szabály (a kínokozás leírása) úgy fogalmazna, hogy a zúzót és a szúró/vágót bontja külön, mert akkor az utóbbiba tartozna, és kész. De nem, ugyanis az "egykezes vágófegyver" és a "szúró, zúzó, kétkezes fegyver" a két kategória, márpedig az egykezes csatabárd tényleg mindkettő, a fentebb beidézett szöveg pont azt mondja, hogy éle is van, és zúzó is, emiatt sorolták a szúró/vágó-ba... Viszont ez a szabály kicsit a fegyver hatását, sebzésének okozását veszi alapul (ti. hogy éllel, vagy heggyel sebez pl.) márpedig a csatabárd a sebzés tekintetében - az erő sebzésbónusz alapján pl. - zúzóként viselkedik... tehát elfogadható érveket lehet felhozni mind a két helyre sorolása mellett a kínokozás tekintetében. Szerintem egyik érv sem igazabb a másiknál... Nem ad egyértelmű segítséget az sem, ha mondjuk megnézzük, hogyan gondolták a dolgot az Új Tekercsekben, mert ott meg az egész kínokozás csak a szúró/vágó fegyverekkel tanulható, tehát a csatabárd beleférne, viszont ott nincs két kategória. De ez amúgy sem érv lenne, hanem segítség, iránymutatás. SZÓVAL, a szabály nem egyértelmű, ezért a KM joga dönteni benne. Az én (személyes) véleményem - aki nálam játszik, erre készüljön : A játékosnak az a jobb, hogy ha az egykezes vágóhoz soroljuk, mivel az az alkalmasabb a kínokozásra - ott nagyobb. Persze azt is lehet mondani, hogy a játékos "pusztítani" akar a képzettséggel, és inkább zúzónak tekintené... Mivel az egykezes csatabárd (ebből a szempontból) különleges fegyver, mind a két kínokozó kategóriába besorolható, miért ne lehetne mind a kettő? Hiszen lehet vágófegyverként használni, vágni az élével (a Trónok harcában így vágja meg Tyrion arcát a kővarjú...), de lehet vele a súlyra és az erőre alapozva erőből is sebezni. SZERINTEM döntse el a játékos, hogy a karaktere milyen technikával forgatja a fegyvert éppen - persze ezt be kell jelenteni a kör elején, amikor számít, hogy egyértelmű legyen. Ezt lehet még annyival árnyalni, hogy a csatabárd használatát is beleszámítjuk. Mondjuk annak legyen kedvezőbb, az választhasson, aki profibb, ezért fegyverhasználat, egykezes csatabárd Af-on előre el kell dönteni, hogy melyik kínokozó kategória szerint forgatja a JK a fegyvert, míg Mf esetén már akár körönként váltogathatja ezt a kategóriát a JK, szándékának függvényében, előre bejelentve. Nagyon érdekes és jogos kérdés és felvetés, köszönet érte! Link a hozzászóláshoz
F. Feri Közzétéve: Április 20, 2017 Megosztás Közzétéve: Április 20, 2017 Én is köszönöm a részletes választ! Link a hozzászóláshoz
TAO Közzétéve: Április 20, 2017 Megosztás Közzétéve: Április 20, 2017 Elnézést a hallgatásért, most már visszatértem Pyarronba én is - de a KM-ek jól tartották a frontot távollétemben, minden kérdésetekre gyorsan és helyesen is válaszoltak. Ne tartsátok magatokban a kérdéseket, ha vannak még! Scylla, visszautasítom a feltételezést... Link a hozzászóláshoz
Scylla Közzétéve: Április 20, 2017 Megosztás Közzétéve: Április 20, 2017 36 perccel ezelőtt-kor TAO írta: Scylla, visszautasítom a feltételezést... Feltételezés? Aha, majd meglátjuk az elsö ciklus után, mikor egy szál ágyékkötöben 0 pszivel, 0 mannával, egy fogpiszkáloval a kezünkben ott állunk egy megidézett, kibaszott nagy kráni rusnyaság elött...csak mert te nem szoktál ilyet kitalálni! ugyhogy elvárjuk hogy ne legyen unalmas a modul!!!!! Link a hozzászóláshoz
TAO Közzétéve: Április 21, 2017 Megosztás Közzétéve: Április 21, 2017 15 órával ezelőtt-kor Scylla írta: Feltételezés? Aha, majd meglátjuk az elsö ciklus után, mikor egy szál ágyékkötöben 0 pszivel, 0 mannával, egy fogpiszkáloval a kezünkben ott állunk egy megidézett, kibaszott nagy kráni rusnyaság elött...csak mert te nem szoktál ilyet kitalálni! ugyhogy elvárjuk hogy ne legyen unalmas a modul!!!!! Ígérem, rajta leszek, hogy most kivételesen ne hagyományos, unalmas modult írjak! Link a hozzászóláshoz
Recommended Posts
A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!
Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.
Kalandozónév regisztrálása
Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!
Csatlakozás a KalandozókhozBejelentkezés
Már velünk kalandozol? Lépj be!
Belépés