Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Üzenet a fejlesztőknek


Antail

Elégedett vagy?  

50 szavazat

  1. 1. Elégedett vagy?Recommended Posts

Szvsz egy nagyon gyors errata sokat segítene azoknak, akik most szétflémelik a rendszert a különböző fórumokon.

Rengeteg az elírás, vannak teljesen értelmetlen mondatok, és bizonyos részek annyira homályosak, hogy nem lehet velük igazán mit kezdeni.

Érdemes lenne átnézni a képzettségeket is, bizonyos + értékeket adó képzettségek KAP igénye nagyobb, mint, amit az ebből vehető + HM-ekből ki lehetne hozni.

Ilyen pl. a pusztítás. 10-el levinni a túlütés határértéket? A rászánt KAP-ból HM-et véve a támadót meg lehet legalább 10-zel növelni, így sokkal jobb összhatékonyságot kapunk.

Szal ilyen gyerekbetegségekkel van megtűzdelve, ami rontja az összképet.

Érdemes lett volna átnézni még kiadás előtt, de z van. Legyen lagalább egy errata. :oops:

Link a hozzászóláshoz

Tha'thassa armudar!

Igen, egy alaposan összeírt erratát én is szorgalmazok. Tulajdonképpen a megjelenést követő harmadik napon már említettem a kiadóban, hogy már neki kellett volna állni az összeállításának. Hallottam olyasmit, hogy az egyik fórumon volt egy kijelentés, hogy ilyen nem lesz. Nemtudom, én még ezt nem olvastam, de az utóbbi pár napban nem is követtem az eseményeket. Meglátjuk.

Gambit

Link a hozzászóláshoz
Tha'thassa armudar!

Igen, egy alaposan összeírt erratát én is szorgalmazok. Tulajdonképpen a megjelenést követő harmadik napon már említettem a kiadóban, hogy már neki kellett volna állni az összeállításának. Hallottam olyasmit, hogy az egyik fórumon volt egy kijelentés, hogy ilyen nem lesz. Nemtudom, én még ezt nem olvastam, de az utóbbi pár napban nem is követtem az eseményeket. Meglátjuk.

Gambit

a tuan honlapján kiadói fórum/kérdések a kiadóhoz, Tuan hadúr (?) válasza:

Tudtommal nem lesz errata, inkább elgépelések és apróbb zavaró hibák vannak benne, semmi olyan amit gyökeresen megváltoztatnánk. Amikor lesz 2. kiadás, abban már javíthuk ezeket (2 rémlik fel most 3 helyett 31 fp-je van a példakarakter-papnak, illetve a papi varázstárgyaknál a Mp Kegy pontra változik.)

Gambit!

Ha van beleszólásod, akkor légyszi lobbiz egy iskola-generátor (hogy készítsünk iskolát) megszerkesztésén.

Iskola nélküli karakter nagyon hendikeppes, és nem szeretnénk tápos iskolákat kreálni itthon...

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Te, ne vedd kötekedésnek, csak beszélgetésnek inkább, de érdekes, hogy éppen a játékegyensúlyra hivatkozol, amikor felborítod a fejlesztők egy átgondolt rendszerét... ? Nyilván nem véletlenül annyi az SFÉ, amennyi.

Egyébként a játékegyensúllyal érvelőknek melegen ajánlom Renier éppen erről írt cikkét, érdekes gondolatok vannak benne... nekik "kötelezővé" tenném.

Link a hozzászóláshoz
Üdv!

Te, ne vedd kötekedésnek, csak beszélgetésnek inkább, de érdekes, hogy éppen a játékegyensúlyra hivatkozol, amikor felborítod a fejlesztők egy átgondolt rendszerét... ?

[OFF] Javítsatok ki, ha tévedek, de úgy vettem észre, hogy Gergely az utóbbi időben felvette azt az érdekes szokást, hogy képtelen elmenni az ÚTK-t érintő hozzászólások mellett anélkül, hogy egy ironikus vagy gunyoros megjegyzést ne fűzne hozzá... Ezzel persze nincs alapjában véve nincs semmi probléma, hisz

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Engedtessék meg hozzászólnom, ha már név szerint lettem említve.

Hozzátéve, hogy (most különösen!!) békével és nem kötekedést, vagy veszekedést kezdeményezve, vagy folytatva.

Gambit,

Ez a furmányos bevezető mondat Creepnek szólt (csak neki), mert kicsit off szagú, és kötekedő a megjegyzésem, neki. Mindamellett valahol jogosnak érzem. Sőt, ez esetben az UTK védelmében, ha úgy nézzük. (ettől persze még nem leszek fan, de nem ez a lényeg)

A rövid hozzászólásomban kizárólag ezt szerettem volna közölni, és semmi bírálatot (ezt elfogadom, kivételesen. :) ) a könyvvel kapcsolatban.

A mondataim azt jelentik, amit, nincs mögöttük ez esetben mellékes tartalom.

Szoktam ide is, más fórumra is feltenni kérdéseket, még egészen kötekedőeket is, sőt, azt is el tudom fogadni, ha meggyőznek. Vagy a logikus érveléseket is.

Ettől persze a hiba hiba marad, a könyv meg kijött, és 6000 Ft-ért kapható, de ez most megint nem ide tartozik.

A Hsz Creepnek szólt. Csak.

Most tényleg nem értem, mi baj... kötekedés, támadás, meg ilyesmi nélkül.. Gergely

Link a hozzászóláshoz

Tha'thassa!

A privát üzenetdre ugyanez ment válaszul, de akkor postolom ide is:

"Előre bocsátva is mea culpa, teljesen félreértettem amit írtál... A HSZ-edet úgy olvastam, mint egy gunyosor és cinikus odaszólást, hogy "no lám, az irói által oly csodás, egyensúlyos és matematikailag tesztelt (:)) UTK egy újabb gyögyszeme, de hát mit is vártunk tőle...", és igazából csak annyit akartam leírni (talán túlságosan is bő lére eresztve), hogy nyugodtan meglehet ezt írni arcba, nem kell ilyen tudd-hogyan-értsd iróniával tárgyalni. Nos, az irónia olyannyira burkolt volt, hogy ezek szerint nem is volt benne ;) Mondjuk azért vicces, hogy ezek szerint már tudatalatt is magamra veszek ilyesmit... :roll::? :magamat-lesajnál:

De egyébként nem "kaptam fel a vizet" már olyan értelemben, hogy se nem dühös, se nem mérges nem voltam rád (azt hiszem én túl vagyok már azon, vagy lehet szerencsésen át sem éltem azt a korszakot, amikor személyes támadásnak veszek minden kritikát). Úgyhogy részemről a legapróbb tüske vagy szálka sem, remélem a részedről sem, tényleg csak tökéletesen félreértettelek...

Még egyszer elnézést!

Gambit

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Nekem is lenne pár megjegyzésem az UTK-val kapcsolatban.

1. Fajok: Azt nagyon jónak találom, hogy a foajok nem kapnak képzetséget, csak valami kis ambíciót egy téma irányában. Az oktatás képzettség bevezetésével sokat lehet dobni a játékon. Viszont ezt nem értem, hogy miért kellett eltötölni a képesség változásokat. Szerintem az a régiben jobb volt hogy "+1 gyorsaság és -1 erő az adott faj esetén" (csak egy légbőlkapott példa). Ez a "tovább növelhetem az értékemet oszt kész" nekem egyáltalán nem tetszik (nem is használom)

2. Háttér: A hátterek nagy hibája szerintem hogy 1. szinten, a karakter megalkotásakor kell felvenni. Nem értem, hogy miért kell előre felvenni a harcosommal a pszi érzékenység hátteret, ha az csak valamikor 9-10. szinten fogja megtanulni a pszit. Ha meg nem veszem fel, akkor soha sem tanulhatja meg. Rendben van, vannak olyan emberek, akik eredenően jobban értenek valamihez (az istenek kegyeljei, ha úgy tetszik :) ), de attól még más is megtanulhatja a prktikákat, csak max. nehezebben. És egy ilyen változással nem lenne agyonbonyolítva a rendszer.

3. Kasztok: Én két hibát találtam a kasztokban.

a, Nem értem, hogy a Bárd miért nem kapja meg a művésztehetség hátteret ingyen (főleg mert minden egyéb kaszt megkapja a szorosan hozzá tartozót, és szerintem ez a bárdhoz hozzá tartozik)

b, A varázsló: Nekem nagyon nem tetszik, hogy egy 1. szintű varázsló szinte semmien varázslatot sem tud. Ha meg fel akarja venni megfelelő szintre, akkor meg manája nem lesz csak néhány, és akkor szintén nem ment vele semmire. Az tetszik, hogy a különböző mágiaágak külön képzettséghez kötődnek, mert ezzel tényleg "szakosodott varázslókat" lehet létrehozni. Innen már lehet külön elementalistát vagy mentalistát csinálni. DE szerintem felháborító, hogy egyikhez sem ért automatikusan. Legalább egyet meg kéne adni neki 1. szinten 3. fokon (pl. választható módon az irányzatok között)

Egyébként az nagyon tetszik a kasztok esetén, hogy csak első szinten kapnak képzettségeket, onnan már "szabdon építkezhet".

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Köszön a válaszaidat, így már sokminden világosabb lett, és értem hogy mit akartatok elérni.

Egy kis javítás:

A pszi csak egy példa volt. Nekem nem azzal van bajom, hogy létezik egy ilyen háttér, és hogy ezt érdemes felvenni vagy sem, hanem hogy CSAK így lehet ezt a titkos titkos tudást megszerezni. De mondok egy másik példát: van egy hívő, aki minden nap rendszeresen több órát imádkozik, az adott Isten törvényei szerint él, rendszeresen áldoz neki stb stb. A születésétől fogva nem figyel rá az adott Isten (nincs meg neki a kegyelt háttér), de az 50 évnyi áltatos munkája eredménye képen idős korában megkapja azt, mondhatni "megvilágosodik".

Link a hozzászóláshoz

Líthas!

Meg nem vettem ugyan, de átlapoztam az említett könyvet (Besti). A gondolataim nem annyira kritika mint inkább egyéni vélemény. Sejtem hogy egyedül leszek vele.

Szóval nekem az tűnt fel hogy gyakoriak az ismétlések. Ez persze főleg a régi kiadványokra jellemző, de mintha az újak sem lábaltak volna ki belőle. Persze, biztos vannak új játékosok akik most kezdik a MAGUS-t, most ismerkednek a rendszerrel és a világgal, és akik nem férhetnek hozzá a régi kiadványokhoz. Nekik biztos hasznos amit olvasnak, de én kicsit túlzásnak tartom a majdnem mindenhol felbukkanó világleírásokat. Az biztos hogy az AK már Ynev nyolcadkorára készült, de ha az Ynev "jelene" akkor talán az UTK-t is ahhoz kellett volna igazítani, ha viszont ahhoz van igazítva akkor hiányolom azt hogy nincsenek aktualizálva a leírások, gyakrolatilag minden az eredeti ETK-ból és kiegészítőiből van átvéve. Továbbá anno úgy vezették be az AK-val a nyolcadkor-t hogy ez a mágiaapály kora lesz, a Bestiáriumba viszont mintha arra találtam volna utalást hogy több és sűrűbb a mana mint a hetedkorban. Ezen kívül úgy gondolom hogy egy szabálykönyvbe konkrétumokat kéne írni, nem utalásokat. Többször találkoztam már olyasmivel hogy pl egy adott országnál történtek utalások erre vagy arra az eseményre, de a regényekből pl konrétumok is kiderülnek. (Most mennem kell, még folytatom eme gondolatmenetet)

Darun

Link a hozzászóláshoz

Én nem vettem meg a ÚjBestit és nem is tervezem. Ennek fő oka, hogy nem értek egyet azzal a koncepcióval, melyszerint szinte bármilyen faj egyedei ezentúl JK-k lehetnek, nekem ez M.A.G.U.S. idegen! :( Másrészt állítólag ez is hemzseg a hibáktól és következetlenségektől, amit a kiadott félig kész ÚTK után az én "vásárlói" gyomrom már nem vesz be. :evil:

Ami az észrevételeidet illeti, igazad van a copy-paste system itt is működött rendesen. A TUAN szakított az AK féle jövőkoncepcióval, szóval náluk mágikus dagály lészen (apály helyett), mely az ősi fajok és viszonyok visszatértét, térhódítását jelenti. (Mondjuk ez nekem szimpibb, mint az apályos verzió, de ez egyéni szoc. vélemény.)

Link a hozzászóláshoz

8)

Üdv!

Bestiárium:

Gagyi, Ocsmány, színvonaltalan a borító , bocs szókimondó(leíró) vagyok... :wink:

szerintem ez a "Nem a borítójáról" dolog .. nah hagyjuk... Legyen már korrekt szinvonalas... az edigi is gagyi volt de ez még azon is túltesz.. :)

Mindemmelet: Nekem TETSZIK A BESTI.

persze nem komplexen de alapelveiben szimpatikus:

Én ugyanis a: Bármivel jöhetsz Ha a többeiek ebbe belegyeznek koncepciót alkalmazom, (persze mindennek jóóóóóóóóóóó indoka kell legyen), ami álltal lehet egy csapatban farkasember, vagy vámpír is, és egyébb "humán" ként is használható életforma.

MInd azért hogy a játék élvezetesebb legyen azoknak akik M

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Az Új Besti alapjában véve nekünk- a csapatunknak- többnyire tetszik. A hibáktól, elírásoktól természetesen eltekintünk 8) . Szimpatikus az a rendszer, mi által fejlődővé, fejleszthetővé vállt a Bestiárium, ezáltal jóval színesebbé, érdekesebbé tehető a Mesélés, szakítván az évek óta használt klisékkel. Meg van könnyítve a KM dolga is, hiszen nem legyint mostmár a csapat, ha egy pár fős zombi kászálódik ki a kirabolni szánt sír alól, mivel így nem lehet tudni, hogy milyen, hanyas szintűek az ellenfelek :twisted: . Tudom, eddig is eltértünk a bestiák értékeinél, hogy valamennyire érdekessé tegyük a kalandozók csetepatéit, így azonban már egy jól játszható rendszer van kitalálva hozzá. Ráadásul nem elhanyagolható az olyan tény, mi szerint újra találkozhat a csapat az előzőleg életben hagyott- vagy előle elmenekült- njk-val, bestával, immár erősebben, jobb értékekkel, hiszen tanult a besti az előzőek hibáiból, így fejlődött ő is :lol: . Vagy máskor jobb lehetőségekkel segítheti a mellékszereplő, besti a csapatot, hiszen míg újra talákoztak, ő is fejlődött, tapasztalt ezen idő alatt. Szerintem érdemes kipróbálni egy-két játék alkalmával az Új Bestit.....a borító egyébként tényleg nem igazán jön be :oops: .

A mágikus dagállyal kapcsolatban pedig annyit tennék hozzá, hogy szeintem ez a történelmi esemény, hogy végre tovább lépett a MAGUS jelene, kihozta a "stagnálásból" a Játékot. Immár újra éedekessé vált Ynev, sőt egész Satralis, hiszen a nyolcadkor, a Káoszkor beköszönte rengeteg csodát, rettenetet, új kalandlehetőséget hozott a játékba. Az újra felébredt ősfajok, a megbolydult világrend, a Fekete Hold sötét hatásai, az összeomlóban levő, vagy a Káosz ellen összefogó Hatalmak, mind rengeteg kalandötletet adhatnak. Ráadásul szerintem az alkotók, írók, fejlesztők is újra ihleteket kaphatnak, hiszen előttük a kihívás, a rengeteg nyiva maradt, és újra megszülető történelmi, politikai, hatalmi kérdések, újra lehet formálni, "Mesélni" a MAGUS-t.

A mostanában születő regények, novellák már "potyogtatnak" olyan információkat, amelyek formálni, alakítani kezdik újra a MAGUS-t. Szerintem újabb kiegészítőkkel kellene előállni, hiszen rengeteg a megválaszolatlan kérdés a történelem színpadán, és a Káoszkor pedig újabbakat fog teremteni. Tisztábbá tehetők a hatalmi, politikai viszonyok, a történelmi, és bizony a játéktechnikaz kérdések is. Folyamatosan javíthatóak, és bővíthetőek lehetnek a témakörök, beleértve a játéktechnikai kérdéseket is. Az ötleteket akár így, fórumszinten megvitathatóvá lehetne tenni, és ha összeáll egy adag információs anyag a fejlesztők részére, összehangolva, ki lehetne adni őket.

Persze tudom, hogy egyre drágább minden, azonban lehet hogy ezért érné meg 1-2000 forintnyi több kiadványt szerkeszteni, mint egy 5-6000 nagyot. Lehet hogy többen vennék, mivel elérhetőbb lenne az ára mindenkinek. Régen a Rúna például hasonlóan jó kiadvány lehetett volna.

No ennyi hirtelen, bocsi a szóáradatért :oops: .

Sziasztok!

Link a hozzászóláshoz

Tha'thassa!

Az Új Besti alapjában véve nekünk- a csapatunknak- többnyire tetszik. A hibáktól, elírásoktól természetesen eltekintünk 8) . Szimpatikus az a rendszer, mi által fejlődővé, fejleszthetővé vállt a Bestiárium, ezáltal jóval színesebbé, érdekesebbé tehető a Mesélés, szakítván az évek óta használt klisékkel.
ű

Mindenek előtt örülök hogy tetszik. Én a magam részéről a megvalósítás koncepcióját tartom igen nagy mellényúlásnak. Remek dolog, hogy a bestiák fejlődővé, fejleszthetővé váltak, persze... De én ezt úgy tudnám használhatónak elképzelni, ha mindenek előtt a faj egy átlag, kifejlett egyedének értékei szerepelnének benne és mellesleg lenne egy lényalkotó képlet, hogyha ezt módosítani akarjuk. Sőt, éppenséggel nem is zárja ki egymást a kettő, hiszen ott a végtelen hely a szörnyek statisztikáinál, még két-három oszlop nyugodtan elfért volna, ahol a t. szerzők szépen kiszámolják a mesélő helyett a bestia értékeit.

Link a hozzászóláshoz

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
×
×
  • Új...