Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Élménybeszámolók


Recommended Posts

Mindenek előtt gratula Szenty-éknek a cuki jánykához! Az istenek adjanak neki egészséget és gyarapodást!

Köszönet a szervezőknek és a modulíróknak!

A rapid KM verseny bomba volt! Együtt játszhattam egy író legendával!!! :-D Utólag issz elnézésszt mindenkitől, akit a pösszeszég imitálássza közben leköpködtem! :D

Idén ismét új csapathoz csatlakoztam. A "Vadásztestvérek" fogadtak be. Érezhető volt, hogy 3-an már összeszokottként játszottak. Igyekeztem felzárkózni, kevés sikerrel. Az, hogy így is a 3. legjobb csapat lettünk kizárólag a társaim érdeme!

Whooni mesélt nekünk. Akármit is mondanék nem szemléltetné rendesen az élményt. Ezt át kell élni! Legyen olyan szerencsétek, hogy egyszer csak mesél nektek is! Azért kiemelném a hálószövő mamzi megszemélyesítését. Zoli arcát néztem, de egy demens, káráló, flittyedt szájú, bibircsókos öregasszonyt láttam a három illusztris, meredező szőrszállal! :hiszti:

Link a hozzászóláshoz

Sziasztok!

Talán hagyni kellene, hogy ülepedjenek az élmények, mert volt belőlük bőven, de annyi baj legyen, legfeljebb kicsit fésületlen (és hosszú) lesz...

Annak, aki nem szeret sokat olvasni, vezetői összefoglalóként: a tábor klassz volt, remekül éreztem magam, nagyon szívesen megyek (és mesélek) legközelebb is.

Bővebben:

A szállás és az elhelyezési körülmények összességében szerintem megfelelőek voltak. Az ágyak nyikorognak, de lehet rajtuk aludni (főleg, ha már igen fáradt az ember), a zuhanyzók, WC-k rendben voltak (bár utóbbiakból péntekre elfogyott a papír), maga az épület és a körülötte lévő park pedig kellően nagy ahhoz, hogy a csapatok ne zavarják egymást. Szerintem megfelelő volt, nem bánnám, ha legközelebb is itt lenne.

Az étkezés némileg kérdésesebb, összességében gyenge közepesre minősíteném. 9-ből 2 olyan étel volt, amit nem bírtam megenni, annyira sós volt. A többit le lehetett nyomni, vagy egész finom volt, de nem is számítottam különös kulináris élményekre. Illetve a csapatom ellátott embertelen mennyiségű csokival, ami azért emelte a gyomrom elégedettségi-érzését.

A hangulat kifejezetten jó volt. Azt kell mondjam, ez egy igen befogadó társaság, egy percig nem éreztem magam kívülállónak, pedig - a különböző régi és kevésbé régi ismeretségek ellenére - finoman szólva sem vagyok törzstagja a kalandozok.hu rendezvényeinek, csoportjainak (erre a fórumra is csak azt megelőzően és azért regisztráltam, hogy a mesével és a meséléssel kapcsolatos kérdéseket meg tudjuk vitatni). Bárhol, bárkivel remekül lehetett játszani, vagy akár csak beszélni. A halmozódó fáradtság jelentős részéért nem is az egész napos játékok feleltek, hanem az éjszakába nyúló beszélgetések. A kölcsönös és szükséges beszólások és zrikálások pillanatok alatt megteremtették azt a barátságos, de jó értelemben "felnőtt" (egymást tiszteletben tartó) légkört, ami számomra az egész tábort jellemezte.

Számomra külön öröm volt az író-olvasó találkozó, ami - talán a hely szelleme (tanterem) miatt -, sajnos inkább lett monológ, mint párbeszéd, és én éreztem magam kellemetlenül, hogy a tavalyi, hasonló beszélgetés óta nem tudtam új megjelenést felmutatni. Ezúton is köszönöm szépen azoknak, akik kíváncsiak voltak rám, esetleg még könyvet is hoztak dedikálni. "Természetesen" sokszor annyi kérdést kaptam "íróként" a szervezett esemény keretein kívül a tábor folyamán, mint az író-olvasó találkozón, de erre azért számítani lehetett. (Nem, a Kígyószívben nincsenek nágák! A kérdéses jelenetben a boszorkány egy olyan speciális, csak a rendjére jellemző varázslatot alkalmaz, ami lehetővé teszi számára egy köztes - félig kígyó, félig emberi - alak felvételét.)

Kifejezetten élveztem a versenyen kívüli játékokat is, köszönet a játékostársaimnak (sajnos nem emlékszem mindannyiuk nevére) és mesélőimnek, Vassinak és Andoronnak - utóbbinak azért is, mert (Felon felvezetését követően) végül ő hívott meg a táborba, és kért fel a versenymodul mesélésre.

A versenymodul tökéletesen alkalmas volt a szerepére, jár a gratuláció Daelonnak! Sandboxként rengeteg lehetőséget nyújtott a mesélő számára, hogy a játékosokhoz igazítsa a helyszínt és a történetet, és mégsem volt kezelhetetlenül nagy. Az események koherensen következtek egymásból (és a világból!), lehetőséget teremtett a megfelelő hangulat átadására és bőven kínált teret a szerepjátszás számára. A rengeteg NJK nem egyszer a bőség zavarához vezetett, a játékosaim szeme rémülten kerekedett, amikor elővettem a köteg NJK-képet és elkezdtem előkeresni, hogy éppen kivel futottak össze. "Atyaég, ennyi NJK-vel nem találkoztunk még/kellene még találkoznunk?" Szerencsére nem így volt, a modult remekül lehetett játszani és megoldani úgy is, hogy a csapat a kidolgozott NJK-k felével, ha találkozott (egy az egyben kihagyták az összes harcművészt és a tulipánosokat - amit egyáltalán nem bántam, mert így a többi, a történet szempontjából fontosabb szereplőre jutott több/elég idő). Az nekem - rutinból kicsit kiesett KM-ként - nagy segítség volt, hogy könnyen áttekinthető táblázatban szerepeltek a JK-ktől független - háttérben zajló - események és az, hogy melyik játék-ciklusban kb. meddig kell/érdemes eljutni. (Nálam jobban már talán csak a csapatot lepte meg - talán el sem hitték nekem -, hogy milyen szépen időben vannak, haladnak, és semmivel nincsenek lemaradva.)

És akkor a legfontosabb: a csapat. A Ködlidérceknek mesélhettem, akik egyrészt voltak annyira bátrak (vakmerőek?), hogy (némi előzetes leinformálást követően) "látatlanban" megkerestek azzal, hogy mesélnék-e nekik, másrészt teljesen megérdemelten nyerték meg a versenyt. Személyesen nem volt alkalmam, úgyhogy ez úton gratulálok nekik! Szép volt lányok, fiúk! A szerepjáték-verseny valahol oximoron, nyilván nem lehet a játékosok és csapatok teljesítményét patikamérlegen összehasonlítani, főleg úgy, hogy minden mesélő csak a saját csapatáét látja - igen-igen nagy része az eredménynek erősen szubjektív, mégis úgy gondolom, hogy a Ködlidércek megérdemeltek egy előkelő helyezést. Nem az egyéni szerepjátékosi teljesítményt emelném ki, sokkal inkább azt, hogy elláttak korlátlan mennyiségű mogyorós csokival ahogy együtt éltek a játékkal. Klassz volt látni, ahogy bosszankodtak és nevettek magukon, egymáson, vagy az általam megformált NJK-kon. Nem volt üresjáték, anekdotázás, nosztalgiázás, telefonnyomkodás, türelmesen kivárták azt is, amíg nem az ő karakterükre vetült a reflektorfény. Amint elkezdtük a játékot, egészen odáig, hogy azt mondtam, "mostanra ennyi", OTT voltak és - amennyire én kívülről meg tudom ítélni - őszintén élvezték az egészet (velem együtt), amibe bőven belefért némi dominanciaharc (női "farokméregetés") a JK és NJK között, pásztoróra egy domina-típusú NJK-val, egy vén szipirtyó befenyítése, vagy egy városi ház felgyújtása. Hogy közben eljutottak a modul egyfajta megoldásáig, az ebből a szempontból - számomra - másodlagos, pedig kreatívok és összeszedettek voltak. Rengeteg múlik azon, mennyire kompatibilis egymással a csapat és a mesélő, és én úgy érzem, itt ez pillanatok alatt megvolt. Ahogy ígérték, elsősorban azért jöttek, hogy jól érezzék magukat és ezt messzemenően be is tartották. Számos emlékezetes pillanat és aranyköpés született, amelyek nyilván ott, abban a helyzetben csattantak nagyot, elmesélve sajnos már nem adják át ugyanazt. Nut, Albruk, Zoli, Kata, Nekdolan: köszönöm szépen! Nektek bármikor, szívesen.

A lényeg: ld. fent, a vezetői öszefoglalót. :-)

Üdv:

D.

Link a hozzászóláshoz

köszi mindenkinek, hogy részt vehettem a rendezvényen

tényleg jófej társaság vagytok

a szervezés meg csak simán kiváló volt 

a helyszín erre a célra tökéletes

szerintem még a menzakaja is finom volt (tudom, hogy nem vagyok normális)

persze a szombat esti vacsi a korábbiakhoz képest egy dimenzióval feljebb volt

elsőbálozóként halmozottan hátrányos helyzetből indultam, de a tapasztalatokat begyűjtöttem, azokat legközelebb hasznosítani fogom

külön köszönet Weilonnak a kitartásáért (hiszen ő is hátrányos helyzetből indult)

Dionak az aláírásokért cserébe küldeném ezt a számot 2:09-től

 

 

 

Link a hozzászóláshoz

Nekem az idei tábor nagyszerű élmény volt. Szeretném megköszönni a szervezésnek, a mesélőnknek és a csapattagoknak is. Nekem az étkezés rendben volt, és a hely szerintem továbbra is nagyszerű a táborhoz. A mesélőnk tényleg nagyon felkészült volt, és nagyon jól tudott velünk együttműködni. Nagyon sokféle szerepet játszott, és a legtöbbet nagyon ötletesen, sokat tanultam tőle. A csapat is kevésbé agyalta túl a dolgokat, kevésbé törekedtünk a "minden legyen hihető" és a "legyünk rettentő óvatosak" paradigmára.

Link a hozzászóláshoz

Sziasztok!

Az eddigi legjobb táborom volt! Bár a búcsúestéről a brutál vacsi után dobbantottam és nem is vontam bele magam annyi mindenbe, mint szerettem volna korábban, mégis rengeteg az élmény. Ez úton is gratulálok a helyezetteknek! :)
A szervezés szokás szerint kiváló volt. A helyszín nekem tavaly is bejött, idén sem volt másként. A szoba megfelelt: kollégium, olyan-amilyen, de pont elég jó, ha előbb alszol el, mint aki a leghangosabban horkol. A kaja részemről rendben volt, mindig mindent betoltam. Tetszett a póló is, frankó a kártyatársas, és köszönöm az ajándék hátizsákot!
A modul kifejezetten tetszett, hamar rá tudtunk kapcsolódni a vezérfonalra, amiről aztán (úgy vélem) a végéig le sem szálltunk. Ehhez persze kellett egy jó KM! Sir Thomas, akivel először játszottam, de végig nagyon jól éreztem magam, határozottan és gördülékenyen mesélt. Jól időzítette a harcokat, jól és pörgősen is játszatta le, remek volt a NJK-k megszemélyesítése, pl Tudtam néni, és Szándék! :D A Falka csapata (bár táborokba csak 4 éve járok) pedig számomra most volt a legjobban összeérve. A törpéinkkel szinte végig játékon belül maradva (a trollkodással is), egymást támogatva, olykor megmentve végigmasíroztunk az ellenfélen. Biztos a jól sikerült tejfakasztó az oka... :)
Köszi Dio-nak az író-olvasó találkozót, hasznos és reményteli volt meghallgatni.
Örülök, hogy találkozhattam Veletek, jó érzés volt, feltöltött és remélem találkozunk jövőre is!
Üdv: Zsömi

Link a hozzászóláshoz

Drága Barátaim!

Véget ért a 20. Kalandozók Nyári Tábor és a szervezőknek tett ígéretemhez híven idén is megírom Nektek az élményeimet, gondolataimat. Az idei tábor sok szempontból az eddigi legjobb nyári táborom volt ezért most is mint mindig hosszú leszek! :)

Helyszín: Szuper volt a környezet, jók voltak a szobák, bár nem lett több a női mosdó, de mivel sohasem futottam bele kígyózó sorokba és mindig használható volt amikor kellett, nem panaszkodom! Legközelebb azért viszek kéztörlőt, az praktikus lett volna. Idén kevésbé hiányzott a szúnyogháló. A kora reggeli hajszárító zúgás miatt pedig elnézést kérek, a női zuhanyzóban az emeleten nincs konnektor. Ez egy idei felfedezés, tavaly elfelejtettem hajszárítót vinni. 

Étkezés: Amennyit, és amikor én ettem, az finom volt és bőséges. Talán a csütörtöki csirkecombból kimaradt só került a másnap reggeli rántottába és a tojásos nokedlibe. :) A legcukibb mégis a vasárnap reggeli kifejezetten kalandozók számára készített fagyos szendvics volt.  Arthu ügyesen észrevette, hogy a szendvics kiválóan alkalmas mana gyűjtésre. Mire Szegedre értünk ebbéli képességét elveszítette és közönséges szendviccsé olvadt, kifejezetten finom volt. A vasárnap reggeli csomag ötletét kifejezetten jó ötletnek tartom. Amit idén az étkezéssel kapcsolatban ki szeretnék emelni, az a kedves kiszolgálás, a cukormentes tea kérés lehetősége és a sok saláta/savanyúság. 

Modul: Daelon, ez nagyon jól összerakott kaland volt! Gratulálok! Tetszett, szerettem és ezt többször is volt alkalmam elmondani Neked! Köszönöm még egyszer.

Csapat: Idén Nekdolan személyében új taggal bővült a csapat. Véleményem szerint nagyon jól kiegészített minket, jól alkalmazkodott a csapat játékstílusához. Az általa megszemélyesített harcos jó hasznára vált a csapatnak. A többiek Albruk, Nut és _Zoli_ is nagyon sokat fejlődtek tavaly óta és persze én is tanultam a korábbi hibáimból. Az idei tervünk az volt, hogy sokkal többet szerepjátszunk, kevesebbet agyalunk, és megpróbáljuk felvenni a modul diktálta tempót. Srácok, Böbi (Nut) ez remekül sikerült! A csapatból kiemelném Albrukot a varázslót, aki nagyon jól felkészült a karakteréből és mindamellett, hogy hasznos kütyükkel látta el a csapatot az egyik legérzelem-dúsabb jelenetben, in-karakter osztotta meg a csapattal a megszerzett információkat. Nut idén egy újabb kaszttal ismerkedett meg a Magus világában. Remélem tetszett a harcművész! Némi csetlés botlás után ügyesen vette az akadályokat, idén nem nyomták el a fiúk. Nálad a szerepjáték sohasem volt kérdés! _Zoli_ neked nagyon jól állt ez a lökött félelf tolvaj kölyök, jó játék volt!

Kalandmester: Dioklecianus, a fent említett írólegenda mesélt idén a csapatunknak. Ez fantasztikus élmény volt! Felkészült a csapatból, alaposan átnézte a karaktereket, javította és tisztázta a karakterekkel kapcsolatos vitás kérdéseket még a modul előtt. Az első pillanattól kezdve megvolt az összhang a KM és a csapat között. Ismerte a modult és a játékosokat. Pont annyira nehezítette a dolgunkat, hogy az kihívás legyen a csapatnak, de ne legyen szenvedős a játék.  A KM-i segítségre szánt "Ceruza telefont" el is felejtettük használni, mert sohasem szenvedtünk információ hiányban, valakitől mindig megkaptuk a választ a kérdésünkre szépen lassan csepegtette az információkat a csapatnak és kézben tartotta a modult. Megadta a kellő időt és figyelt arra, hogy minden csapattag szóhoz jusson (mondjuk ezt én is nagyon szorgalmaztam idén). A színes NJK-ban sem volt hiány: Imádtam Kertát a károgó vén banyát; a kimérten hümmögő Kyel papot, aki idegesítően pörgette tollas buzogányát;  a türelmét vesztett, kiborult Darton papot, aki sorscsapásnak tekintette a nyakára küldött kalandozó csapatot. A férfiaktól szokatlan módon szinte tökéletesen lefolytatott velem egy igazi, hamisítatlan női hatalmi játszmát, amit mások egyszerűen csak cicaharcként aposztrofálnak. Egy szó mint száz, zseniális volt! Köszönjük Dio! Igazán megtisztelő, hogy máskor is szívesen játszanál velünk. Bátran állítom a csapat nevében, hogy ezzel mi is így vagyunk!

Modulon kívüli játék: Rapid KM verseny jó volt! Salafinak köszönhetően én egy teljesen autentikus minikalandot játszottam végig, nem éreztem marhaságnak a történet fonalát és bár sokat nevettünk mi is egy igazi, Magus világában hihető mini kalandot kaptunk. A random csapatösszeállításnak köszönhetően megismerkedtem Kriglivel és Rajmunddal (Caosszal már korábban játszottunk együtt), akiket nagyon ügyes szerepjátékosoknak tartok. Jó kezdeményezés Hulla, kicsit csiszolgasd még a pontozási rendszert. :)

Kult: szuper indítás, remélem megmarad a csapat és tudjuk folytatni a történetet a következő táborban. Nagyon kíváncsi vagyok!

Kiválasztottak városa: mivel kezdetben nem jelentkezett senki és én ezt egy nagyon jó programnak tartottam, jelentkeztem annak ellenére, hogy én már ezt a kalandot végig játszottam. Nem kellett volna! Így utólag azt ajánlom Gábornak, hogy legközelebb válassza külön az új és a régi játékosokat, sokkal nagyobb a játékélmény! Még mindig azt mondom, hogy ez egy zseniálisan jó történet. Másik javaslatom, hogy inkább este kell mesélni, úgy sokkal nagyobbat üt! :)

Szombat esti programok: a jubileumi vacsi nagyon finom volt, jó volt a beszélgetés utána. Köszönöm Sneernek, Crownak, Darunak, Catsmile-nak, Nekdolannak a beszélgetéseket sztorizgatásokat. Nagyon örültem a nyitottságukra, nem vonultak el a saját rég nem látott csapattársaikkal, hanem ott maradtak és beszélgettek, ismerkedtek. Szóba került a család, a munka, ki hogyan kezdett el szerepjátszani. Már maga a beszélgetés is jó volt, de amikor Sir Thom meginvitálta az asztalnál maradtakat egy spontán szerepjátékra, ezzel feltette az estére a koronát. Az élmény leírhatatlan! Sírva röhögtünk! "Trixi, Bicskás Ricsi, Mr. God és János, Ti vagytok a legszerencsétlenebb cirkuszi társulat, akivel valaha is együtt dolgoztam! Ha netalán-tán, jó magaviseletért 20 év múlva kiengednek szívesen meglátogatlak Titeket! GyuFa - béke poraidra, majd küldök virágot! Üdv: Linda" Sir Thom, köszönöm hogy bedobtad a kavicsot a vízbe!

Egy szó mint száz! Imádtam idén is a tábort. Köszönöm a szervezőknek, hogy megszervezték ezt a csodálatos rendezvényt. Felon, az ajándék idén is nagyon hasznos és kreatív. Végül, de nem utolsó sorban, köszönöm a férjemnek Gábornak, hogy idén is elvitt a táborba.

Jövőre veletek ugyanitt!

Üdv.

Kata

Link a hozzászóláshoz

Kedves Kalandozótársak!

 

Huh, frissek még az élmények, ezért gyorsan leírom a gondolataimat, melyek kissé csaponganak, de ezzel ne törődjön senki, a lényeg talán érthető lesz (ha nem, akkor ez van). A Ködlidércek idén túlléptek önmagukon. Talán még sosem szerepjátszottunk ennyit és sosem voltunk ennyire fókuszáltak, mint most.

 

Kalandmester

A mesélőnk, Diocletianus nem volt ismert személyesen előttünk, sosem játszottunk vele, ezért izgatottan vártuk a tábort és a kalandmodult. Már a szerdai bevezető játék alatt kiderült, hogy nincs mitől félni. Egyszerűen jól megtaláltuk a hangot Dio-val, működött minden, mint a karikacsapás. Nagyon sokat tett hozzá, hogy mesélőnk iszonyúan felkészült volt a modulból (és karaktereinkből), az egyes karakterek szerepében szinte lubickolt és az átélése minket is magával ragadott megteremtve egy vidám alaphangulatot, ahol jól érezhettük magunkat. A vén banya Kerta örökre a szívünkbe vésődött, az egyik legemlékezetesebb karakter lett a NJK-k között. A Kyel-pap hümmögését többször utánoztuk a kaland során, annyira bejött.

Nagy volt bennünk (legalábbis bennem biztosan) a vizsgadrukk, hogy olyan benyomást tegyünk Diora, hogy máskor is szívesen meséljen nekünk és ne sikítva meneküljön el a tábor másik sarkába, ha meglát minket. Azt hiszem teljesítettük a küldetést. :)

Diocletianusnak ezúton is szeretném megköszönni azt a végtelen türelmet, amivel felém fordult, mint a csapat legkevésbé tapasztalt tagjához. Igaz, kétszer sikerült olyan jót dobnia hogy majdnem eliminálta szegény Cal Vien harcművészt:D, ennek ellenére minden percet imádtam (igen,azt is, amikor már a beleim lógtak és rezignáltan ültem a legyőzött ellenség holttestén).

Nagyon sokat nevettünk, mégis szépen haladtunk előre a történetben, mert Diocletianus remekül adagolta az információkat …. vagy éppen elhallgatta és más útra terelt minket, mert éppen olyan döntést hoztunk, aminek követésével túl hamar lezártuk volna a történetet, de drága mesélőnk gondoskodott róla, hogy megváltoztassuk az útirányunkat.

Végigvitte a csapatot a modulon úgy, hogy bőven hagyott teret kibontakozni nekünk, jókedélyűen nézte a szerepjátékunkat. Nagyon szépen köszönjük neki ezt a tábori élményt és ahogy Kata is írta, örülünk, ha máskor is mesél nekünk.

 

Csapat (Ködlidércek)

A csapat! Mit is mondjak? Nem tudom azt mondani, hogy hoztuk a szokásos formánkat. Nem, mert a korábbi táborok játékstílusához képest idén máshogy álltunk a modulhoz. Elhatároztuk, hogy a szokott módon jól érezzük magunkat, de kevesebbet agyalunk, többet szerepjátszunk. Jómagam kétkedéssel fogadtam, hogy a megszokásoktól el tudunk ennyire rugaszkodni, de sikerült. És a végeredmény magáért beszél. Rengeteget nevettünk, mégis hosszabb üresjáratok nélkül végiglépkedtünk a modulon. Mindannyiunknak jutott lehetősége szerepjátszásra, kiéltük magunkat rendesen.

Idén Nekdolan csatlakozott a csapatunkhoz, akiről hamar kiderült, hogy teljesen kompatibilis velünk. Szuperül játszott, személy szerint imádtam a harcosát. Reun ha kellett harcolt, de mindig ott volt, hogy gyors megfontolásból cselekedjen egy-egy necces szituációban. Mint például amikor szőrős bányászokat próbált szerezni a harcművész “szórakoztatására” vagy mikor leütötte a félelf Semit (_Zoli_ karaktere) megakadályozva, hogy tovább suttogjon neki a gonosz könyv.

Ezúton is köszönöm neki, hogy egyetlen csapattársként eszébe jutott a hosszú, küzdelmes kitartás után egy fa alatt már ájultan fekvő, a holtak kapuján lassan átlépő Cal Vien és az egyébként általa leütött Semi (aki pár méterre feküdt a harcművésztől). Visszajött értünk és felsegített minket (Semi kapott pár istenes ébresztő pofont, a harcművész pedig gyógyitalt).

Mindenki remekül hozta a karakterét. Kata Elena papnője uralta a terepet, szépségét a csapat rendszeresen kihasználta. Albruk varázslója jól működött, tápolta a csapatot kütyükkel (bár egy részét ellopták tőlünk anélkül, hogy észre vettük volna), a sirály, mint felderítő használata nagy hasznot hajtott. _Zoli _ félelf kis tolvaja szuper volt. Kellően idegesítő, mégis szerethető és nem mellesleg rendkívül ügyes, amikor szükség volt rá.

Jómagam harcművész voltam, mellyel eddig sosem játszottam. Ez meg is látszott, de mind a mesélő, mind a csapattársak türelemmel szemlélték tevékenységemet. Magamhoz hűen a kellő pillanatban tudtam olyan rosszakat dobni, hogy rendszeresen mellécsapkodtam az ellenfélnek. Jövőre edzek kockadobásra.

 

Modul

Nagyon tetszett, jól felépített volt, melyen Diocletianus felkészültségének hála szépen, ütemesen tudtunk haladni. Sokáig fogalmunk se volt, hova fogunk kilyukadni, lépésről lépésre gyűjtöttük az információt és lassan körvonalazódott, mi is történik valójában. Élvezetes játékot biztosított.

 

Rapid Km-verseny

Erre nem akartam jelentkezni, meg sem fordult a fejemben. Kata azonban szerda délutántól a nyakamra járt, majd rám küldött kb mindenkit, hogy győzködjenek és végül még Hulla bevetésétől sem riadt vissza. Végül – bár konkrétan nem mentem bele – felírták a nevemet. Kata szerencséjére :D jól sült el a dolog. SirThom lett a rapid KM-em, aki jól ismer, így tudja, mit várhat el tőlem és a sors úgy hozta, hogy egy remek csapatba kerülten, ahol a csapat felét amúgy is ismertem. Emlékezetes pillanat volt, amikor SirThom megjátszott felháborodással lecsapta a papírt az asztalra, hogy “menjünk a fenébe, nem mesél tovább nekünk”, pedig mi csak szerepjátszottunk. Csak a szerepjátszás miatt nem haladtunk a modulban és ketyeget a 2,5 óra rendelkezésre álló idő. A küldetést végül teljesítettük. Köszönöm SirThomnak és a csapatnak, hogy a félelmeim ellenére egy szuper játékban vehettem részt!

 

Helyszín

Tavalyhoz képest nem romlott a hely minősége és a táj szépsége. :) Boldogan jöttem ide és örülnék, ha jövőre is itt lenne a tábor.

 

Kaja

A tavalyihoz képest részben jobb volt, bár szerintem sokat az javított rajta, hogy más hangulata volt a felszolgálásnak ebben a formában. Volt, amit személy szerint nem tudtam megenni,de összességében rendben volt.

 

Szállás

Nem itt szálltunk meg a férjemmel (Albrukkal), így erről nem tudok nyilatkozni.

 

Összegzés

Idén is remek volt a tábor, nagyon jól éreztem magam. Köszönöm a csapatomnak, hogy immár 3 éve hoznak magukkal! Külön köszönöm férjemnek, hogy megismertetett ezzel a világgal és külön köszönet Katának, aki mindig bátorít. Jövőre – remélem ugyanitt – örömmel veszek részt a táborban.

Link a hozzászóláshoz

Sziasztok. 

A tábor mint mindegyik ez is a véleményem szerint egyedi is fenomenális volt. Köszönet és hála a szervezőknek érte.

A modul, hát Daelon. Nekem nagyon tetszett. És 1 millió köszönet a meséért . Tudom a feladat nem volt könnyű, hogy a szirénázó, megkülönböztető jelzést használó rendőrökkel tolvajt fogj, szerintem azért még így is sikerült. 

A csapaton nagyon látszódott a 2 húzóember hiánya, de ez van. Mi megpróbáltuk a másik szerepben is. Tudom nem látszódott. 

Az alternatív estékhez nincs mit hozzá tennem, Kata leírta a nagyját, az apraja is úgyan olyan volt. Azért látni Sir Tomot és a többieket sirva röhögni az fenomenális volt.

És köszönet Ragadozoo-nak az első táborozónak vagy táborszűznek, hogy elhozta az utolsó erőd társasjátékot, jó volt nyerni az utolsó pillanatban.

Link a hozzászóláshoz

Sziasztok!

Azt hiszem fejlődő képes vagyok. Öt éve játszok a táborokban (2018-ban mátrai kihelyezett különleges alakulat mesélője is voltam.Ezért hatalmas köszönet a szervezőknek!) és most írok először élmény beszámolót. Gyakorlatilag minden tábor, akár nyári, akár téli egy élmény volt. Lássuk az ideit.

A csapat.

Egy összeszokott trióhoz - Dryen, Shordanus, Xanner - csatlakozott a tábor ügyeletes medvéje Pistike és Weilon magyar hangja Xeilon. A csapatban már a karakter alkotáskor eluralkodott a káosz. Hetk kitartó munkája alatt sikerült összehozni egy jó kis csapatot. Játék közben akadtak bökkenők. Egymás szavába vágva próbáltuk érvényre juttatni akaratunkat. Öten tíz felé akartunk menni, de sosem szakadt a csapat három részletnél többre. Mindeközben Whooni csendben adagolta a nyugtatót magának. Repkedtek az ötletek, aminek nagy része gyorsan el is lett vetve. Gyenge kezdés után erős visszaeséssel haladt a kaland, de a végére idő előtt sikeresen befejeztük. Pistike epikus jelenete a Hályas/Kövér bunyós kocsmában amikor megküzdött a bajnokkal, Erikkel a barbárral felejthetetlen. Whooni dob és hatalmasat kacag: 99! Pistike dob: 00! Majd az egyszerre ütő izomtömegek lassított leírása Whooni mesélésében. A wier nekromantám mániája és tervezete a Megtisztítás projekt végrehajtásáról a modul végéig kitartott, aminek célja a város teljes mágikus megsemmisítése lett volna. Majd az információ megszerzése a fogjul ejtett fejvadásztól nekromanta módra. Lett egy saját élőhalott fejvadász testőrünk. Az arel pap állandó moralizálása és szociálisan érzékeny játéka, a boszorkány diplomáciája és ötletkavalkádja, a tolvaj csetlése, botlása és minden csatabárdba beleszaladása felejthetetlen játékélményt jelentett. Még néhány alkalom és össze is csiszolódik a társaság.

A KM.

Sok jót hallottam Whooni-ról, de nem kaptam teljes képet. A sörei mindig beszéltek helyette/róla, de a habzó nedű szavát nem mindíg lehet pontosan értelmezni. Utóbb a fogyasztóiét sem. A végeredmény az, hogy nagyon jó mesélő. Felkészült és bele éléssel tudja átadni a betűkbe rejtett kalandot és izgalmakat. Ódákat zenghetnék róla, de nam akarom tovább nyalogatni és fényezni a kockáit. Az egyik legjobb mesélő. Stílus, humor, izgalom, kaland kombináció nála jól ki van egyensúlyozva. Alkalom adtán viszonoznám neki az élményt és én is mesélnék neki.

A Modul.

Rengeteg munka van benne. Egy jól összerakott és felépített történet. Még nem olvastam el, de rengeteg szál, NJK és elterelés van benne. Mi sok felé megfordultunk és kutattunk, de egy nyári tábor kevés rá, hogy mindent IS felderítsünk úgy, hogy közben élvezzük is és nem egy feszített tempójú rohanás az egész. Hálás köszönet érte az íróknak és gratulálok nekik a munkájukért.

Külön programok.

Rapid KM verseny.

Ez egyszerűen BUNDAAA!!!!! Tavaly random húztunk és Dryennel egy csapatba kerültünk, ahol Mate mesélt nekünk. Idén ismét húztunk. Meg sem lepődtünk, hogy a random húzás végén ismét egy csapatban voltunk, ráadásul Whooni mesélte nekünk ezt is. Kis csavar azért volt a történetben. Én húztam az elf boszorkányt. Egész jól sikerült a járékom, bár a meghatározott másik karakterrel szembeni viselkdési elemekről megfeledkezve, rám szólt a mesélő outban, hogy figyeljek rá. Onnantól kellően lusta, óvatos és idegesítően vihogó picsa lettem, aki beszólogatott a tolvajnak. Itt is sikeresen vettük az akadályokat és idő előtt befejeztük. Az értékelésen nem sok minden volt amit nem lehetett pozitívan bejelölni az értékelő lapon. Whooni itt is remekelt. Most is előttem van az njk-k megszemélyesítése.

Cyberpunk RED Sir Tom-mal. 

Érdekes volt a kezdés. Volt benne csúszás és játék előtt a frissen érkezett szabálykönyvek böngészése, szabályok újra értelmezése. Lehet, hogy sokan nincsenek jó véleménnyel Sir Tom-ról, de mesélni azt nagyon tud. Adj a kezébe egy félig ismeretlen szabálykönyvet és fél óra múlva észre sem veszed, hogy most olvasta át. Hat órán át alkottam a karakteremet. Az előtörténetet viszont a pénteki Shadowrun kalandhoz alkottam meg, mert összekevertem a két játékot. Viszont a technikusomat kifejezetten jól raktam össze. Szerintem a skilljei nagyon jók lettek. Itt is sikeresen teljesítettük a feladatot.  Kifejezetten tetszett Antail média karaktere illetve ahogyan alakította. Gratulálok neki és sajnálom, hogy a végjátékra nem tudott ott maradni. Köszönöm a többi játékosnak is az élményt, de legfőképpen a mesélőnek.

Shadowrun

Itt szeretnék bocsánatot kérni Andorontól amiért nem jelentem meg. Ugyan volt aki szólt, hogy keresnek és hova menjek, de a szemeim helyén lévő üveggolyók és a füleim helyén lévő érzékelők, nem sok információt továbbítottak a központi értelmező és feldolgozó rendszerhez. El is felejtettem, hogy aznap néz be hozzánk Hulla legjobb szakácsa Joe. Este 10 után megérkezett és elkezdtünk szeszelni, röstelltem volna beesni és mondani, hogy nem tudok jönni játszani. Azért remélem nem volt nagy gond, hogy nem jelentem meg. Már világos volt az ég alja mikor ágyba kerültem és a másnap nagyon nehezen indult.

Szállás

Még mindíg megfelelő. Retro koleszos élmény. De hát oda csak aludni járunk. Mondjuk egy szúnyoghálót elbírna az ablak. De majd megoldjuk. Jövőre is a 23-24-es szobákat kérjük :) Ha lesz még hely felírjuk magunkat a falon lévő agyon firkált táblára

Kaja.

Sokkal jobb volt mint tavaly. Igaz én kifogtam egy szelet csöpögő olajos rántotthús szeletet. De csak többet kellett inni este és rendbe is tette pocakot. A gyümölcslevest még mindíg nem tudom, hogy lehet elrontani. De 5 kockacukor meg egy órányi pihentetés a fagyasztóban rendbe tette. Örömmel láttam, hogy a mennyiséggel sem volt gond, így a későn érkezők is jutottak táphoz.

Díjjak

Ezek szerint nem csinálom rosszul. A nagy durranás epic fail díj után egy második legjobb szerepjátékos helyezés jól esett. Bár nem tudom, hogy hoztam össze. Igaz 19-ben Tokajban Weilon azt mondta, hogy megkaphattam volna a legjobb szerepjátékosnak járó elismerést, ha nem minden délelőtt másnaposan fekszek az asztalon. Mert amit utána nyújtottam az nagyon jól hozta a törpe varázslót. A csapatomnak szintén gratulálok a harmadik helyezéshez. Előfordulhat, hogy csak amiatt nem lettünk jobbak, mert nem voltunk összeszokott játékosok. De erre nem tenném az élőhalott fejvadászom fejét. Továbbá köszönöm minden megjelent játékosnak, mesélőnek, hogy ott voltatok. A szervezőknek a munkájukat és a precíz levezetést.

Remélem jövőre ugyan itt találkozunk. Addig is játékban, mesélésben, kalandokban gzdag további évet kívánok. A téli táborban találkozunk!

Link a hozzászóláshoz

Udv kalandozok!

 

Ismet veget ert egy tabor es ismet meg kell koszonnom mindenkinek aki ott volt, egyikotok nelkul sem lenne ugyanolyan :).

 

Elmenyekkel teli tabor volt, tobb okbol is.

 

A helyszint szerintem kiveseztuk, visszajottunk, ez nyilvan csak jot jelenthet. Jatekter szempontjabol kivalo, a mi csapatunk megkapta azt a helyet amit akart, es egyszeruen tokeletes volt ott jatszani. Vizesblokk megfelel arra amire valo, szobak rendben vannak (nem bantam volna ha otosben egyutt tud aludni az egesz csapat de tulelheto). A konyha nagyon hianyos mindenfele evoeszkozben tanyerban es poharban, dehat erre is ott van az az egyszeru megoldas hogy legkozelebb hozok magammal. Osszesitve tokeletesen megfelel arra amire kell, az udvar pedig kifejezetten nagy plusz pont.

 

Kajaval nem volt problema, nem volt jo, de rossz sem, es nem enni jottem a taborba szoval tokeletes. A felszolgalok pedig igazan kedvesek voltak:).

 

Elerkeztunk a fontosabb reszekhez: 

Hat csapatom! Iszonyatosan koszi ezt a tabort, mind yneven es mind a valosagban iszonyatjol ereztem magam veletek. Ugy erzem hogy nagyon jot jatszottunk, egyik legjobb alakitasom volt szerintem az idei, es ez nagyban nektek is koszonheto. Nem fogok reszletesen elmondani minden jo elmenyt veletek mert akkor orakig irhatnam meg a beszamolot. Kulon koszonet knoxnak, szerintem szuperul beilleszkedtel a csapatba es orulok az uj ismeretsegnek, es suttinak, aki egy kicsit az apukaja is volt a csapatnak :).

 

Cz uram a fentiek termeszetesen rad is igazak, nagyon ugyesen teremtetted meg a hangulatot, es kulon ki kell emelnem hogy milyen profin kezelted a csapatot, annak ellenere hogy folyamatosan szetvaltunk, elvesztunk a reszletekben vagy teljesen indokolatlanok voltunk. Az NJKk alakitasa elott pedig kulon le a kalappal! Olyan jo es egyedi volt mindegyik, hogy meg az utolso csepp aranyunk kicsalasat is elnezem nekik. Ritka az ilyen jo meselo, es mindenkinek azt javaslom, hogy ha teheti, elje at egyszer vele a jatekelmenyt!
 

A modul is nagyon bejott, nem allitott szembe legyozhetetlen nehezsegekkel, nem kellett doranban tanulni a megoldasahoz, ugyanakkor sok sikerelmenyhez juttatott. Kiemelnem meg a kivalo atmoszferat, ami ugyanugy a kaland erdeme is mint a meseloe.

 

Kulon programok is kivaloan sikerultek.

 

Mate, koszi a dragon age meset, igaz hogy nem fejeztuk be de igyis eleg volt ahhoz hogy megismerjek egy masik szerepjatekot, ami kifejezetten bejott, es remelem lesz meg alkalmam jatszani, lehetoleg a te kezeid kozt.

 

Szerintem magaert beszel hogy harmadik eve veszek reszt a Zombicideon. Mar elsore a rabja lettem a jateknak, koszi @Shordanus hogy minden taborban ilyen lelkesen es odaadassal vezeted a jatekot! Kulon megtiszteltetesnek ereztem hogy meltonak talaltal az uj, legnehezebb “fokozat”ra, es ha kis konnyitessel is de jol vette az akadalyt a csapat. Jovore folytatjuk Kran kitisztitasat!

 

Rapid KM tavaly is jo volt, most sem volt maskepp. A modul egyszeru, szorakoztato es foglalkoztato volt, Whooni meseje pedig szint es izgalmat vitt a tortetbe. Volt alkalmunk szerepet is jatszani, gondolkodni is. Jol megtalaltuk a hangot a csapattal is.

 

Szenty, gratula az ifju holgyhoz, tisztessegesen meg lett fakasztva a tej ugy erzem.

 

A szabadidoben sem unatkoztam, uj embereket ismertem (es kedveltem) meg, es mar ismertekkel mulattam. Koszi mindenkinek a beszelgeteseket, tortenteket!

 

 

 

Amit meg szeretnek megosztani es nagyon jol esett: iden mar ugy igazabol egy kalandozonak ereztem magam, es teljesen lenyugoz meg mindig hogy mennyi iszonyat jofej ember van egy helyen es hogy mennyire befogado mindenki. Egy igazi kincs ez a kozosseg es nagyon orulok hogy ratalaltam es a resze lehetek! 
 

Tulvagyunk egy ujabb taboron, amit megintcsak sosem fogok elfelejteni. Meg sok van elottem az eletben de nem lesz sok alkalom ahol ilyen jol fogom erezni magamat mint a taborokban. Telen tali! Jovore pedig ugyanitt!

 

udv 

Lopov

 

 

Link a hozzászóláshoz

Ritkán játszom Nyári Táborban, de idén mégis a Rizikófaktor színeiben jelentem meg. A csapatot persze ismertem, sokszor meséltem már nekik, és pont azt hozták, amit vár az ember, bár sajnos Mr. Baldwin nem tudott megjelenni, így csak feleannyi faszság hangzott el a tábor során (köszönjük Mr. Démonnak, hogy tartotta a front).

A helyszínünket sajnos sötét háttéralkuk során elorozták tőlünk, de a kapott helyszín is tulajdonképpen megfelelő volt.

A modul nekem egyáltalán nem tetszett, könnyen mesélhető, de nehezen tehető élvezetessé, és Antail mindent megpróbált, nem az ő hibája volt, ha a modul nem volt élvezetes számomra. A csapat (valójában 3/5 nem Rizikófaktor) jól működött együtt, azzal sok gond nem volt, miután megmondtuk Hullának, hogy nem az Oszkárra készül. Ez könnyen lehet, hogy a legjobb szerepjátékosi címébe került, dehát áldozatokat kell hozni.

A CP kaland kicsit félrement, ST is fáradtnak tűnt, és a csapatban öt emberből öt teljesen eltérő hozzáállás jelent meg.

A Rapid kiválóan mutatja, hogy a kalandgenerátor működik, de igényli a kézi szerkesztést. Weilon idén is jót mesélt nekünk, kicsit trippes volt a kaland.

A TTK mese szintén félrement, a tervezett három helyszínből az elsőnek sikerült csak a külsejét megkapargatni, de nagyon jó rendszerelemeket tudtunk megnézni vele, többek között a Narratív™ rendszerelemeket is.

Sneer kráni meséje szuper kontraszt volt a tavalyi, komolyabb Krán képpel. Ez inkább a Shadowrunos vonalat vitte, és én kiválóan szórakoztam, főleg Daru kárára, aki rendkívül jól alakította a kránidegen gazdasági migránst.

A programokon kívüli programokban sok alkohol, nikotin, és beszélgetés volt, ami szuper. Egyik fénypontja, amikor a 15 (már majdnem 16!) éves srác teljesen felháborodik, mert humorosan megjegyeztem, hogy 14 évesen még nem kéne ennyit bagózni. Örülni fogtok még, amikor fiatalnak néznek :D 

Link a hozzászóláshoz

Udv Mindenkinek! (Elnezest, hogy ekezetlenul irok, de plusz munka lenne mindig hozzatenni, remelem igy is erthetö lesz :) )

Mar megint eltelt egy ev olyan gyorsan, hogy csak kapkodom a fejem, es a huszas tabor a hatunk mögött. En meg mindig probalom kialudni magam, de azert ugy döntöttem, leirom az elmenyeket, ameddig meg frissek!

Elöször is, nagy köszönet az egesz evi munkaert, Daelon, Weilon, Toxinboy, Morrick, egy elmeny volt veletek egyutt alkotni! 

Köszönet a fuvarert Dio-nak, es a sztorizasert az uton!

Hatalmas hala a taborszervezestert, lassan mar nem is sejtjuk mennyi munka, annyira siman es olajozottan megy!

 

Es akkor egy kicsit a reszletekröl, elöször is, a TBD (Tiadlani Bajos Detektivek, avagy Tiadlani Buvös Dominak, avagy Tiadlani Bator Daliak, avagy Tiadlani B*tch Diplomatak...), a csapat!

Imadtam nektek meselni, nagyon jo hangulat volt, es öröm volt nektek megjeleniteni Otterby (Otterbü) varosat, es lakoit! Le a kalappal a jatekotok elött, nem volt olyan pillanat, amikor ugy ereztem, nem vagytok 100%osan jelen, amikor nem karaktereitek fejevel gondolkodnatok, amikor nem azon jarna az eszetek, hogyan lehetne az EGESZ varost megmenteni, egy pillanat alatt. Tudom, a Madame meg mindig nem adta fel, hogy a varoskaban teazot nyisson, es szarnyai ala vegye a helyi, vagy eppen menekult, igeretes tehetsegeket, mig mondjuk Törpe hölgyunk elkesziti szamara az ekszeres hasabbol a nyakeket, amire mindig is vagyott :) Nem beszleve arrol, hogy addigra mar biztosan a Bosszu Angyalakent elhiresult papnönk is megter talan, hogy megenekelhesse tetteit a bard egy csesze forro tea mellett!

Ahogy keresgelek az emlekeim között, ugy bukkanak fel a viccesebbnek viccesebb helyezetek, amivel feledhetetlenne tettetek a jatekot szamomra, es ami engem is a talpamon tartott minden nap, hiszen a lec magasan volt! 

Nektek biztosan megvannak a legjobb beszolasok, remelem, hogy beirjatok majd ide alul!

Felon, Thya, Jadis, Kata - Nagyon köszönöm, hogy meselhettem nektek, örök halam az elmenyekert is, es hatalmas gratulacio mindannyiotoknak!

 

Azt sajnalom, hogy vegul a ket beigert alternativ meseböl csak egy lett, node jövöre, vagy azutan, mindenkeppen bepotoljuk Torozon emlekezetes rallijat! 

A Shadowrunra mar bevallom kicsit faradt voltam, de szerencsere megertö jatekosok (nem problema Xanner, hogy nem voltal ott, de sajnalhatod, mert halalra röhögtuk magunkat :)) voltak a csapatban, igy talan annyira nem volt problema. Arrol nem is beszelve, hogy ilyen klasszisoknak meselni, szinte ök maguk lemeseltek helyettem a törtenetet, miközben en paholybol röhöghettem vegig a dolgot :) Azt hiszem, a vegere meg a Blöfföt is megszegyenitö sziporka jött össze, hala a frissen összeverödött mentöalakulatnak, akik Danny Ocean magikus 11-et is megszegyenitö reszletesseggel terveztek meg minden lepest, kiveve persze a sima apartmanhaz ajton valo bejutast :) Meg szerencse, hogy mindig van valaki, aki pizzat rendelt ;)

Crow, Dio, Scylla, nagy köszönet! Olyan jol szorakoztam a mesen veletek, igy lehetett, hogy az egyik legegyszerubb, legfelkeszuletlenebb, es legrövidebb Shadowrun mesem az egyik legjobb is lett!

 

A szallasrol csak röviden: Ahogy elöttem is irtak, a hely megfelelö, es sok lehetöseget rejt, pont alkalmas a feladatra. Az egyetlen problemam mindösszesen az - ami tavaly is gond volt -, hogy egyetlen furdöszoba, es összesen ket vece, amelyek igen tavol helyezkednek el egymastol terben, eleg csekelynek tunik ahhoz kepest, hogy mennyi hölgy vett reszt a taborban. Esetleg ezt jövöre felul lehetne vizsgalni, igy nem telne jo 20 percbe minden egyes alkalom, amikor valakinek vecere kell mennie a partibol (ez most kulönösen lejött nalunk, mivel mind az öten lanyok vagyunk). Ezt lehet jövöre erdemes orvosolni :) 

 

Köszönet mindenkinek a beszelgetesekert, olyan jo volt uj es regi arcokat latni, ujra felfedezni egymas tarsasagat, vagy eppen csak folytatni onnan, ahol legutobb abbahagytuk. Iszonyuan faradtan jövök el mindig a taborokbol, napokba telik mire feldolgozom a sok elmenyt, de mindig az az utolso gondolatom, hogy megerte. :)

 

Udv,

Andoron

Link a hozzászóláshoz

Szép jó napot mindenkinek!

Sose voltam egy sokat beszélő típus, úgyhogy inkább rögtön a lényegre térnék:

Helyszín: Volt sok szép pillangó, és rengeteg féle bogár. Mi több kellhetne még?

TTK est: Sajnos a szűkös időnk jó része arra ment rá, hogy megalkossuk a karaktereinket, így a kaland kissé rövidre sikerült, de annál emlékezetesebb lett a végére. A szakadékon átrepülő csapat, a csille elejében az "I believe I can fly"-t éneklő titanikos T pózban álló törpe bárddal, akit átkarol a harcművész és a csille végében a letépett féket szorongató tolvajommal, a háttérben az éhes/ morcos patkányokkal, örökre az emlékeimbe vésődött (ez a jelenet is megérne egy vizuális ábrázolást)..ennél "legendásabban" nem költhettük volna el a legenda pontjainkat! ..=D

Rapid KM verseny: Kissé erős volt a háttér zaj, így nem mindig hallottam, hogy éppen mi történik a kaland során. Illetve az 5 fő kicsit soknak érződött nekem a gyors meséhez.

Kaland: A modult egyenlőre még nem tudtam elolvasni, de hangulatos volt, amikor az eredeti csapat kalandjairól mesélt Daelon.
Mikor első nap azt mondták a sámonomra, hogy ő lesz a "support" karakter, egy kicsit megijedtem, hogy végig fogom unatkozni a kalandot, de a karakterem megtudta milyen keresztül lovagolni egy szarvas hátán a várost, vagy egy farkas testében szag nyomot követni. Milyen, amikor akarata ellenére fellebegtetik az emeletre és milyen a fogadó tetején birkózni. Milyen, amikor álmában egy láthatatlan vágással ketté akarják szelni és mellette még a vérét is felgyújtják. Átélte milyen, amikor élve megeszi egy zombi, vagy egy óriási szellem kígyó. Kipróbálta milyen fácánt áldozni a csillagos ég alatt a tengerparton és kapott egy saját dramaturgiai sajnálom jelenetet is, miközben felgyújtotta a fogadót és a csapat fejvadászát.. 10/10, legközelebb is szívesen eladom a lelkem egy aquirnak! ..=D És bár minden percét imádtam a sámán papomnak, az egyetlen dolog, amit sajnálok, hogy Cica, az óriás pók nem igazán tudott szerepet kapni a kaland során.. *szipp*

Komolyra fordítva a szót, így végig gondolva a kalandot, félek a kaotikus viselkedésemmel és a mini szellem állatkertemmel kissé túlságosan is sok gondot okoztam a csapatomnak, amiért megint szeretnék elnézést kérni, erre a jövőben jobban oda kell figyelnem.
Tudom, engem minősít, de eddigi kalandjaim során inkább csak "probléma megoldó" módon játszottam asztali szerepjátékot, így meglepően kellemes élményt nyújtott, hogy most nagyon sokat ténylegesen szerepjátszottunk a kaland alatt. Illetve Morrick is mesébe illően írta le nekünk a helyszíneket/ jeleneteket.
És bár a csapatot összehozó ötödik kerekünket elveszítettük, mindent összevetve, én egy nagyszerű történettel/ tapasztalattal gazdagodtam, még ha ez nem is mindig látszódott a viselkedésemen és ennél többet nem is kérhettem volna. Csak remélni merem, hogy a mesélőnk és a csapat többi tagja is hasonló érzésekkel tért haza.
És bár eredetileg nem tettem képet a karakter leírásomhoz, utólag azért rajzoltam egy skiccet a csapatról:

kalandozok2(1).png

Link a hozzászóláshoz

Haho! 

Itt is egy ekezet nelkuli beszamolo lesz. Remelem el tudjatok majd olvasni azert. 

En magam vagy 8-9 eve nem voltam mar taborban de a nagy 20-asra csak visszatertem. Orom volt latni mindekit, es hat hogy felnottunk!!!! 

A helyszinrol: 

A kaja szerintem teljesen rendben volt, es a huto egy plusz volt. 

A helyszin maga nagyon tetszett, a sok zold es a szabad levego csodas volt, az hogy gyakorlatilag az erdo szelen voltunk kulon megdobta a hangulatot. 

A szobak teljesen sztanderd kolis szobak voltak, bar mebmondjam a letrat nem ram meretezek amin a felso agyra lefetett feljutni, dehat kellett nekem ilyen kicsire nonom. 

2 dologba kotnek bele:

1. WC helyzet. Zuhanyzobol volt eleg minden csajnak, de az hogy mindannyiunkra osszesen 2 db WC jutott az egy kicsit keves volt. Plane hogy mindketto a vilag vegen volt es gyakorlatilag sorallas volt minden jatek szunetben. Ezen jo lenne javitani legkozelebb. 

2. A kozossegi terem avagy annak hianya. Namarmost en tudom hogy nem voltam a legszocialisabb a tabor alatt. A szocalis elemem hamar lemerult nameg erovel sem birtam volna a minden napos ejszakazast, de volt olyan este hogy szivesen tarsasoztam volna de nem lattam senkit sehol. Gondolom mindenki a sajat csapatanak a szobajaban jatszott, de nekem valahogy hianyzott az amikor volt egy kozos terem egy csomo asztallal es korbe lehetett setalni es leulni random csopikhoz jatszani egy munchkint vagy barmit. 

 

A jatekrol: 

Nekem a modul baromira tetszett. Marha jo volt hogy nem voltuk semmi linearis cuccba belekenyszeritve hanem szabadon mehettunk amerre gondoltunk. Nyilvan a nyomas es a helyzet komolysaga es surgossege igy is teljesen atjott (nagyon sok Witcher 3 flashbeket is kaptam, ebben az is segitett hogy Andoron azt is tolta be hatter zenenek az egyik jatek alatt) 

Andoron nagyon elvezhetoen meselt, es kiralyul kijatszotta az NJK-kat. (Kerta foreva) Szerintem a mi kis csapatunk eleg kiegyensulyozottan jatszott. Mindenkinek volt sajat jatekideje es mindannyian bejarhattuk a sajat utunkat. 

Mivel leirtam nehany poenosabb beszolast a jatek alatt, ezt most megosztom veletek. Mellekelek hozza 2 db rajzot is ami magyarazatul szolgal majd az egyikhez masikhoz. 

 

"Ekszeres hasab!" - lsd 1. illusztracio a kuldetes fizetsegekent 2 (vagy 3 ) ekszeres hasabnyi rubint alkudtunk ki a csapatnak. (na valyon miert lett az rubin?)

"Tiadlani borbikini!" - azt hiszem ezt megallapitottuk hogy az egyik helyi kis uzlet rendhagyop ruhadarabokat gyart amik irant a boszorkanyom izgatottan erdeklodott

"7 szobas szobaink vannak!" - (Jo nagy fogado! - Andoron mar faradt lehetett :DDD )

"-Mit csinaltok az ajult fejvadasszal?

- Elvisszuk a f@szba!" - lsd 2. illusztracio

 

Sikerult elve elkapnunk az egyik toroni kutyat ( egyik fejvadaszt aki szarul dobott az ongyilkossagi kiserletre a tarsa meg elkurta a radobott merenyletet is) de el volt ajulva es a pajzsait leromboltuk. Mivel gyakorlatilag mar halott volt szegenyke igy a boszim adott neki egy uj eletet a Rabszolgasag csokjaval. Miutan nagyon kedvesen de hatarozottan eberre pofoztam es megkerdeztem tole hogy  hogy hivjak az osztagat nagyon szerelmes kolyokkutya szemekkel ramnezett es azt mondta: 

"Rohan kutyai! Woof woof!"       - itt borult az egesz banda. 5 perc rohogo szunet utan vegulis lett egy kutyam. 

Raul Santiago de la Marco Juaz Diaz.......jo kis kutya volt. Huseges es szereto tars volt amig sajnos el nem esett egy zombi tamadasban. 

A modul vege amugy kelloen nyomaszto lett, amiert nagy gratula mind az ironak mind a KM-nek.  Di az arva leanyka akit a szarnyaim ala vettem sajnos nem elte tul a varos ostromat es ez maradando nyomot hagyott mindannyiunkon. 

 

Koszonom a csapatnak es Andoronnak is a remek jatekot , en teljesen elegedetten jottem el a taborbol. Igerem a kupat visszajuttatom jovore a kovetkezo vilagbajnoknak. ;) 

 

Thya

 

 

1.jpg

2.jpg

Link a hozzászóláshoz

Sziasztok,

3 héttel a tábort követően, némi ülepedés után én is szeretnék egy rövid visszajelzést adni.

Helyszín, étkezés:

Nekem a tavalyi tábor is kellemes meglepetés volt ilyen téren, ami annak tükrében érdekes, hogy Dark Zalával előszeretettel helyeztük a múltban a kényelmet (öregek vagyunk na) a közösségi élmény elé. Ennek ellenére a szobák teljesen rendben voltak, bár azokban a szobákban ahol használhatatlan a matrac, jó lenne valamit fejleszteni.

Nekem a konyha is tökéletesen megfelelt, mind mennyiségre, mind minőségre. Ár-érték arányban szerintem remek szolgáltatást kaptunk.

Modul:

Majdnem 100 oldal...dobtam egy hátast amikor először láttam, aztán idővel összeállt egy kép, hogy mi is lenne az a történet, amit át lehet adni a csapatoknak, ehhez pedig kellett az a rengeteg háttéranyag. Persze nekem sokat segített a januári próbamese is, hogy megértsem mire gondoltak az írók.

Köszi Daelonnak és a First Classnak azt a rengeteg időt, amit beletettek és azt is, hogy még az utolsó hetekben is hajlandóak voltak a KM-ek javaslatai szerint változtatni. Szerintem jó modul lett.

Csapat:

3. tábor óta próbálunk egy játékot összehozni a "srácokkal", most végre sikerült. A Mosadot 3 feltörekvő és néha túl  lelkes titán, 1 megfontolt Knox és egy meglepően higgadt Suttogó alkotta. Nem volt végig tökéletes a játék, volt, hogy kizökkentünk a szerepekből, voltak metázások, de amikor játszottunk, akkor nagy játék volt és ezt köszönöm. Ennek a csapat felállásnak bármikor szívesen mesélek újra.

Aletrenatív játékok:

Szerda este Whooni indította a sort, a tavalyi utolsó estét fenomenális mese után már nagyon vártam a mostanit. Kicsit rövidebbre sikerült, mint terveztük, de így is megvolt a libabőr rendesen, köszi! Remélem jövőre is lesz ismétlés.

Rapid KM-re bár nem terveztem, de Hulla finom instruálása után csatlakoztam és nem is bántam meg. Örülök, hogy elindult ez a "majdnem kötelező"  program, szerintem lesz rá igény a jövőben is.

Gyilkosos - Panka, ezer köszönet, hogy szombat este rábeszéltél, bár nem voltam profi, remélem legközelebb is kapok meghívást rá :)

Ami pedig a filmforgatást illeti, még egyszer elnézést, ha maga a forgatás néhány kalandozót zavart, ezt igyekszünk jobban kommunikálni felétek, bár jövőre már nem lesznek csapatokról játék közbeni felvételek, csak egyéniek. Köszi a megértést és a támogatást is.

Illetve természetesen ezer köszönet Pankának, aki ilyen nagyon áldott állapotban is eljött, hogy forgasson, Dekkernek, a hősies fegyverhordozónak és Mikinek a forgatásért.

Gratula Thyának a legjobb szerepjátékos díjért, abszolút megérdemelten viszed olyan nagyon messze a kupát (amit jövőre visszavárunk :) )

Cz

 

Köszönöm a beszélgetéseket mindenkinek.

Link a hozzászóláshoz

Sziasztok,

beszámoló, táborhely elvártaknak megfelelő, csendes, nyugis, szúnyogos.

Kaja elvártaknak megfelelő :) menzásnál azért kicsit jobb, tökéletes a helyi környezethez.

Modul hát sajnos az utcakölyök nem volt megfelelő részletességgel kidolgozva, lehet itt siklott nálunk kicsit félre a dolog. 13 éve mikor ezt játszottam kicsit többet szívtunk.

Nekem ez a tábor az év fénypontja. Az ismerősök a hajnalig tartó kultúrált alkoholfogyasztás és vég nélküli beszélgetések. Nagy köszönet mindenkinek érte, külön köszönet Réqunak, hogy alkalmat teremtett a magasan kultúrált alkoholfogyasztásra is, és mégegyszer nagy nagy GRATULA nektek és jó egészséget. Köszönet Diónak, hogy elviselt mint szobatárs, Daelon meg Morrick már megszokták a hajnali észosztásokat, most te is betekinthettél ebbe, és örülök, hogy partner voltál a hajnali 2 órás beszélgetésekre, meg a hülye kérdéseimre, hogy akkor most ez így volt a könyvben akkor mi volt a mögöttes tartalom... Tudom Pisitike mélyebb nyomot hagyott, dehát ez van ...:) Köszönet a szervezőknek, hogy idén is mehettünk.  Az alternatív programok is biztos jók voltak én 2ről tudok nyilatkozni mindkettő fantasztikus volt, egyik a rapid KM verseny kicsit kiszakadtunk a mágus világából, de én csak néha dobtam egy kis morzsát a JK-knak ők meg vitték az egészet a hátukon :) (a mókus nem játék igaz CZ? :) ). A másik pedig a Gyilkosos köszi Pancsa, menő volt bár rosszul esett, hogy elsőnek öltek meg, de hozzászoktam már :). Még 1 nagy köszönet a csapatomnak, nem volt egyszerű dolguk, de ha megnyugtatja őket nekem sem. Akit kihagytam annak is köszönet!!! Jó volt na!

 

U.i. utolsó köszönet a konyhásnéniknek, kisiskolás koromban mindig irígyeltem őket mert őket láttam élet és halál urainak és a világ legnagyobb hőseinek. :) És ismét igazolták hogy azok.

Link a hozzászóláshoz

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
×
×
  • Új...