Sneer Közzétéve: Május 1, 2016 Megosztás Közzétéve: Május 1, 2016 Igen a 16 a helyes Soran. Link a hozzászóláshoz
Daelon Közzétéve: Május 2, 2016 Megosztás Közzétéve: Május 2, 2016 Ranagolita aki a Kalandozók Vörös Hadurát követi? Hm. Látom idén sem lesz hiány érdekes párosításokból (mint tavaly az áttért kráni csapat a Pyarroni Titkosszolgálatban...) Link a hozzászóláshoz
The Eternal Crow Hero Közzétéve: Május 2, 2016 Megosztás Közzétéve: Május 2, 2016 Daelon az Anath-Akran is áttért. Meg egyébként a pyarroni titkosszolgélat szerint egy elszparált támadás volt Mogorva Chei felesége ellen, amit a város hős mágusmestere akadályozott meg élete árán. A behatolók megöltek sok lovagot és városört, de szerencsére Chei is időben tudomást szerzett erről a támadásról így a város segítségére siethetett. Láthatod hogy ugyan a kráni csapat meghalt de a titkosszolgálat sikeresen jött ki a kalamajkából. A cél végül is teljesült. Link a hozzászóláshoz
Daelon Közzétéve: Május 3, 2016 Megosztás Közzétéve: Május 3, 2016 Nem ide tartozik, de ... Egen, áttért. Na de egy hithű Ranagolita (aki manát kap az istenétől!), mit keresne egy Vörös Lobogó szolgálatában? Egy tárgyéban... tudom, mindent meg lehet magyarázni. Csak egy kósza kifakadás volt, már bújok is vissza az árnyaim közé. Link a hozzászóláshoz
nekdolan Közzétéve: Május 3, 2016 Megosztás Közzétéve: Május 3, 2016 A táborlakók nem ismerik a lehetetlen fogalmát . Kérdések: 1. Félelf mit idomíthat? Kizárólag lovat ? 2. Varázstárgyak vásárolhatók, de a mérgeket továbbra is ki kell keverni képességből? 3. Mögékerüléssel és rejtett fegyverrel (MTK 71/73) lehet sikeres hátbaszúrást kivitelezni harc közben ? Link a hozzászóláshoz
Sneer Közzétéve: Május 3, 2016 Megosztás Közzétéve: Május 3, 2016 A félelf csak öszvért idomíthat...:) 1.Nem csak lóra vonatkozik a félelf fajból kapott idomítás Mf, általában az állatokra. 2.Nem kell kikeverni az is megvehető a kalandozók kézikönyve (Nyári tábor oldalon letölthető) szerint a végén lévő táblázatok alapján . 3.Lehet ,de a hátbaszúrás képzettség ismeretéből származó addicionális sebzés csak akkor kapható meg ha teljesül a teljesen hátulról és meglepetésszerű támadás feltétel rendszere. Link a hozzászóláshoz
The Eternal Crow Hero Közzétéve: Május 3, 2016 Megosztás Közzétéve: Május 3, 2016 Lenne egy kérdésem, hogy képzelitek el a hátbaszúrásst harc közben? Értem a rejtett fegyvert csak a helyzetet nem tudom elképzelni. Kellene egy ésszerű magyarázat, hogy hogyan teljesülhet a meglepetés? Bár assassins creedben az alkarról kipattanó penge elég nagy meglepetést okozhat, de akkor kellenek hozzá a spec fegyver forgatás is. Link a hozzászóláshoz
Sneer Közzétéve: Május 3, 2016 Megosztás Közzétéve: Május 3, 2016 Méregkeveréshez még annyit hogy ha magad intézed képességből akkor jobban jársz mert úgy feleannyiba kerül mintha veszed valakitől. Crow., Helyzet függő .egy széklábbal hadonászó a karaktert a lándzsás ellenfele elsöpri az útjából. Az lándzsás azt hiszi hogy sikerült ,de ez már a csel része. Közben ehy Másik JK magára vonja a figyelmet az NJK-nak .Földön lévő Játékosunk sikeres mögékerülés után a köpenye alól rejtett tőrrel hátba szúrja a későn ocsudó NJK-t. Szóval KM-re van ez bízva nagyon. Link a hozzászóláshoz
nekdolan Közzétéve: Május 3, 2016 Megosztás Közzétéve: Május 3, 2016 Játéktechnikailag nem tudom, hogy összehozható-e ez a dolog legalábbis egy kalandozóval. MTK azt mondja, hogy: "körönként legfeljebb egy csel alkalmazható" Sikere mögékerülés esetén: "...ellenfele pedig elveszít egy támadást... csak egyetlen támadásra van ideje hátulról" Rejtett fegyver: "...az egyik fél elrejtett fegyvert ránt elő, és meglepetésszerűen lecsap vele ellenfelére" Tekintettel, hogy olyan fegyverrel és azzal a kézzel csap le a kalandozó amire a háttal álló NJK nem számít a meglepetésszerű támadás harcban hátulról is kivitelezhető. A kérdés az, hogy a mögékerülésnek hála egy hátulról leadható támadás vajon ugyanabban a körben kell leadni, vagy a következőben? Gyakorlatilag ez egy extra támadás ugyanabban a körben, vagy csak a következő támadás a következő körben amikor az ellenfél még nem fordult meg. Szal ja KM függő Link a hozzászóláshoz
Sneer Közzétéve: Május 3, 2016 Megosztás Közzétéve: Május 3, 2016 A mérgekhez. Hulla felhívta a figyelmemet erre a karakter alkotás szerint A felszerelési tárgyak ára, attól függetlenül, hogy a karakter képes-e azt elkészíteni vagy sem, egyforma. hátbszúráshoz: Egy körbe többször támadni képes karakternél látom én is értelmét ennek a cselekedetnek nekdolan. Link a hozzászóláshoz
Messor1983 Közzétéve: Május 3, 2016 Megosztás Közzétéve: Május 3, 2016 Nem idevágó téma, de egy esetet én is felhoznék, és bár ez előkészítést igényel, a hátbakerülés, és a szúrás egy körben kivitelezhető: 1. Kamutárs jelzése az ellenfél felé (sűrű mögépillogás, jelek adása). 2. Felkészülés az ellenfél hátratekintésére. 3. Amikor hátranéz (valszeg balra, hiszen jobbkézben a fegyvere), mellete elsuhanva, de nem túlmenve. 4. Tőr oldalba, hátba, ahol tetszik. Ezt kb 1-3 kör alatt elő lehet készíteni, majd egy jó pillanatban közelkerülsz. Ő háttal lesz, hiszen hátrafelé néz. A támadódobás értéke meg megmondja a pontosságot. Ha elég nagyot dobtál, szerintem megkapod a hátbaszúrás bónuszát. Hát még akkor, ha célzott támadást adsz le. Szal igen, km-től függ. De attól is, hogy a játékos mit talál ki. Játékos legyen kreatív, km legyen engedékeny, ha jó az ötlet. Link a hozzászóláshoz
Sir Thomas Közzétéve: Május 3, 2016 Megosztás Közzétéve: Május 3, 2016 Értékeljük az ilyesmit természetesen. Én legalábbis igen. Viszont a realitás kérdését ne feszegessük, ez valós helyzetben lehetetlen. Ha csak kicsit is képzett az áldozat, akkor erre SOHA nem lesz esélyed. Arra igen, hogy eltaláld a fegyverrel, mert mondjuk nem védekezik, de hogy mellette elsuhanj a másodperc törtrésze alatt... nos, azt hívják belső időnek. Link a hozzászóláshoz
Sir Thomas Közzétéve: Május 3, 2016 Megosztás Közzétéve: Május 3, 2016 De hát ezért hívják ezt a játékot fentezinek... Link a hozzászóláshoz
tetra Közzétéve: Május 4, 2016 Megosztás Közzétéve: Május 4, 2016 Én is bedobnám a véleményemet: ha valaki ilyesmit tervez csinálni az értékeljen nagyon alacsonyra amikor mesélő preferenciát kell írni. Vagy nagyon sokat vitatkoznánk vagy simán duzzogás lenne a vége. Teljességgel irreális az egész, nem tudsz harc közben meglepni valakit, az arról szól, hogy nem számít rád. Link a hozzászóláshoz
nekdolan Közzétéve: Május 4, 2016 Megosztás Közzétéve: Május 4, 2016 Fegyvertelen kézben megjelenő rejtett fegyverrel nem lehet meglepni valakit... nézőpont kérdése ... Azt hittem a meglepetészerű támadásban a támadásnak kell meglepetésszerűnek lennie és nem a JK-nak. Nem én tehetek arról hogy a könyv félreértelmezhető. A fentezi meg azért fentezi mert a belső idő reálisabb manőver mint a mögékerülés csel . Sneer: éppen az hogy nem mert ha ugyanabban a körben kétszer tud támadni a karakter, akkor nem tud egyszerre mögékerülni is és rejtett fegyverrel is támadni. De ha csak egyszer támad körönként akkor a köv körben még tud egyszerre hátulról és rejtett fegyverrel is támadni, ami a könyv szerint elméletileg szabályos. Link a hozzászóláshoz
MagyarGergely Közzétéve: Május 4, 2016 Megosztás Közzétéve: Május 4, 2016 Üdv! "A védőt meglepetésszerűen éri a támadás, ami annyit tesz, hogy nincs felkészülve a hárításra vagy kitérésre" 1TK,92/2/1 Mi nem egyértelmű ezen? Harc közben, amikor CSAK ARRA számítok, hogy a másik támad, valahogyan, akkor miért is ne lennék felkészülve arra, hogy támadni fog? Ja, hogy alulról? Ja, hogy rejtett fegyverrel? Ne már. Harc közben, szemtől-szemben NEM lehet a meglepetésszerű támadás szabályait alkalmazni. Az nem erre való. Ennyi "realitás" érzéke legyen már minden JK-nak, a KM-eknek meg főleg! (kérem szépen...) Az, hogy a harcban mögé kerülsz az ellenfelednek, az sem meglepetés, hiszen az fordulna meg, védekezne, teljesen más módosítók lesznek, a hátulról jár, mert nehezebb neki, de nehogy már meglepődjön, hogy jé, eddig harcoltunk, most meg megtámad... Ha valakiben kétség merülne fel, akkor nézze meg a példa játékot. Ott alkalmazzák is ezt a harci helyzetet. (1TK,361.old) Javaslom megnézni a Különleges fegyverhasználat képzettséget is. (HGB,113.old) AZ arról szól, hogy rejtett fegyvert, trükkös fegyvert veszel elő... amire nem számít... szóhasználatban meglepheted, de ez nem a harci szituáció és szabály neve! Mf-on sem adja ugyanazokat a bónuszokat, mint a meglepetés. (!) A fantasy nem azt jelenti, hogy össze-vissza minden irreális dolgot lehet csinálni. A világot megalkották - itt kell a fantázia, aztán működik... és a harc pl. eléggé az IRL módon zajlik. (ekkor sem keverendő össze a játék egy valóság-szimulátorral) Most komolyan... az ilyen ötletekből jön az, hogy szemtől-szemben harcban elrejtőzködök... megdobhatom? Ne már! Ha ennyire mindent lehet valaki szerint, ennyire nem működik a realitás, akkor mégis, hogyan tervezi meg a helyzeteket? Mert lehet, hogy van 5 aranyam, de abból nem telik ki a 2 aranyas cucc, hiszen ez fantasy... jó, persze túloztam. Link a hozzászóláshoz
nekdolan Közzétéve: Május 4, 2016 Megosztás Közzétéve: Május 4, 2016 Melyik cikkben találom a méregkeveréshez az instrukciókat? Példákkal meg miegyebekkel. Link a hozzászóláshoz
MagyarGergely Közzétéve: Május 4, 2016 Megosztás Közzétéve: Május 4, 2016 1 órával ezelőtt-kor nekdolan írta: Melyik cikkben találom a méregkeveréshez az instrukciókat? Példákkal meg miegyebekkel. Az ynevi méregkeverés Link a hozzászóláshoz
Sneer Közzétéve: Május 4, 2016 Megosztás Közzétéve: Május 4, 2016 Silver,Antail,CS és akik járatosak vagytok a programozásban avagy csak ügyesek az excelben. A köv NYT-re egy méregszámolós fájl a fenti cikk alapján elkészíthető lenne? Link a hozzászóláshoz
Hulla Közzétéve: Május 4, 2016 Megosztás Közzétéve: Május 4, 2016 2 órával ezelőtt-kor nekdolan írta: Melyik cikkben találom a méregkeveréshez az instrukciókat? Példákkal meg miegyebekkel. Ha valaki nem szeretné átrágni magát a teljes cikken, annak talán az alábbi példa a segítségére lehet a mérgek beárazásában: Egy 9. szintű, azonnali hatású, rövid ideig ható, bódulatot okozó fegyverméreg beárazása A Bódulat az Idegrendszerre ható (II. típusú) mérgek hatásai közt szerepel. Kikeresed az ehhez a típushoz tartozó táblázatot. A 9. szint miatt 29-es szorzót kapsz, illetve a Bódulat miatt 5-ös szorzót. A karakteralkotás értelmében itt - mivel vásárolt méreg - figyelembe kell venni egy 2-es szorzót. AZAZ: 29*5*2= 290 ezüst, azaz 29 arany / adag a méreg ára! Link a hozzászóláshoz
Tirang Közzétéve: Május 4, 2016 Megosztás Közzétéve: Május 4, 2016 Dzsennt gyógyíthat e pap?, illetve Bárd ETK vagy Kalandozók kézikönyve alapján kell kidolgozni? Link a hozzászóláshoz
The Eternal Crow Hero Közzétéve: Május 4, 2016 Megosztás Közzétéve: Május 4, 2016 Bocsánat hogy lekéstem a hátbaszúrós vélemények megosztását, ezért csak megköszönni tudom mindenkinek akit sikerült a véleményének megosztására késztetnem. Én részben Sir Tom részben MG véleményét vallom. Remélem nem lesz senki olyan, aki majd az NJK feje felett, a háta mögé szaltózva hátbaszúrni azt, a csizmája szárából hirtelen (röptében) elökapott törrel hátbaszúrni. (láttam már ilyen próbálkozást 100% ugrás képzetség, Mf hátbaszúrás képzetség, Mf törhasználat, 19 ügyesség és 19 gyorsaság, csak az ablak volt útban, vagyis inkább az ablak túloldalán lévő szakadék, meg a játékos helyzetfelmérő képessége) Link a hozzászóláshoz
Sir Thomas Közzétéve: Május 4, 2016 Megosztás Közzétéve: Május 4, 2016 Én akkor is értékelem, ha a játékos próbálkozik. Azt nem mondom, hogy meg is engedem, de a kockázásnál egy jó leírás a taktikáról mindig értékesebb. Hogy a M* hasonlítana a valós harcra, hát ezt a gondolatot inkább hagyjuk... rofl. Ez még mindig csak egy szerepjáték. Az IRL harc totál más. Link a hozzászóláshoz
Hulla Közzétéve: Május 4, 2016 Megosztás Közzétéve: Május 4, 2016 2 órával ezelőtt-kor Tirang írta: Dzsennt gyógyíthat e pap?, illetve Bárd ETK vagy Kalandozók kézikönyve alapján kell kidolgozni? Véleményem szerint elméletben minden (értelmes) élőlényt képesek meggyógyítani a papok. Persze az ördög itt is a részletekben bújik meg, gondolom! A Kalandozók Kézikönyve nincs engedélyezve a karakteralkotáshoz használatos szabálykönyvek között. Ezért a bárdod ETK szerint kérjük megalkotni! Üdv, H. Link a hozzászóláshoz
F. Feri Közzétéve: Május 5, 2016 Megosztás Közzétéve: Május 5, 2016 Sziasztok! Felmerült bennem néhány kérdés: - Sima (tehát nem mágikus tulajdonságokkal bíró) tetoválást is a korábban említett tinta áráért (20r) lehet csináltatni? - A vasököl nevű fegyvert (gy.k. boxer) lehet Ökölharc képzettséggel használni levonások nélkül, vagy külön fegyverismeret szükséges hozzá? - A Kínzás, Kínokozás képzettségeknél is érvényes a kötelező ÉP vesztés? Ha igen, a fegyver típusának megfelelően, az ETK-s szabályok szerint? Üdv: F. Feri Link a hozzászóláshoz
Recommended Posts
A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!
Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.
Kalandozónév regisztrálása
Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!
Csatlakozás a KalandozókhozBejelentkezés
Már velünk kalandozol? Lépj be!
Belépés