tetra Közzétéve: Július 6, 2010 Megosztás Közzétéve: Július 6, 2010 Tier nan gorduin alakú muffin sütőforma.) Azt hittem a bálványimádás nem menő De muffint ennyire könnyű sütni? Mert akkor nagyjából akárki süthetne... Link a hozzászóláshoz
Felon Közzétéve: Július 6, 2010 Megosztás Közzétéve: Július 6, 2010 A muffin is működik tej és tojás nélkül.. én már hónapok óta csak úgy csinálom. Meg nem mondanád róla, hogy az valóban nélkülözi a klasszikus sütihozzávalókat.. Persze sem az olaj, sem a margarin nem költségkímélő.. Muffint könnyű sütni.. ez valóban így van. Össze kell borítani, és összekeverni, és kiporciózni.. Hozzátenném.. bármilyen sütit akárki meg tud csinálni.. csak időt és energiát kell fordítani rá. Szóval igen, nagyjából mindenki süthetne.. ezzel szemben alig szoktak emberek. Várjuk tőled is a muffint tetra.. hisz akárki tud ilyet sütni Link a hozzászóláshoz
Sir Thomas Közzétéve: Július 6, 2010 Megosztás Közzétéve: Július 6, 2010 Ide illik: "Ezt minden h ü ly e meg tudja tanulni" /forrás: Forest Gump, a ping-pongról/ Mi van akkor, ha valaki nem muffinnal készül? Én például profi vagyok CBA csokis kekszben. Link a hozzászóláshoz
Renia Közzétéve: Július 6, 2010 Megosztás Közzétéve: Július 6, 2010 A muffinba a tölteléket, vagyis a lényeget, nehéz belerakni úgy, h az utána normálisan is nézzen ki, nem? Mert én mindig ezt hallom. (Bár még sosem próbáltam muffozni, szerintem kicsi a tészta-csoki arány ) És támogatom a süti készítő versenyt. De mondjuk az igazán királyokhoz kéne konyha is, mert szétjönnek a szállítás közben. Szerk.: Anyagi támogatót keresek süti sütéshez. Nagyon megjött a kedvem. Link a hozzászóláshoz
Felon Közzétéve: Július 6, 2010 Megosztás Közzétéve: Július 6, 2010 Lehet bele pakolgatni cuccokat, csokit nem annyira érdemes, mert lemegy az aljára és odaég, ha nincs papír. Én pudingot szoktam, lekvárt, különböző krémeket. De lehet bele kekszdarabokat, kókuszreszelékes pudingot, mákot, fahéjat, kakaót, almát, meggyet, bármilyen gyümölcsöt, és szinte bármit Külsőre nem látszik, mert egy kanál cucc a formába, rá a belevaló, aztán egy kanál tészta ismét, és összesül.Szépen lehet játszani a színekkel, pl kakaós tésztába puncs, vagy vanília puding jön, míg egy normál "sárga süti esetében a csoki puding, vagy a meggydarabok mutatnak különösen szépen. A szállítás kemény falú dobozokban teljesen működik, ha nagyon félted őket, akkor közéjük lehet rakni szalvétát vagy fóliát, így egymást sem maszatolják össze. Link a hozzászóláshoz
Aion Gildes Shiffer Közzétéve: Július 6, 2010 Megosztás Közzétéve: Július 6, 2010 Hát én egy hagyományos ötlet alapján egyszerűen nagyon apróra vágot 'csokidarabokat' öntök a tésztába és belekeverem..Így mindenenütt lesze benne csoki és a sütésnek köszönhetően olvad lágy kellemes ize lesz.. Nem bonyolítoma dolgokat túlzottan... Link a hozzászóláshoz
Renia Közzétéve: Július 6, 2010 Megosztás Közzétéve: Július 6, 2010 Felon: Én nem sima muffinokra gondoltam, h nehéz lenne szállítani. Szeretem az egyedi dolgokat. :3 (Lásd nyuszi forma, bár ennél sokkal extrémebbre gondoltam. ) Aion: De az úgy megint elég drágára jön ki. Mármint ha rendes csokit raksz bele. Link a hozzászóláshoz
Aion Gildes Shiffer Közzétéve: Július 6, 2010 Megosztás Közzétéve: Július 6, 2010 Hát igen 60db az kb 2 tábla ilyen 'Party csoki'..Szóval más fajtánál is ez a helyzet...xP Mindent nem lehet egyszerre megcsinálni.. FMA az alckimisták elve, az egyenértéküség..Vagy ez,vagy az.. Link a hozzászóláshoz
ChG Közzétéve: Július 6, 2010 Megosztás Közzétéve: Július 6, 2010 Hm, lehet, hogy beszállok a mákos-meggyes-csokis muffinommal. Ha lesz rá időm Link a hozzászóláshoz
Renia Közzétéve: Július 6, 2010 Megosztás Közzétéve: Július 6, 2010 Szerintem már idén is lehetne süti vagy muffin sütő verseny. Link a hozzászóláshoz
MagyarGergely Közzétéve: Július 6, 2010 Megosztás Közzétéve: Július 6, 2010 Üdv! Szívesen résztvennék magam is egy ilyen kis muffinsütő versenyben... már csak a Tieres formáért megérné... bár az nem lenne igazi muffinforma, mert ugye abban 6 vagy 12 darabos formák vannak, Gorduinból meg csak egy van... Én még sosem használtam a muffinhoz tejet. (Bár még sosem próbáltam muffozni, szerintem kicsi a tészta-csoki arány ) Hát, ez attól függ... én most készíettem egy spéci marcipános muffint, és hát szét is esett, mert olyan nagy mennyiségű volt a töltelék benne... de kiskanállal fogyasztva is nagyon finom. Az egyedi dolgokat én is szeretem... "- itt a muffin, egyed, i." A csokidarabok belehelyezésének egyébként sajátos technikája van, ami biztosítja, hogy azok ne süllyedjenek le az aljára. Először is saját szeletelésű, ne boltilag szeletelt csokoládét használjunk. A saját szeletelésű csokinak ugyanis olvadtabb a széle, így beleragad a liszt, amelyben az összes csokoládészeletet meg kell forgatni. Az így belisztezett csokoládék sokkal jobban tapadnak a tésztába. (zselécukorkánál sokkal jobban kijön, a püspökmuffinnál). Sok múlik a csokoládédarabkák méretén is. Nem mindegy ugyanis, hogy mekkora muffint sütünk, a 7 cm-eset, vagy a 3,5 cm-eset (a muffin formafelületi átmérője), esetleg valami egyedi méretűt. A kisebb mufinnak ugyanis a kevesebb tészta miatt kisebb a töltelékdarab-fenntartó képessége, azonos tésztasűrűség esetén. Tehát a kisebb muffinba kisebb töltelékdarabok kellenek a megfelelő eredményhez. Az átlagos csokoládészelet nagyságát a a muffin felületi átmérőjéből számolhatjuk ki, a sugár kétszeresét elosztjuk 28-cal, és szorozzuk a csokoládé sűrűségi együtthatójával (P) (ez az átlagos tejcsokoládénál 4-6-ig terjed, étcsokoládénál ez 2-3 körüli; a tortabevonó csokoládéknál 5-7). persze ettől nem kell megijedni, egy-két sütés után már rutinból meghatározható a csokiszelet nagysága. Forrás: Horváth Rozi 2,75/3/6. Link a hozzászóláshoz
Hulla Közzétéve: Július 6, 2010 Megosztás Közzétéve: Július 6, 2010 Üdv!Szívesen résztvennék magam is egy ilyen kis muffinsütő versenyben... már csak a Tieres formáért megérné... bár az nem lenne igazi muffinforma, mert ugye abban 6 vagy 12 darabos formák vannak, Gorduinból meg csak egy van... Azt a formakollekciót úgy hívják, hogy Jelhordozó forma kollekció, te kontár kukta! Link a hozzászóláshoz
Cz Közzétéve: Július 7, 2010 Megosztás Közzétéve: Július 7, 2010 Azt hiszem mindent megkóstolok amiről írtatok és ha hoztok, hogy a fogyasztók nevében is írjon valaki! Jó finomságok lesznek NYT-n úgy látszik. ( Cz úgy is megelőz mintavételezésbe mindenkit ez tuti! ) Azt hiszem fel kell, hogy adjam a fogyókúrámat a KÖZ érdekében erre a nemes alkalomra:) Link a hozzászóláshoz
MagyarGergely Közzétéve: Július 7, 2010 Megosztás Közzétéve: Július 7, 2010 Üdv!Nos, példának okárt a túrórudi evő verseny nem éppen egy fogyókúrás program... Link a hozzászóláshoz
Venes Közzétéve: Július 7, 2010 Megosztás Közzétéve: Július 7, 2010 Üdv!Szívesen résztvennék magam is egy ilyen kis muffinsütő versenyben... már csak a Tieres formáért megérné... bár az nem lenne igazi muffinforma, mert ugye abban 6 vagy 12 darabos formák vannak, Gorduinból meg csak egy van... Én még sosem használtam a muffinhoz tejet. (Bár még sosem próbáltam muffozni, szerintem kicsi a tészta-csoki arány ) Hát, ez attól függ... én most készíettem egy spéci marcipános muffint, és hát szét is esett, mert olyan nagy mennyiségű volt a töltelék benne... de kiskanállal fogyasztva is nagyon finom. Az egyedi dolgokat én is szeretem... "- itt a muffin, egyed, i." A csokidarabok belehelyezésének egyébként sajátos technikája van, ami biztosítja, hogy azok ne süllyedjenek le az aljára. Először is saját szeletelésű, ne boltilag szeletelt csokoládét használjunk. A saját szeletelésű csokinak ugyanis olvadtabb a széle, így beleragad a liszt, amelyben az összes csokoládészeletet meg kell forgatni. Az így belisztezett csokoládék sokkal jobban tapadnak a tésztába. (zselécukorkánál sokkal jobban kijön, a püspökmuffinnál). Sok múlik a csokoládédarabkák méretén is. Nem mindegy ugyanis, hogy mekkora muffint sütünk, a 7 cm-eset, vagy a 3,5 cm-eset (a muffin formafelületi átmérője), esetleg valami egyedi méretűt. A kisebb mufinnak ugyanis a kevesebb tészta miatt kisebb a töltelékdarab-fenntartó képessége, azonos tésztasűrűség esetén. Tehát a kisebb muffinba kisebb töltelékdarabok kellenek a megfelelő eredményhez. Az átlagos csokoládészelet nagyságát a a muffin felületi átmérőjéből számolhatjuk ki, a sugár kétszeresét elosztjuk 28-cal, és szorozzuk a csokoládé sűrűségi együtthatójával (P) (ez az átlagos tejcsokoládénál 4-6-ig terjed, étcsokoládénál ez 2-3 körüli; a tortabevonó csokoládéknál 5-7). persze ettől nem kell megijedni, egy-két sütés után már rutinból meghatározható a csokiszelet nagysága. Forrás: Horváth Rozi 2,75/3/6. Én nem tudom hogy vagytok vele, de ezen a szövegen csak én vágtam magam hanyatt??? Hát ez nagyon nagy. Betanulom és oktatom majd a népet, mint ahogy a jogászok a paragrafusokat, vagy a papok a bibliai idézeteket. Muffinsütő verseny meghirdetése, vagy már annak az elfogadása is szervezői összefogás eredményeként lehetséges. Ha lesz hozzá kedvük, akkor talán lesz is ilyen versenyág. (Egyenlőre, érzésem szerint - de lehet, hogy tévedek -, ez még a jövő zenéje... ) Link a hozzászóláshoz
Renia Közzétéve: Július 7, 2010 Megosztás Közzétéve: Július 7, 2010 Le kell őket fizetni muffinnal! Link a hozzászóláshoz
Felon Közzétéve: Július 8, 2010 Megosztás Közzétéve: Július 8, 2010 Szeretik tömni a pocijukat, de a lefizetés nem működik, ahogy ezt egyszer már levezettem Városi legenda Szerintem is a jövő zenéje, majd összeülünk páran NyTben, akik sütnek, és megbeszéljük, hogy milyen keretek között is tudnánk ezt elképzelni. Aztán egy tervezetet készítünk a szervezőknek, akik semmi jónak sem elrontói.. Link a hozzászóláshoz
Renia Közzétéve: Július 8, 2010 Megosztás Közzétéve: Július 8, 2010 A szervezők kiválasztanak egy 3-5 fős zsűrit (azokat akik csókosak ) és mindenki visz 3-5 db muffint? :3 És tábornyitó után kóstolás? Össz. 20 pont, 10 az ízre, 10 a külalakra. Mi kell még? Link a hozzászóláshoz
TAO Közzétéve: Július 8, 2010 Megosztás Közzétéve: Július 8, 2010 Renia, nem ilyen egyszerű egy muffin-verseny. Bonyolult kiírási feltételek sokasága, és Magyar Gergely által összeállított pontozólap szükséges hozzá. De ki tudja, talán nem is annyira a jövő zenéje ez... Link a hozzászóláshoz
Renia Közzétéve: Július 8, 2010 Megosztás Közzétéve: Július 8, 2010 Renia, nem ilyen egyszerű egy muffin-verseny. Bonyolult kiírási feltételek sokasága, és Magyar Gergely által összeállított pontozólap szükséges hozzá. De ki tudja, talán nem is annyira a jövő zenéje ez... Oké. Most jött ki a sütőből az első muffin adagom, gagyi volt a recept, amit találtam, és odaragadtak a nyuszik füleik és popsijuk. De már javítottam a recepten, remélem jobb lesz. Meg szereztem vega (tojásmentes) receptet is. :3 Link a hozzászóláshoz
Tyrion Közzétéve: Július 8, 2010 Megosztás Közzétéve: Július 8, 2010 Amennyiben nem kap egyértelmű elutasítást, úgy karjával korábbi asztala felé vezeti a nemest Pórázt a nyakába és mehet a felszerelési listára Amúgy jobban örültem volna, ha vki meghúzogatja a haját, hogy igazi-e még nem késő Link a hozzászóláshoz
Sneer Közzétéve: Július 8, 2010 Megosztás Közzétéve: Július 8, 2010 Tyrionhonnan tudtad mire készülök? Link a hozzászóláshoz
Aion Gildes Shiffer Közzétéve: Július 9, 2010 Megosztás Közzétéve: Július 9, 2010 Hát biztos benyomta a 6. érzéket vagy megérzést... Link a hozzászóláshoz
ChG Közzétéve: Július 14, 2010 Megosztás Közzétéve: Július 14, 2010 A tavernában mindenki elaludt??? Vagy mindenki nyaral? (A mázlisták...) Link a hozzászóláshoz
TAO Közzétéve: Július 14, 2010 Megosztás Közzétéve: Július 14, 2010 A tavernában mindenki elaludt???Vagy mindenki nyaral? (A mázlisták...) Én nem alszom, és sajnos nem is nyaralok. Csak mesélőként minden fontosabb jelenetnél várok 1-2 napot, hogy mindenkinek legyen lehetősége és ideje írni a tavernába. Ha gyorsabbak a reakciók, gyorsabbak reagálok én is. Most azért vártam ennyit, mert azt vártam, hogy lesz még 1-2 hozzászólás (pl Renia, a tharr-papunk elaludt ). Holnapig várok, holnap már írok. Link a hozzászóláshoz
Recommended Posts
A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!
Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.
Kalandozónév regisztrálása
Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!
Csatlakozás a KalandozókhozBejelentkezés
Már velünk kalandozol? Lépj be!
Belépés