Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

KM bemutatkozások


Recommended Posts

Miért is ne? Viszont csak röviden.

Engem a csapatok többsége ismer, vén rókának számítok. Nem vagyok véreskezű, nem lovagolok vagy kötözködöm szabályokon különösebben. Nem szeretek előtörténeteket olvasni és számomra ez szerepjáték, nem társasjáték, így elég nagy elvárásaim vannak a játékosok teljesítményével kapcsolatban. Szeretem a humort, de csak mértékkel, alapvetően a koncentrált játékot kedvelem és igyekszem a csapatra formálni mind a kihívásokat, mind az eseményszálat. Ha a csapat együttműködik és nyitott, akkor a szerepjátékot egyedi oldalról, technikákkal közelítem meg, így biztosan nem lesz átlagos a kaland. Akik csak lazulni jönnek a táborba, optimalizálni, rendszerkedni vagy kötözködni a mesélővel, azok inkább kerüljenek, arra érdemes más KM-et választani. Elég autoriter vagyok mesélőként, viszont nagyon rugalmas, így érdemes nyíltan kommunikálni. 

Kb ennyi.

Link a hozzászóláshoz
  • téma Antail által kitűzve

Mivel élőben évente csak kb. 2-3x adatik alkalmam mesélni vagy játszani, ezért időzónacsúszásban is, de mindig igyekszem felvenni a csapattal a fonalat. Nagyon szeretem az olyan helyzeteket amikor a karakterek, NJK-k és helyzetek felállítása után hátradőlhetek és élvezhetem a játékosok játékát. Lesz jópár szuper NJK, akiket már most várom, hogy bemutathassak a jövőbeli csapatomnak. A KM csapat minden tagjával játszottam, vagy meséltem már ezelőtt és igyekszem a mesterfogásoaikat a saját eszköztáramban is hasznosítani. (Jogdíjat csak igénylés után folyósítok.)

:olvasos:

Link a hozzászóláshoz

Ahogy legalább két csapat tanusíthatja, rettenetes mesélő vagyok. Ahogy a bezsebelt "Legjobb KM" díjam mutatja, legalább egy csapatnak (valószínűleg irónikusan) bejött, amit mutattam. Gyanítom, ez azt mutatja, hogy erősen húzok egy stílus felé, ami vagy működik a csapatnak, vagy nem.

Saját elképzelésem szerint ez a stílus a "realizmus", márhogy az események amik történnek konzisztensek legyenek az adott világ szabályaival. Ez esetenként szabálykodást, máskor a rendszer szabályainak eldobását jelenti. Nem nagyon van rule of cool, amikor én ülök az asztalfőn. Ja, és az NJK-im is elég szarok.

Link a hozzászóláshoz

Jómagam mindig törekszem arra, hogy egyértelműen megfogalmazott igények esetén minél inkább alkalmazkodjam a csapatom elvárásaihoz. Szóval bármilyen felfogásban is szeretnétek játszani, én mindenkor próbálok majd alkalmazkodni. Legszívesebben egyébként olyan csapatok mellett töltöm az NYT, akik jó hangulatban szórakozni vágynak a modul alatt. A szabályguru csapatok inkább kerüljenek, mert az felébreszti bennem a versenyszellemet és előbb-utóbb úgyis én nyerek, melynek eredményeképp a karaktereik elhullanak. :twisted: Azok a csapatok, aki pedig a győzelemre törnek , kizárólag akkor válasszanak engem, ha tényleg ők a legjobbak. Ilyen célok esetén önkéntelenül is magasabbra teszem a lécet. Ha pedig azt leverik, helyezetlenül fognak végezni. 

NYT-k tekintetében rutinos, de amúgy átlagos mesélőnek tartom magam. Szívesen játszom akár full ismeretlen csapatokkal is. Mindenkor becsülettel felkészülök a modulból, az idei házi feladatot mondjuk még egy rajtam kívül álló okból nem végeztem el. Erényemnek tartom, hogy elég jól szoktam csavargatni a történet szálait és hogy komplex sztorit kapnak tőlem a csapatok. Vagyis ha beledöglötök is, de befejezzük időre a modult!:D Elmaradást érzek a környezet és NJK-k megformálása terén, aholis kevésbé színes produkciókkal szoktam előállni. A világismeretem sem túl kiterjed. Öreg vagyok és feledékeny.

 

H.

Link a hozzászóláshoz

Játék központúan meselélek.A történet ,a cselekves ,a történes: legyen ez egy párbeszeddel való előre mozdulasa a modulnak a kedvencem. A játékosokkal együtt szeretek a modulban haladni.Nalam az NJK is hiábázhatnak.Lehet a JK-nak is szerencseje. A környezet leirasom nem szokvanyos.Néha megengedek magamnak nem Ynevre jellemző szavakat ha azzal a hangulatot jobban tudom kifejezni.Harci helyzet leirasban sokat javultam de még nem tökéletes.Figyelek arra hogy ne sokat beszéljek mert szeretek.NJk kijatszasaim allitolag egész jók.Idén a modul miatt szőrös szívűbb kell hogy legyek mint amúgy szoktam lenni.

Link a hozzászóláshoz

Meséltem már egyszer- kétszer, itt TT-n, NYT-n, és más által szervezett eseményeken is.

Nem követem a szabályokat szo szerint, hagyom élni a kalandozokat, de ha elszalad velük a ló akkor berántom a kantárt.

Nálam a történet a lényeg, a karakterek a szituáciok. Probálok ugy mesélni mintha egy high octane interaktiv akciofilmet élnének át a kalandozok, egy kis humorral megspékelve. 

Mivel széles skálán mozognak a háttérinformácioim, sok ihletet meritek (azaz lopok) a különbözö ismert/vagy alig ismert sorozatokbol, történetekböl, szeretem áttültetni ezeket a magusba. A mese során bármi szembe jöhet.

Készüljetek fel jol, jo mese lesz.

Link a hozzászóláshoz

Sziasztok

Jó pár éve mesélek, megvan a saját elképzelésem a világról, ahogy mindenkinek. Viszont fontosnak tartom a csapathoz való igazodást, és játék elején biztosan beszélni fogunk arról, hogy milyen játékot vártok a táborban (pl szerettek kockát dobálni, vagy inkább hagyjuk őket a dobozban). Érdekel a célotok, tervetek, és tisztázni fogjuk a tipikus kérdéseket hogyan szeretnétek kezelni (pl 20 vagy 24 órás nap, mennyit ér egy ezüst, stb). 

A játék során fontosnak tartom a hangulatot, és a világ reagálni fog a cselekedeteitekre. Bármit tesztek, annak kihatása lehet rátok a későbbiekben. Az NJK-k nálam bírnak háttérrel, motivációval, igényekkel, ezért tényleg tenni kell azért hogy megtudjátok győzni vagy éppen megfélemlíteni őket. Ugyan akkor, ha kedveztek nekik ők is kedvezhetnek nektek, ha épp olyan a személyiségük. Viszont a világismeretem gyengébb, réges-régen olvastam pár regényt, de nem vagyok a híve. 

A csapat jó szórakozása a legfőbb cél.

Link a hozzászóláshoz

Üdv,

Sok évig játékos voltam, késöbb mesélö pár táborban. Bármilyen csapatösszetételnek szívesen mesélek, általában annyi elvárásom van, hogy a csapat játszon, és a karaktereiket kijátszva legyen partner a mesében. Szeretem, ha a csapat beleéli magát a világba, a történetbe, az én célom, hogy olyan környezetet teremtsek, ahol ezt könnyedén megtehetik.

A szabályok számomra is másodlagosak, a játék folyamát nem fogom megtörni szabálykönyv olvasásgatással, és meghallgatom azt is, ha a csapatnak más értelmezése van szabályokról. Ezt a játék kezdése elött úgyis megbeszéljük, és tisztázzuk az elvárásokat mindkét részröl.

A játék során nem bánom a viccelödést sem, ha az nem megy se a játék, se a hangulat rovására, ha úgy látom, hogy az kibillenti a csapatot a karakterekböl, és a történetböl, erröl mindenképpen szólni fogok, illetve elvárom a csapattól, hogy ök is legyenek nyitottak arról, ha úgy érzik, zavarja öket valami, hogy segíthessünk ezen azonnal. 

Viszonylag sokat olvastam, így van egy határozott elképzelésem a világról, ami alapján mesélek, viszont nyitott vagyok kiigazításokra a játékosoktól, amennyiben az nem megy a játék rovására. Végeredményben a legfontosabb, hogy a csapat is, és én is jól érezhessük magunkat, és minél kevesebb idö menjen el a "limbóban" szabálykeresésre, vagy kiigazításokra.

Jah, és én mindig hozok magammal svéd csokit, cukorkát :D 

Link a hozzászóláshoz

Ahoy!

Én is feliratkozok az étlapra.  :respect: 

A jobb áttekinthetőség érdekében előszedtem a 2018-as hasonló témát és az abban feltett kérdések mentén folytatnám/kiegészíteném a sort.

 

"- Milyen összeállítású csapatnak mesélnéd legszívesebben az idei versenymodult?"

A jelenlegi helyzetben kicsit nehéz válaszolni erre a kérdésre, de általánoságban ugyanazt tudom mondani, mint mindig; a csapat összetételében, szerkezetében nekem nincsenek megkötéseim. Egy fontos kritériumom van: működjön a csapat. Ha lehetősége van a csapatnak kipróbálnia magát, a koncepciójukat egy "próba" mesével, az nagyon előnyös lenne.


"- Általánosságban milyen stílusú játékosokkal szeretsz leginkább játszani?"

Talán az első szempont, amit már a többiek is említettek, hogy szeretem, ha a játékosok valóban szerepet játszanak. Minél kevesebb az 'off' és a 'trollkodás', annál jobban átélhető a kaland mindenkinek. Nem probléma, ha valaki a kalandmegoldó, vagy ha a színészi teljesítményével szeretné elkápráztatnia a közönséget. Az egyensúlyt igyekszem megtartani a játékosok között. Általában nem engedem, hogy az egyik játékos elnyomja a másikat (kivéve, ha ez a koncepció). Talán két dolgot nem szeretek mesélés közben: ha valaki való életbeli technikákat, konstrukciókat ültet Ynev világába, és ha a mese közben, szerepéből kilépve(!) javasol másnak képzettség vagy varázslat használatát.
Viszont azt nagyon díjazom, ha a játékosok átélik a karaktert és akként cselekednek, pl.: a bárd énekel, a boszorkány táncol, a pap imádkozik, stb. (Azért a tűzvarázsló ne álljon neki gyújtogatni!) :tuzes:

 

"- Mesélőként miként jellemeznéd önmagad?"

Én nagyon régóta mesélek (~1993). A vadhajtásoktól eltekintve két fő rendszert meséltem/mesélek: MAGUS, és Ars Magica. Ezekben a rendszerekben elsősorban mesélő vagyok. Viszonylag kevesebb alkalommal játszok, akkor is főleg azért, hogy lássam mivel javíthatom a történeteimet. Az én meséimben nem az apróbetűs szabályok a legfontosabban, sokkal inkább, hogy valamilyen koherens egységet alkosson a világ, a kaland, és a karakterek. Nagyon szeretem színezni a mese környezetét és csavarni a történet szálait. Ha a történet és/vagy a modul engedi, nálam nincs csőkaland. Remélhetőleg minden mesémben előbb-utóbb megtörténik az "Aha" effektus, hogy a történet korábbi részei miért úgy hangoztak el ahogy! Elsősorban a játékosokhoz igazítom a mesélésem dinamikáját. Így ha sok tervezést igényel a mese, akkor több mindent hagyok a játékosokra, viszont ha akciódúsabb, akkor nagyon gyorsan kell reagálni, mert "elmegy a szekér". Egy szó mint száz, együtt sírok és nevetek a csapattal együtt; a jó hangulat garantált! ;) 

 

-- Gábor / Alga

 

Zárszóként Petőfit idézem:

'Pajtás, te ettél, véres a fogad;
S mi szenvedünk éhségi kínokat.

Mogorva a tél, puszta a határ,
Rajt a vihar légparipája jár;

Csak ember és állatnak nincs nyoma...
De most beszélj, hol volt a lakoma?'

Petőfi Sándor - Farkaskaland (r.)

:rem: :olvasos: :ndo:

Link a hozzászóláshoz

A rendszert egész jól ismerem, ami lehet jó és rossz hír is a leendő csapatomnak. 🙂 Szabályok szerint szeretek játszani, viszont eltérés esetén rugalmas vagyok. A világ történelmével viszonylag képben vagyok. Mesélésemkor fontosnak tartom a realitást. Kevés dolog tud meglepni a játékok alkalmával, a rögtönzés nem okoz gondot. A csapat stílusához jól alkalmazkodok, legyen az órákig tartó szerepjáték, intrikák, véres csaták, de egyéb őrültségekben is benne vagyok. Hibák esetén (nem kockadobás) keményen büntetek. Értékelés szempontjából nagyon szigorú vagyok.

Nagyon szeretek szerep játszani, nálam egy jó alakítással bármit meg lehet oldani. Kedvelem az alvilági és az intrikus kalandokat. A toroni (kyr) kultúra a kedvencem. Állítólag a harcokat jól mesélem.

Link a hozzászóláshoz

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
×
×
  • Új...