Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

Recommended Posts

Tudom, hogy volt már ehhez a témához fórum téma, de úgy éreztem ez hír megérdemli a saját topicját.

A Delta Vision tesztelőket keres az új új MAGUS törvénykönyvhöz (2017.04.29. 20:54:04).
Jelentkezni a magus@deltavision.hu címen lehet a következő kérdőívvel:

Idéz

- Név:
- Becenév (ahogy online ismerhetünk): 
- Életkor:
- Email cím (mindenképpen külön írd ide légyszíves, mert úgy egyszerűbben másolható):
- Hány éve játszol szerepjátékokat?
- Milyen játékokkal játszottál már?
- Van mesélői tapasztalatod? 
- Nagyjából hány történetet meséltél már? 
- Milyen rendszerekben van mesélői tapasztalatod?
- Mikor kezdtél M.A.G.U.S.-t játszani?
- Mely M.A.G.U.S. szabályrendszer verziókat ismered?
- Ha van M.A.G.U.S. mesélői tapasztalatod, akkor hány M.A.G.U.S. mesén vagy túl? 
- Mely tesztekben tudnál elkötelezetten és teljes időráfordítással részt venni? (Alfa1, Alfa2, Béta1, Béta2)

Források:

http://www.deltavision.hu/hirek/magus-teszt-alfa1
http://kronikak.hu/2017/04/25/m-jovojerol-delta-vision-reszerol/

Amúgy minek nevezzük ezt a törvénykönyvet? DVTK ? :D

 

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Volt már - nem is olyan régen - egy MAGUS tesztelés, a DV-Lunír égisze alatt... abból, ha jól emlékszem, éppen a kalandozók.hu tesztcsapata lépett ki először... persze van, akivel ugyanazt kétszer is meg lehet etetni. 

Hajrá! 

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Üdv,

egyetértek, én is szkeptikusan fogadom a fejleményeket már, lévén én képviseltem azt a kalandozós tesztcsapatot annó...

Ezt a törvénykönyvet én ÚLBTK (Újabb Lehúzott Bőr Törvénykönyv) névre kereszteltem el. :D

Remélem Kyel megtréfál ezúttal.

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

@Con Salamander elmondhatsz bármit arról a verzióról azon kívül, hogy nem tetszett? Mondjuk, hogy szerinted melyik másik szerepjáték rendszerre hasonlít...

A BTK nem rossz név sztem. Kyelnek kegyes könyv lenne.

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

nekdolan: kötöttem velük egy titoktartási szerződést, de azért ilyesmit elárulni nem igazi titok. Szerintem egyikre sem hasonlított. A mostaniról annyit viszont tudok, hogy egy más játékokkal állítólag már kipróbált és jól működő rendszer az alapja.

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Halihó!

Jibe Führer;

köszi a linket! Nekem pl új volt. Az olvasottak alapján ugyan nehéz valamirevaló véleményt mondani, de a szisztéma újszerűnek hat, és semmi olyan nem ötlött a szemembe, amitől riadtan hőköltem volna hátra. Ez már valami. Reméljük, a teszterek jó munkát végeznek az alapokon - ha már születik egy rendszer, legalább legyen jó (azaz átlátható, játszható, ötletes és hangulatos). Senkinek sem hiányzik még egy csalódás.

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz
Idéz

A rendszerben nincsenek kasztok csak iskolák lesznek. A háttér az, hogy a világban  számos csoport van akik magukhoz gyűjtötték a tudást és az gyűjtik. Pl.: boszorkánymester szekták, fejvadász klánok… . Nekik a tudásanyaguk, varázslatkészletük és azoknak hatásai (lásd majd mágia) különböznek.

Persze nem tudom pontosan hogy ez hogy fog működni, de nekem eddig úgy hangzik hogy a karakterlapon "kaszt" helyett "iskola" rubrikába fogjuk írni hogy a Törvénykönyv melyik oldalára kell lapozni a képességeinkért. Hogyha valaki egy boszorkánymester szekta tagja, és boszorkánymester mágiát használ, akkor az egy boszorkánymester. 

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz
Idéz

 

Az első heti kérdéseink elsősorban a képzettségekre koncentrálnak - az átfogó, nagyobb mértékű jellegzetességektől a kisebb, konkrétabb részletekig.
A szavazásokhoz nem szükséges külön regisztráció, ...

A válaszaitok sokat segíthetnek a fejlesztésben, ...

Bárki bárhogy be tud segíteni ebben, előre is nagyon köszönjük!

 

 

Aki kedvet érez egy kis felméréshez, véleményt nyilváníthat ITT

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

A szerepjáték nem autó. Ez nem egy fejlődési ív. De ami leginkább zavar, az a kezdet. Azért egy ekkora háttérrel rendelkező kiadó igazán biztosra mondhatná, ha nekikezd egy könyvnek...

 

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Elolvastam a témában felelhető információkat a DV oldalán. Megnéztem a kérdőíveket.

A szó jó értelmében ÉRDEKES. Ami kiszivárgott az új rendszerről, az számomra ötletes és ígéretes. Bár, ha jól emlékszem ezt mondtam az egyel korábbi próbálkozásra is, csak aztán ott roppant módon elbonyolították. Na, kiderül itt mi lesz  vége. Szóval amit el kell fogadni: k100-as rendszert el kell engedni. Ez nálam vegyes fogadtatást jelent. Egyrészt tök igaz, mert a k100-as rendszert sokan bírálták, hogy rossz. Vagyis akkor kell valami más helyette. De hát még is ez volt az "eredeti" MAGUS rendszere. Igen ám, de egy szerepjátékot mi határoz meg jobban: a világa, vagy a rendszere?

Ha jobban játszható egy új rendszer, úgy, hogy közben maga a világkép nem csorbul, akkor végül is... miért ne! :) Újdonságra fel!

Ami a kérdőíveket illeti: tényleg nem értem miben segíti a munkát az, hogy "melyik papai mágiát használod szívesebben"? Ez milyen kérdés? :D ... Amelyiket az adott szituáció megkívánja és amire van MP-om. Há nem? Hát DE!
Na ezért nem is töltögettem tovább őket. Bár a fórumon bizonygatják, hogy nagyon átgondolt okból tették fel a kérdéseket... én nem látom az értelmét. De lehet nincs igazam. Ez csak az én benyomásom.

Ha igaza a hír, két béta teszt lesz még hátra. 1-1 hónapban. Lesz-e ebből decemberi kiadás? Nem kizárt. 25 évfordulóra szép cél. Én egyébként várom, mert lehet hogy hamvából kel éltre ez a játék (lehet, cégen belül Főnix a projekt neve). :D De engem nem is az új szabálykönyv kiadás érdekel. Mert az egy nagyon kicsi lépés egy hosszú úton. Lesz-e folytatás? Lesznek kiegészítők? Meg is jelennek? Lesz magazin? Rendesen megjelennek? Lesz-e hivatalos MAGUS oldal a játékos közönségnek? Lesznek-e szabálykönyvek e-könyv formátumban (mert pl mindig is hiányoltam a MAGUS szabálykönyveket e-formában - persze, értem: hülyék lennének kiadni, amikor új könyvön dolgoznak - jogos)?

Igen, a jövő nagyon homályos... a tél meg közeleg (ennyit megtanulhattak volna már a Trónok Harcából :D). Talán egy jövő novemberi reklámkampány még beleférhet. Addig meg felvállalt csend, néha pár értelmetlennek tűnő kérdőívvel... kicsit ez fura nekem. Azért havi egy státuszjelentést elereszthetnének. Hogy pl. jól haladnak a tesztek és már egyeztetnek a nyomdával. Vagy mit.to (mito-domén, érted... :D ).

Addig meg vegyünk sok-sok k6-ot. :D

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Van a fejlesztésnek saját oldala, azt érdemes nézegetni információért... sokat elárul az is, hogy nincs rajta semmi már jó ideje... :twisted:

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz
12 órával ezelőtt-kor MagyarGergely írta:

Üdv!

Van a fejlesztésnek saját oldala, azt érdemes nézegetni információért... sokat elárul az is, hogy nincs rajta semmi már jó ideje... :twisted:

Én értem, hogy nem szívlelsz semmit, ami nem ETK és a köre, de a káröröm azért túlzás. Én örülnék, ha lenne valami jó, nem lesz, de nem örülök a sikertelenségnek.

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Az etk van az a jó hogy aki eleve nem szereti a szerep játékot még azt is az ujjai köré csavarja Novák Csanád eszméletlen jó szövege.🙂

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Jelenleg milyen árfekvésben gondolkodnak, mennyire kell majd mélyen a pénztárcájába nyúlnia annak, aki első kézből szeretne meggyőződni arról, hogy milyen lett a végeredmény? Lesz-e  e-könyv változat és mikorra várhatjuk a megjelenést?

Válasz:

Hadd éljek egy belsős kikacsintással – ezek igen jó kérdések. Tervek már vannak, ezeket a nyílt teszt kiértékelése után véglegesítjük.

Bravó.

 

 

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

TTK > MMK, gyűlölködők gyűlölködni fognak.

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Ülj oda az asztaltársasághoz...

Hozzájuk szólhatsz anélkül is, hogy bemutatkoznál. Ha ismert kalandozó vagy, Fedd fel kiléted hogy megismerjenek.

Vándor
Válasz a témára...

×   Formázott tartalmat illesztettél be.   Formázás megszüntetése

  Only 75 emoji are allowed.

×   A hivatkozásodat beágyazta a gépszolga automatikusan.   Mutasd inkább hivatkozásként

×   A Pszi-emlékfelidézés sikeres volt.   Szerkesztőablak kiürítése

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Új...