Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Élménybeszámolók


Recommended Posts

Üdv!

Ebben a témában várjuk az élménybeszámolóitokat. Aki nem tervezett írni az is írjon pár sort, ha mégis megteheti, hogy akik nem lehettek ott azon keresztül kaphassanak egy kis képet ès átérezhessék az élményt egy kicsit. :) + mindig szívmelengetô olvasni az elôzô táborok élménybeszámolóit.

Köszi, üdv.

Antail

Link a hozzászóláshoz

Üdv mindenkinek!

Bejárósként az utolsó éjjel (se) piáltam, így már most  is arra alkalmas állapotban vagyok, hogy írhassak. :) Hozzáteszem, hogy nem terveztem írni, de ennyit tényleg megérdemelnek a szervezők, és a közösség..

A 90-es évek hőskorszaka után nemrég jutottam el oda az életben, hogy újra megízlelhessem a szerepjátékok, és el tudjam dönteni, hogy  jó-e ez még nekem. Az elmúlt sok-sok évben ott motoszkált a gondolat, de...

...szóval arra gondoltam, hogy ez a közeli helyszínű tábor, és a MAGUS rpg, amivel annó sokat játszottam, ideális lesz. Természetesen senkit sem ismertem a kalandozok.hu-ról, egyszerűen csak keresgéltem a neten, és "belefutottam" az oldalba, megláttam, hogy lesz tábor, és beregisztráltam. Szerencsémre a "csapatkeresőben" megismerkedtem, ill. befogadott Rodrigo, az általa találó módon "Fresh Meat" elnevezéssel illetett csapat 5. tagjának. A csapat - leszámítva egy apát , és fiát - egymásnak teljesen ismeretlen kalandozó társakból verődött össze, ráadásul jómagam újrakezdőként, valamint két abszolút kezdő is debütált a táborban. Ennek ellenére a játék során a társaság tagjai nagyon gyorsan finomhangolódtak egymásra, és csapattá váltunk, mi több, igyekeztünk egymás játékélményét nem rontva végigjátszani a modult. Lozartannak ezúton is köszönjük a mesélői munkáját! Kicsit úgy érzem - és ezt nyilván nem játéktechnikailag gondolom - hogy ő is a csapat részévé vált!

Jól szórakoztuk, bár a modult, úgymond nem tartom hibátlannak..

A helyszínről röviden annyit, hogy - a dögmeleget leszámítva - ideális volt a környezet egy ilyen létszámú, és programú rendezvény sikeres lebonyolításához.

A versenymodul játék alkalmakon felül lehetőség volt egyéb játékokra, beszélgetésekre, és nem volt nehéz új ismeretségekre szert tenni. A törzsgárda jól fogadta a hozzám hasonló új arcokat. Nyitott, befogadó közösség ez!

Jövőre, veletek, ugyanitt!

Tisztelettel: viiper (Logan)

Link a hozzászóláshoz

Sziasztok! 

 

Én is helyzeti előnyben vagyok, lévén tegnap délben leléptem. 

Először is köszönöm a szervezést, a modulírást az illetékeseknek és külön köszönöm Lozartannak, hogy testreszabta nekünk. Rodrigo életútból lett továbbgondolva, azt hiszem szervesen illeszkedett hozzá a modul és nem beleerőszakolva lett (hála érte) . A játékot a fentiek szerint (Logan/viiper) élveztük, annyi korrekcióval tartozom Dugónak, hogy a csapatnevet ő adta nem én. 

A modul tetszett, reális volt hogy a csapatok az esélytelenek nyugalmával indulhatnak valaki ellen, aki 8 éve meglátott egy lehetőséget és azóta gondosan tervez. Úgy érzem nem hibáztunk és nem is tököltünk, ezzel együtt még egy IRL nap jól jött volna egy-két újabb infóhoz és abba talán belefért volna még egy hihetőbb blöff/háttéralku is. A karakterjellemek kijátszásának sem kedvezett igazán a rövid idő, szvsz kénytelenek voltunk feláldozni pár jelenetet a hatékonyság oltárán. Ezekkel együtt is kiváló volt a modul, óóóriási homokozónk volt, rengeteg érdekes njk-val és történéssel. Ha hozzáférhető lesz valszeg lemesélem (időkorlát nélkül) az itthoni fiataloknak egy kis előjáték után. Soha rosszabbat! 

Szabad programok:

A goblinokra lesújtó sötét nagyúr hozta amit vártam, jókat röhögtünk. A TTK-s ismerkedős kirándulás érdekes volt, ha szakítok időt az átböngészésére talán az említett verseny is érdekelne. 

Szállás, kaja miegyma: szvsz hoztott egy  táborozáshoz megfelelő szintet. Semmi extra, de nem is azért mentünk.

 

Szóval én is köszönöm amit csak lehet, ha semmi nem jön közbe, akkor jövök jövőre is 😀😀😀

Rodrigo

Link a hozzászóláshoz

 Drágáim! Csodálatos volt veletek az elmúlt néhány nap. Esküszöm annyira váram már a tábort, mint gyerekként a nyári szünetet. Számoltam vissza a napokat. Ezúttal sem okozott csalódást a tábor!

Helyszín: A csapatom számára Mórahalom volt az ideális helyszín, és az egyetlen helyszín is egyben, a hol így együtt játszhattunk. Csapattársaimnak  kicsi gyerekei vannak ezért csak a helyszín közelsége miatt tudtunk együtt játszani. Ha az eddigi helyszínekkel hasonlítom össze, nagyon jónak találom a sok szeparált játékhelyszín, ami elég távol volt egymástól ahhoz, hogy ne zavarjuk a másik csapatot és mégis egyben volt a társaság. A melegről, a viharról senki sem tehet. Az áramszünetről már annál inkább! Bár nem tudom, hogy hogy lehetett volna ezt jobban kezelni. (Szervezők, le a kalappal! Ügyesen és gyorsan reagáltatok a váratlan helyzetre).

Szállás:  tökéletes volt, jó volt a szigetelés és szúnyoghálók voltak az ablakon! Nekem, mint a szúnyogok első számú célpontjának, borzasztóan fontos volt. A szobánkhoz tartozott fürdő is, ami szintén hatalmas pluszt jelentett. Az ágy kényelmes volt és nem nyikorgott. Ha valami negatívumot kellene mondatom, akkor tán csak annyit, hogy az emeletes ágyak méretét gyerekekre tervezték és figyelni kellett, hogy ne verjem be a fejemet. Asszem ennyi bőven megbocsájtható. Ár érték arányban 5*-ra vizsgázott!

Kaja: Menzakoszt. Asszem ezzel mindent elmondtam. Voltak olyan ételek, amik otthoni konyhai körülmények között reprodukálhatatlan. Mondjuk a tarhonyás húst egy fokkal kevesebb borssal is el tudtam volna képzelni, de ez jó alkalmat adott arra, hogy SirThommal és Felonnal bandázzunk egyet Mórahalomon. Nekem kicsit kevés volt a zöldség a kajához. Mórahalom nagy paprika és paradicsom termelő vidék, lehetett volna villogni vele! Ami abszolút kritika: a paradicsomos húsgombóc mellé nekem már nem jutott kenyér. Ez egy kicsit rosszulesett! 

LÉNYEG:

Modul: Tao, Hulla zseniálisak vagytok! Nagyon összetett szövevényes, logikus modult írtatok (ez teljesen komoly), kár hogy csak egy megoldása létezett (bár erről Gáborral sokat vitatkoztunk, szerinte nem, csak nekem az a megoldás nem tetszik, amit megvalósítottunk.). Kicsit emiatt frusztrált is lettem a végére, de ez abszolút az én jellem hibám. Nagyon jól sikerült megvalósítani a színes NJK kérésünket Zarthan (Szhaltan) zseniális volt. Mi a többivel nem találkoztunk, de azt hallottam, hogy Ők is nagyon jók voltak. Nekem ez fontos egy modulban. Tetszett a nagy laminált térkép. Visszatérve a modulra, kb. még egy nap kellett volna, hogy úgy oldjuk meg, hogy azzal én is elégedett legyek (ezt ne vegyétek kritikának, nem véletlenül lettünk mi a Helybenjárók csapata).

Csapat: Nagyon jók voltatok, köszönöm az élményt! Imádtam amikor Vasya a tolvaj beszólt a KM-ünknek: olyannyira beleélte magát a szerepébe, hogy mikor a KM megkérdezte tőle, hogy mit csinál, azt válaszolta: "Mi közöd hozzá!" :) Asachar a fejvadász pedig a zseniális 00-ás támadója után dobott egy 95-öt a mestertolvaj elleni harcban, majd elvétette az utolsó egészség próbáját így kis híján hősi halált halt a küzdelemben. Mordar a boszorkánymester zseniálisan fejtette meg a modult, mindössze csak az áldozatok kisujja kellett hozzá. Rovan a tűzpap pedig zseniális ötleteivel, a papi mágia felhasználásával tolta előre a csapatot. Köszönöm Nekik a játékot! Igazából olyan sokat nevettünk, hogy nem tudnék kiemelni egyetlen nagy pillanatot sem, de úgy éreztem, hogy a nagyon jó ötletek mindig egy-egy apróságon csúsztak el. Nem tudtuk megoldani a modult, de nagyon jól szórakoztunk.

KM: Hát mit is mondjak! SirThom nagyon jó KM. Régóta szerettem volna újra játszani vele! Zseniálisan felmérte a csapatot, ráhangolódott és úgy mesélt nekünk, ahogy az a csapatnak a legjobb volt! Zseniális Zarthan volt, felejthetetlen! Ezt nem lehet leírni, látni kell!  Tekintettel arra, hogy három csapattagnak ez volt az első versenye, nem volt könnyű dolga velünk. Köszönjük Thom az élményt!

Szabad programok: Kult, fantasztikus volt, nekem egy kicsit több szerepjátékra adott lehetőséget mint a modul, így nem volt hiányérzet. Köszönöm a csapattársaknak is, hogy elviseltek (lehet néha egy kicsit túltoltam). Igazából én itt vezettem le az elmúlt másfél év feszültségét. Köszönöm Thom a lehetőséget. Unikornisos társas - aminek semmi köze az unikornishoz  - köszönöm fiúk az élményt! Örülök, hogy megismertelek Titeket, mint ahogy mondtam kell még egy két tábor, hogy megjegyezzem a neveteket, de zseniális szerepjátékosok vagytok. Érdekes volt látni a korosztályok közötti különbségeket! Köszi, Anima, hogy nem én voltam az egyetlen nő a csapatban! Legközelebb is visszük ezt a játékot!

Antail: hiányoztál! Remélem ezt nem kell még beírnod a Google translate-be! Igyekezz haza hozzánk jövőre! Vagy szervezd Hawaiira a tábort! ;) 

Felon: az ajándék idén is színvonalas lett, köszönjük, hogy ennyit fáradsz vele!

CS: profi volt a szervezés, mint mindig. Jó, hogy semmi és senki nem kerüli el a figyelmedet! 

CZ: Ki az a CZ? Megmondaná nekem valaki, hogy melyik fazon volt a táborban? :) 

Asszem ennyi pont elég lesz mára! Köszönöm a férjemnek Gábornak, hogy idén is elvitt a táborba közétek és köszönöm Neki a zseniális hangulatkeltő videót!

"Jövőre veletek ugyanitt!"

Kata

Link a hozzászóláshoz

Most egy hét pihenő (gép és internet nélkül), ki kell hevernem a tábort. Így gyorsan megragadom az alkalmat, amíg az emlékek még frissek.

Helyszín: A sátrazás a sok béka, kakas és bagoly miatt vesztett az idillből egy kicsit, de összességében belefért. Ettől elképesztően hangos volt az éjjel, nem nagyon emlékszem táborhelyre, ahol ennyire nagy volt zajszint, ráadásul a kakasok hajnali fél 3-tól nonstop és ütemtelenül kukorékoltak. :rem:   Zavart, hogy a közeli fürdőben nincs függöny, nincs felmosófa és vödör, így nagyon kellett vigyázni, hogy a napokon át tartó használattal le ne amortizáljuk a helyet. Nyilván lehetett volna kérni, nem próbáltam. Zavart a menza, s bár jobb volt, mint Tokajban (azaz ehető volt), szerintem ezen a szinten és átlagéletkorral (nem 18-asok vagyunk már) elvárható lenne egy értelmezhető minőségű étkezési lehetőség. Nem hiszem, hogy a felár hazavágná az embereket és ezért ne jönnének táborozni.  Tudom, hogy ez lutri a szervezői oldalról és nyilván nem rajtatok múlt CS, de javaslom, hogy ezek után teszteljetek vagy egyértelmüsítsétek, hogy mik a minimum elvárások. Ijesztően színvonaltalan, ha egy menzán a legfinomabb dolog a fehér kenyér, ergó a hiánya érvágásnak számít az étkezéseknél. Gyerekkomromban ettem utoljára mindenhez IS kenyeret. Ez azért durva :P

És itt be is fejeztem a nyavalygást, merthogy ez mind eltörpül a pozitívumok mellett...

Modul: szuper volt, pont, ahogy szeretem. Sok-sok impró, de kellő mennyiségű és kidolgozottságú szál, komplex környezet, drámai lehetőségek, epikus összecsapások, perfekt. Tény, hogy k. nehéz volt megoldani a csapatoknak, legalábbis az időkeret kevés volt hozzá, de szerintem ez nem vesz el az értékéből. Köszönjük Hulla! ;-)

MAGUS csapat: egy összeszokott, jól kommunikáló és gördülékenyen játszó csapatot kaptam, akik kellő érettséggel és megfelelő hozzáállással érkeztek (azaz több tonna csokival és egyéb ellátmánnyal biztosították a KM jóindulatát). Ügyes. :he: A játékot elsősorban a hangulatra és az élmény kimaxolására szinteztük, így nem maradt el a sok gondolkodás, nevetés, drámai pillanat és egyéb nyalánkságok. Minden játékos mást és mást keresett a játékban, eléggé feladták a leckét, nem is vagyok maximálisan elégedett a teljesítményemmel, de összességében nagyon jól szórakoztunk. Zarthan karaktere pedig feneketlen kútja volt a szerepjáték lehetőségeknek (beteg humor, sunyi beszólások, több rétegű áthallások stb).  Szóval ott ami csak kifért a csövön...  :D   A modult nem sikerült teljesen megoldani, bár a fősumák lebukott és egyéb részeredmények is voltak. Rájöttem, hogy a MAGUS elementálok egész jók ellentétben más rendszerekkel. Szerintem még sosem meséltem elementált itt, tetszett (jó, kicsit rá is toltam spéci mechanikákal, hogy nagyobb legyen a kihívás). Kata, HZ, Anima, Böbi, Doma köszönöm az élményt, öröm volt veletek játszani!

Kult MMC: itt lecserélődött a csapat fele, így inkább ismerkedős lett a játék. Ettől függetlenül jól szórakoztunk, köszi mindenkinek! :gruppen:

Kult Fantasy: Az elmúlt év online megpróbáltatásai után (30+ játékülés zoomon) végre személyesen találkozhattam a játékosaimmal, ez így hatalmas élmény volt! Szerepjátékilag most ez volt a csúcs a táborban, örök emlék marad. Érdekes mód azt terveztem, hogy a három Kult kaland egymást kiegészítve lezárja végre ezt a kalandot (mindhármat), ami persze első este felborult. Itt mégis tulajdonképen lezárult a kaland, de ehhez semmi közöm, a karakterek teljesen spontán hozták így össze. Ha azt nézem, hogy 6 éve mesélem ezt a kalandot és benne van vagy 300 óra játék, akkor tulajdonképpen most hátra kell dőljek és örülni neki. Végre kikeveredtem egy sztoriból, asszem a leghosszabból, amit valaha meséltem. Persze nehezít, hogy még van 3-4 parti, akik benne vannak.  :zsur:

Kult Original: 2019-ben nem voltam formában, kifújt a lendületem, így kérdéses volt magam előtt, hogy van-e a játékban még potenciál. Ezt a gondolatot kb az első percben elfújta Artu egy korábbi húzás megfelelő kijátszásával, így kalandunk úgy siklott tovább, mintha 19 meg sem történt volna! Ezer hála minden  játékosnak Felon, Panka, Dekker, Eric, Jadis, Artu: csúcsszuperek vagytok! :gonosz:

X game, amiből fantasy lett: vegyesfelvágott csapattal vágtunk neki, ezért bedobtam egy rendkívül pörgős, szinte tanító jellegű kalandot, amitől a szombatra kifáradt lelkünk még adrenalinlöketet kaphatott még. 4 órányi iszonyat tempó, folyamatos agyalás, rögtönzés (minden oldalról), rendesen feltette a lécet a fiatalok és nagyöregek kevert, hatfős csapatának. Hála Logan-nek, aki a parancsnoki szerepet kapta, sikerült egy hatékony stratégiát felépíteni és megvédeni hadurukat a kínos haláltól. Nem mondom, hogy elsőre (ötödikre, ha jól számolom), de ez az NJK-k szemszögéből egy rendkívül precíz és olajozott  akciónak tűnhetett. Esélye sem volt az ellenségnek! :respect: Jól jellemzi, mennyie pozitívan frusztráló lehetett játékosi szemszögből, hogy "kis Whooni" nagyjából félidőben ösztönösen feltett egy teljesen őszinte kérdést: "Miért szopatsz minket Sir Thomas?"  Lol  :szivott: Srácok (és Hölgyem), ügyesek voltatok, olajozott szerkezetté vált a végére a csapat. Köszi a játékot!

Csutulu: Szombat estére már teljesen lefáradtam, de még mindig éreztem magamban az erőt egy kis meséléshez. Hát már csak a lelkesedés vitt tovább asszem, mert nem volt bennem kakaó. Mindenesetre megpróbálkoztunk egy játékkal, ami vagy 4 órányi elmebaj szintű röhögésbe és helyzetkomikumba fulladt (nesze neked horror). Fel kellett volna venni, mert zseniális alakítások születtek. Elsősorban Katát emelném ki, aki a nem kicsit férfisoviniszta csapatban hozta a butácska, bevállalós riporternő szerepét, aki szó szerint mindent megtesz a jó riportok elkészítéséért - és nem mellesleg játékosként megakadás nélkül játszotta a teljesen vállalhatatlan jeleneteket. A nyitó riport kb 20x ismétlés egymás után, mindig valami más miatt kellett újra venni...  Elképesztő, díjat adni neki! :viragos:  

Kifáradtam már az írásban is. Bocs, nem jön most több. 

Annyit tennék még hozzá, hogy nagy ölelés mindenkinek a sok játékért (napi 13 óra mesélés), a kiváló alakításokért, a nevetésekért, az elszórt beszélgetésekért, minden kedves szóért, Tao reggeli meditációjáért stb.

Tekintve, hogy a KALHU nagykorú lett (18. tábor), szeretném most a köszönettel kiemelni a szervezőket és mesélőket, akik ennyi éven át töretlen lelkesedéssel és energiával építik ezt a közösséget. A köszönetet Zarthan karakterén keresztül hallhatjátok. A mondandó a lényeg,  nem vállalok a karakterrel semmilyen egyéb közösséget :hiszti:

Link a hozzászóláshoz

Sziasztok,

 

Másfél év kihagyás után újra tábor...

Mit is mondjak, nehéz volt kicsit ráhangolódni, nagyjából az első estére sikerült "megérkezni" a táborba, felismerni és lehetőség szerint korrigálni a sok elmulasztott szervezési teendőt... De szerencsére remek táborozó brigád jött össze, illetve a szervezésben is sokan segítettek, így gördülékeny volt minden.

A szállásról: szervezői szempontból is jó volt, világos és transzparens volt a kommunikáció - az áramszünetet kivéve, de ez Vis Maiornak tűnik. Nem mindenkinek van közel, de sok panaszt azért nem hallottam a távra.

Az étkezésről: itt több panasz is érkezett, valószínűleg jövőre megpróbálunk menüt szerezni előre, illetve a minőségen egy kis plusz költség ellenében javítani. 

A modulról, játékról: én jól szórakoztam, jó kis csapatom volt, és Réq nagyon szépen egyengette az utunkat. A modulmegoldásban gyilkos bárd és varázsló páros azért úgy láttam, néha kicsit megizzasztotta, de remek játék kerekedett, és végül sikerült is fényt derítenünk majdnem mindenre.

Az esti programokról, egyebekről: szerettem volna, ha szét tudok szakadni, de ez nem sikerült. Sokkal kevesebb emberrel(/elffel/goblinnal/...) tudtam beszélni illetve játszani, mint szerettem volna, de így is a legtöbb új táborozót el tudtam csípni egy kis beszélgetésre vagy játékra. 

És végül a táborozókról: Szerintem minden szervező ilyen csapatról álmodik. A szokásos kötelező programokra való összevadászás azért megvolt, de a csapat nagyon fegyelmezett és rendezett volt, a legtöbb esetben tényleg szóltak szervezőknek táborelhagyás esetén, az étkezéseken megjelentek időben... Kicsit tartottam attól, hogy hajnali ötkor úgy kell majd elzavarni a folyosón kiabálókat aludni, de az éjszakák is nyugisak voltak, még utolsó este is... És ezzel összefüggésben a tábor elhagyásával kapcsolatban nagy köszönet illet mindenkit - ilyen fegyelmezetten és segítőkészen ez még szerintem sosem sikerült - számtalan ember kérdezte, mit tud segíteni, és nagyjából két óra leforgása alatt a tábor kiürült, a helyszínen pedig csak a recepción hagyott táborszabályzat emlékeztetett arra, hogy ott járt egy hatvan-hetven fős kalandozóhorda.

Remek kis tábor volt ez, na! Köszi!

Link a hozzászóláshoz

Sziasztok!

Köszönöm szépen mindenkinek ezt a csodálatos élményt! Nem vagyok biztos benne, hogy éreztem-e már ilyen jól magamat valaha életem során :D . 

Felőlem lehet bármilyen rossz a kaja, lehet messze a helyszín, lehet tele szúnyogokkal, ez a társaság, ez az élmény mindent megér. Szeretném megköszönni mindenkinek, amiért olyan befogadó, és kedves volt az Ifjú Titánokkal, és külön köszönetet szeretnék mondani:

@Shordanus-nak, amiért csatlakozott a csapatunkba, ezzel 1) lehetővé tette, hogy immár négy fővel jelentkezzünk, 2) olyan lehetőséget adott, ami eddig számomra elérhetetlen volt: nézhettem hogy játszik egy igazi profi szerepjátékos, sokat tanulhattam tőle. 3) Elfogadta a sorsát, és - úgy ítélem meg hogy boldogan, a játékot élvezve - végigvitte három, amatőr 13 évessel a modult, anélkül hogy egy rossz szót szólt volna a viselkedésünkrde,  vagy a játékstílusunkra (pedig sok olyqan helyzet volt mikor megérdemeltük volna). Köszi a szuper élményeket, és az életem megmentését (kettő alkalommal)! A Zombicide is szuper volt, nagyon élveztem!

@Whooni-nak, édesapámnak, mivel  - annak tudatában, hogy mennyire szerettem volna elmenni a táborba - jelentkezett a KM-ek közé, és lemesélte a modult a csapatnak (inkább kézenfogva végigvezetett minket rajta :D ). Köszi hogy a szabadidődet készülésre áldoztad, és hogy szuperül, és szuper kedvesen és segítőkészen meséltél. 

És természetesen a csapatom többi részének, szuperek vagytok!!!

 

A helyszín messze volt, de nem én vezettem szóval erről nem tudok nyilatkozni, maga Mórahalom egy számomra szimpatikus hely volt, az pedig, hogy a "semmi közepén" volt a szállás, nagyon szimpatikus volt (még a békak is). 

A szállás nem volt egy ötcsillagos szálloda, de semmi hibája, vagy hiányossága nem volt számora, ellentétben nagyon hangulatos volt. Szerintem tökéletesen jó volt arra, amire kellett, szívesen visszajövök ide ha arról van szó.

A kajával nem volt problémám. Szörnyű volt, az tény, de a legfontosabb kritériumnak eleget tett: ehető volt. 

Csodálatos élmény volt, hogy mindenki ennyire jófej és kedves volt. Tudtam, hogy jó lesz majd magamhoz hasonló szerepjáték mániásokkal tölteni ezt a pár napot, de legszebb álmomban se gondoltam volna, hogy ennyire. Teljesen természetesen tudtam például leülni társasozni olyan emberekkel, akiket addig soha nem láttam, és még jól is szórakoztunk.

A modulról nem tudok véleményt alkotni, hiszen ez volt az első versenymodul, amin részt vettem, de az biztos, hogy nehéz volt, de nagyon élvezhető. 

Ki kell még emelnem a Szellemek szigete-, Zombicide Black Plague-, Igenis, Sötét Nagyúr! -t. Mind a három játék maradandó, és eszméletlenül jó élményeket hagyott maga után. Köszi @Dekker-nek és@Shordanus-nak, hogy hozták a játékokat, @Con Salamander-nek, (aki mondjuk nem hozta, de megoldottuk) és minden játékosnak. 

Köszi @Sir Thomasaz X gamet, ilyen intenzív szerepjáték élményem még nem volt! Mondjuk mikor a harmadik sikeresnek ígérkező kísérletünket hiúsítottad meg a megoldásra, akkor egy picit elszomorodtam, de végül sikerült. Le a kalappal, hogy ilyen rövid idő alatt ilyen élvezhető történetet eszeltél ki! Köszönöm a különítmény többi tagjának is :)!

 

Szuperül éreztem magam, remélem jövőre (vagy már télen) újra látjuk egymást!!!

Link a hozzászóláshoz

Üdv Népek!

Khmm...szóval a szállásról: ennyi pénzért, szerintem minden ajándék volt ott. Nekem simán bejött. Bááár... mint veterán és gyakorló alkoholista, a sör forrását kissé távolinak érzékeltem.

Játék! 1 Köszönet Erikának, hogy némi unszolásra beállt hozzánk a csonka csapatunkba! Jó volt megismerni és vele játszani! Külön köszönet a mesélőnknek Bigi-nek, hogy nem vasmarokkal terelt minket végig a modulon, hanem hagyott SZEREP JÁTSZANI! 

Köszönet mindenért, mindenkinek, akit illet!

Tisztelettel: Pistike

Link a hozzászóláshoz

Hoi!

Leírhatatlan felüdülés volt 1 év kihagyás után újra találkozni a régi arcokkal, és látni, hogy a mindenféle veszélyhelyzeti nyavalyák ellenére újak is voltak, mertek és jöttek. Nagyon hiányzott az élő hang, a csapat, a hangulat, az esti beszélgetések.

A táborhely nagyon jó elrendezésű volt, sok hellyel, lehetőséggel a csapatok elrendezésére. Az ágyak nem voltak kényelmetlenek, bár tényleg alacsony volt az alsó ágyon a hely, igazi gyilkos fakerettel. Ennél közelebb a határhoz nem nagyon lehetett volna, és én hiányoltam a rendes mobilhálózatot és netet is, de a többiek lehurrogtak és még azt is túléltem. Reggel fél 7 és fél 8 közt az emeleten meg volt wifi, mert mindenki más aludt :D

A kaja maximálisan menza volt, ahogyan ezt már írták többen. Még a szuperborsos tarhonya is jó volt. Az nekem kicsit fájt, hogy vidéken az egyetlen hús, amit ismernek, a disznó, de végeredményben kevésbé viselt meg, mint vártam - ebben a napi lóadag antihisztamin segíthetett. Meg nem jeleztem elég gyorsan előre, ugye, de ezen jövőre változtatok, becsszó. Kicsi árnövekedés szerintem beleférhet (akár szavazhatnánk is róla valahol), a minőség kedvéért.

Hullának és TAO-nak köszönöm a modult, bár még csak játszottam és belelapoztam, szerintem meglehetősen jól sikerült. Sok infó, sok lehetőség van benne, a mi csapatunk igazából csak kényszerből harcolt, amúgy a fellépés és 1-2 varázslat tökéletesen vitt mindent. (Azért a sáskamágus partikiller, ha tényleg kihasznált volna mindent.)

TAO-nak köszönöm a mesét, meg hogy elviselt minket, ami nem kis eredmény. Jó játék volt, élhető karakterekkel és hangulatos NJK-kal, akikkel igen jól lehetett beszélgetni. Zahtan állandó célpontunk volt, szegény, és szerintem a törpe kocsmáros is megbánta, hogy a takarításért nem kért több pénzt előre :D

Remélem jövőre is találkozunk.

üdv,
Dae

Link a hozzászóláshoz

Sziasztok!

Szerintem nagyon jó esemény volt, én nagyon jól éreztem magam. Nekem a hely nem volt új, így különösebb meglepetés nem ért. Nem egy nagy szám, de játékra tökéletes, eléggé szét lehetett szóródni. Az áram hiányát sajnos jól kifogtuk.

Nekem a kaland nagyon tetszett, a mesélőnk Zarthan játékát szerintem nem fogom elfelejteni egyhamar. A kaland nehéz volt, de az az érzésem már kezdjük érteni az írók logikáját ezért elveszve nem voltunk. Ha szerencsésebbek lettünk volna akkor szerintem meg is oldjuk.

Igazából a lényeget nem tudom jobban csavarni: a hangulat fantasztikus volt, rég nevettem ennyit. Igyekszünk jövőre is jönni!

Üdv: Zoli

Link a hozzászóláshoz

Szuper, hogy majd mindenkivel váltottam legalább pár szót, és úgy érzem, senki sem kedvel kevésbé, mint a tábor előtt. Ezt sikernek könyvelem el.

Szuper, hogy az új arcok könnyen tudtak integrálódni, én főleg csak Whoonival érintkeztem, de láttam, hogy a többiek is a termperamentumukhoz mérten vegyülnek.

Szuper, hogy a szállás hatalmas területen feküdt el. Bár belenyúltunk az időjárásba, és hiába ültünk árnyékban, a lemeztető brutális hősugárzóvá alakult, de ez nem igazán a szállás hibája. Az ágyakkal meg voltam elégedve, a lábam pont ki tudtam dugni a réseken, így a hossz sem volt problémás.

Szuper volt a TTK játék, nagyon érdekes tapasztalatokat szereztünk, és a vadiúj játékosok gyorsan vették fel a rendszer sajátosságait, ami bíztató a rendszerre nézve.

Szuper volt a Rizikófaktorral újra játszani, bár sajnos mindannyian idő előtt távoztak, így a Marsot sajnos ebben a táborban nem tudtam virágzó kertté változtatni. Azért démonokat öltünk.

Szuper volt a zombik lemészárlása, jelentősen elhúzódott, de a csiku-csukizás a sárkánnyal miközben Mate mészárolja a kisebb halakat én meg surranok a tömegben a csapat maradéka meg törpöli a tökéletes zajkeltési arányokat kiváló kooperatív teljesítmény volt.

Kevésbé volt szuper a kaja. Ehető, de csak épphogy.

A modul pont olyan volt, amit egy igazzy szerepjátékos szeret (maximálisan szabad és rettenetes sok pofázással oldható meg a legjobban, röviden 100%-ig a mesélőtől függő), tehát számomra értékelhetetlen, külön köszönet újra a Rizikónak, hogy valamit azért kihoztunk belőle. Bár a legegyértelműbb nyomokat is sikerült fordítva értelmezniük, azért eljutottunk oda, hogy a három halott játékosból nekem csak egyet kellett megölnöm.

Link a hozzászóláshoz

Sziasztok!

Olyan gyorsan vége lett a tábornak, pedig alig kezdődött el... Sokkal többet kellett rá várni, mint "normális esetben". Nagyon vártam, és örültem, hogy végre összejött.

A szállás nekem alapvetően tetszett, sok helyen lehetett elszeparálódni játszani, kulturált körülmények a szobákban és a mosdóban. Az időjárás valóban nem kedvezett nekünk, emiatt nálunk a szobában is szauna hangulat uralkodott reggelre, ez nem volt túl kellemes, de hátha legközelebb nem így lesz. A kaja... hm.... ehető volt, de a minősége azért menza jellegű volt leginkább.

A játék szerintem jó volt, a csapat is úgy tűnt gyakran jól szórakozott, kibírták a mesélésemet (és túl is élte mindenki, mert vajszívű mesélő vagyok :) ). A közös társasozások jók voltak, jó volt újra látni a régi arcokat és újakat megismerni.

Köszönöm a sok munkát a szervezőknek, a szép ajándékot Felonnak - kitettek magukért most is!

Link a hozzászóláshoz

Sziasztok!

Első táborozóként szükséges már az elején kijelentenem, hogy ez volt életem egyik legjobb élménye. Sajnos pénteken családi okok miatt - kislányom lázas lett - el kellett hagynom a csapatomat, de nélkülem is szuperül vették a végén az akadályt. Addig a pillanatig annyi minden jó dolog történt, ami miatt már most tudom, hogy jövőre is itt a helyem. :wub: Jómagam mindösszesen 8 éve tudtam meg, hogy tényleg vannak felnőtt emberek, akik szerepjátékoznak. :) Hálával tartozok Katának, Gábornak és persze nem utolsó sorban a férjemnek, Albruknak, akik megmutatták nekem ezt a világot és bíztattak, hogy nem vagyok totál katasztrófa. :D

Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy mélységes hálámat fejezzem ki kedves KM-ünknek (SirThom), mert felejthetetlenné tette az első tábort. A Helybenjárók csapata ugyanis csupa zöldfülűből állt - legalábbis tábori szempontból -, de SirThom tökéletesen alkalmazkodott a csapat stílusához és működött a kémia köztünk és a KM között. Nem mondanám, hogy túlságosan megkönnyítette volna a dolgunkat, :D de nem is ez volt a feladata és mi sem örültünk volna, ha jószívűségből könnyen az ölünkbe hullik a megoldás. Azzal elveszett volna a játékélmény. SirThom maximálisan kihozta belőlünk azt, amit lehetett. Szem előtt tartottuk a modul megoldását, mégis remekül szórakoztunk, élveztük a szerepjátékot. Ahogy Kata is említette, néha annyira beleéltük magunkat a karakterbe, hogy fel sem tűnt, hogy már nem az NJK beszél hozzánk, hanem a KM. :D És bizony ez okozott vicces félreértéseket. Természetesen, mint minden csapat mi is direkt kihasználtuk az alkalmakat, hogy Zarthan-t minél tovább beszéltessük. SirThom által megosztott monológ jól mutatja a hangulatot. :hiszti:

A modulról nehezen tudok bármit írni összehasonlítási alap nélkül, de ami biztos, hogy nekem nagyon tetszett. Ötletes volt, fordulatos és sok lehetőséget biztosított a csapatoknak, hogy megoldják - persze tele számos tévúttal -. Úgy gondolom, hogy a csapatunk jól ráérzett a fő vonalra és ügyesen haladtunk a megoldás felé és csak egy kicsin múlott, hogy végül nem sikerült teljesen megoldani. Egy pillanatig nem unatkoztunk, nem voltak üres járatok - ami nyilván a KM-t is dícséri -. Első megpróbáltatásként engem nem elrettentett ez a történet, hanem felvillanyozott és már most alig várom a következőt.

A csapatról csak jókat tudok mondani. Nem elég, hogy első táborozó voltam, de a legkevésbé szakavatott is, mivel nem régóta ismerem ezt a világot. Ezt azonban egy percig sem érzékeltem, mert jól működtünk együtt, mondhatni kiegészítettük egymást... ha néha lassan is (Helybenjárók). :D

Amira büszke vagyok, hogy a táborba hozott Vasya volt az első karakterem, amit teljesen egyedül raktam össze és  a KM sem talált benne olyan hibát, ami miatt a játékra alkalmatlan lett volna. Már ettől pozitívan álltam a táborhoz.

A közösség fantasztikus volt. Mindenki kedves volt, mindenki mosolygott mindenkire, holott azt sem tudták ki fia-borja a másik.

A helyről az a véleményem, hogy szerintem magára a játékra remek hely volt - az áramszünetes részt kihagytuk volna :lol: - , mimdenki megtalálta, ahol nyugodtan tudott játszani. A kaja olyan volt, amilyen. Részemről úgy álltam hozzá, hogy legalább fogyókúrázok egyet - no jó, ez nem igaz, mert a játék közben csúsztak le a nasik :D - . Viccet félretéve, az étel ehető volt, de egy menzakoszttól mégis mit lehetett volna többet elvárni?

Talán annyi negatívumot mondanék, hogy a Wc-t kipókhálózhatták volna, mert az első alkalommal majd sikítófrászt kaptam, amikor egy nagy hosszúlábú pókcsalád nézett velem farkasszemet a wc-papírnál. :D

Az esti programok közül sajnos csak csütörtök este vettem részt egyen, SirThom jóvoltából. Az egész napos játék meglátszott, de ugyanakkor kellett is. Felszabadultan játszott az esti társaság, rengeteg humoros szituáció kerekedett és ahogy SirThom is írta, lezártuk az adott történetet, pedig nem állt szándékunkban, de elragadtak az események. És bár előtte azt hittem, hogy egész nap után este már nem fog menni a Kult játék, tévedtem. A hangulat, a barátok, a történet és a KM vitt magával és fantasztikus este lett a vége.

Összességében csak szuperlatívuszokban tudok beszélni a táborról. Mindent meg fogok tenni, hogy jövőre ismét a részese lehessek - remélhetőleg elejétől a végéig -.

Köszönöm mindenkinek! A szervezőknek, a modul-íróknak, a KM-ünknek és persze a csapattársaimnak!

"Jövőre veletek, ugyanitt! "

Link a hozzászóláshoz

Sziasztok!
Nagyon tetszett, sok élménnyel gazdagodtam, és jó volt látni újra a bandát.
A hely: Szép volt, szuper volt, sok nagyobb területtel, rengeteg elvonulásra alkalmas hellyel, stb... A szoba számomra kissé szűk volt, 6 ágyasban 4 rekeszes szekrény, asztal nuku, mindössze 2 szék, amire inkább pakoltunk, mint ültünk.
Kaja:  Menza: néha jobb (csirkecombi), néha rosszabb (pl: turhonya, vagyis ahogy elnevezték a mieink :lol:). Reggelinél, vacsoránál némi paprika-paradicsom jól esett volna, de ezért a pénzért nem volt rossz. Részemről mindent felzabáltam, mert kellett valami ami szívja az alkoholt. Eredményem: + 2,5kg... :D 
Modul: Nagy köszönet a modulért! Alaposan kidolgozott egy rohadék volt, na! :grin: Én speciel nem részesítem előnyben az ennyire nyomozgatós, rengeteg szálon futó kalandokat, és nem is egy James Bondot választottam karakternek, így leginkább csak fenyegetőzéssel, utánajárással próbáltam infóhoz jutni, mégis tetszett. Végül is sikerrel zártuk a kalandot, ezer hála érte a KM-ünknek és a Falkának is, így Orwella elfogadta az áldozatom a végén. :lol: 
Szervezés: Nagyon fasza volt, köszi szépen!

+1: Jó volt látni az ifjú titánokat a táborban! Valaha én is ilyen korú lehettem, mikor megfertőzött ez a világ... 

Link a hozzászóláshoz

A mi csapatunk, beleértve engem is, nagyon jól szórakozott, és azt hiszem a mesélőnk BigMac is jól viselte az agymenéseinket. Sajnos a modulra nem sok időnk maradt, de azt hiszem a helyzetünkből adódóan ez másképp nem nagyon történhetett. Külön köszönet Erikának, aki az első nap beállt közénk kalandozni, és a karakterem nevében elnézést kérek a kő ellopásáért, a kutya miatt, a bukó drótért, a testőröm pofonjaiért és a fejvadászok miatt. Köszönöm a csapat többi tagjának, hogy eljöttek, és külön köszönet Pistikének a folyamatos üzemanyag ellátásáért (Meg Cats nek a teáért).

Köszönet Krisztiánnak a Zombicide játékért, Dekkeréknek a gyilkosos játékért, Tetrának a TTK kalandért és Tao (és Hullának) nak a modulért meg a meditációs zenéért. Valami Age is volt uccsó nap, de akkor már annyira kóma voltam, hogy nem sok maradt meg belőle :D . Majd megszerzem a szabálykönyvet és akkor elkzedhetünk valami életút szerűt, ha mások is szeretnék.

Köszönet továbbá CS-nek, Cz-nek és Antailnak a szervezésért.

A szállás sztem jó volt. Ki lehetett ülni meg minden. Kaja tekintetében én túl igénytelen vagyok ahhoz, hogy vélményt mondhassak, de a konyhás nénik rendesek voltak.

Link a hozzászóláshoz

Sziasztok!

Mint csapattársaim közül sokan, én is első alkalommal vettem részt a táborban, és nem okozott csalódást! Felejthetetlen élmény volt számomra veletek játszani, megfigyelni mások játékat és csak úgy... ellenni, megismerkedni ismeretlen emberekkel.

Akkor jöjjön az összefoglaló:

Helyszín:
Pozitívuma, hogy közeli és kellően tágas ahhoz, hogy minden csapat el tudjon vonulni és ne zavarjuk egymást.
Kifejezetten örültem, hogy volt zuhanyzó a szobánkban - és szúnyoghálók! Az ágy is kényelmes volt - kollégiumokat idéző, de kényelmes. Az óriás cserebogarakat is élmény volt figyelni, nem csak a vihart, okoztak pár érdekes pillanatot :hiszti:🤣.
Negatívuma: a kaja. Egyértelmű menza, de legalább ehető - sok kolis élményt felelevenített bennem 😂😅. Az áramszünetet is kihagytam volna, de ezt egyértelműen és 100%-ban a hely üzemeltetőjének rovom fel.

Játék:
A modul egy élmény volt! - kellően tágas homokozó és egy kihívás - amiért ezer hála! Nem éreztem volna jól magam, ha könnyen az ölünkbe hullik a megoldás, és SirThom erre jól ráérzett. Sajnos nem tudtuk megoldani, kevés volt hozzá az idő - ahogy Kata is írta: nem véletlen hogy mi lettünk a Helybenjárók -, de legalább jól éreztük magunkat miközben próbáltunk a szövevényes szálak között szalmaszálakat találni :D.
A csapat is király volt és úgy éreztem a mesélővel is megtaláltuk a közös hangot. Jó hangulatot teremtettünk egymásnak és Zarthan karaktere SirThom alakításában örökre beleégett az elmémbe! :D Számos poén született, és ugye- előjött a szadista is egyesekből ;) Mindannyiótoknak köszönöm a játékot!

Szabad programok:
ÉLJENEK A PÓNIK!!!! - vagy az unikornisok? 🤣 Élmény volt a játékok minden pillanata, könnyesre nevettem magamat!
Kata - mindenképpen hozd következő alkalommal is a játékot!
Artu - kövi unikornis-hadsereghez már lesznek kiegészítők is, így véglegesíthetjük a beavatást ;)

A Kult számomra különleges élményt jelentett, köszönet érte minden résztvevőnek! Nagyon szeretem ezt a típusú játékot nézni és játszani egyaránt.

Összességében a közösség barátságos és befogadó volt és egy fantasztikus élményt kaptam.  
Köszönöm mindenkinek!

Link a hozzászóláshoz

Ahoy Kalandozók!

Én is, mint mindenki, azzal kezdem, hogy nagyon jó volt újra élőben látni mindenkit. Sok pozitív élménnyel feltöltődve gondolok vissza a táborra. Megpróbálom most, az ezévi tábor szemüvegén keresztül nézve, összeszedni mindazon élményeket, amiért mindenkinek érdemes egyszer, kétszer, vagy még nagyon sokszor eljönnie a kalandozók.hu-s táborokba.

Helyszín:
Nekem/nekünk Mórahalom közel volt. S rá tudtam/tudtuk beszélni a szegedi csapatokat, hogy jöjjenek el. Szóval ez szuperpozitív volt benne. Jó volt még, hogy nagy területünk volt és majdnem minden csapatnak volt szeparált játékterület. Sajnos a “majdnem” negatív oldalán mi pont megjelentünk :( . Kétszer hat órán át hallgattuk az “Antiss” zúgását közel 40 fokban. Nekünk már nem volt lehetőségünk “elmenekülni” előle. Megértettük, és el is fogadtuk, hogy ez vis major, s egy következő alkalommal biztos nem fog megtörténni, de ez nem volt kellemes. Ettől függetlenül a helyszín tökéletesen alkalmas bármilyen Thar, Dolzsah, Cthulhu, Kult, vagy csak simán Kalandozok.hu tábori összejövetelekre. Mert ugye a kakasokon és a békákon kívül más nem nagyon volt arrafelé. ;) A szobák és a belső terek jók voltak, s a légkondik a nyári forróságban sokat segítettek. Szóval szummában rendben volt minden a helyszínnel.

Étkezés:
Nem volt rossz, de kiemelkedő se. Tipikus menza, valami mindig hiányzik vagy sok :) . 18-hoz képest gyengébb, de a 19-eshez képest jobb volt.

Modul:
Alapvetően a modul jó volt. Viszont itt a táborban nagyon kell/kellett hozzá a jó “együttállás”. Tele van impróval, ezer plusz egy félrevezetéssel, és komplikációval, illetve egy nagyon egyszerű befejezési lehetőséggel. Ezért nagyon fontos volt, hogy a KM és a csapat jól együtt tudjon működni. Otthoni környezetben ez a modul nagyon jó tud lenni. Ezért is tudom ajánlani minden “otthon mesélő” KM-nek ezt a modult. Itt a táborban, verseny szituációban nagyon kellett koncentrálni, mind a mesélőnek, mind a játékosoknak.
Köszi @Hulla és @TAO!

A csapat:
Külön köszönöm @Cz-nek és @Sir Thomas-nak, hogy belevezetett a csapat nevének kimondásának csapdájába. :) Úgyhogy most stílusosan hallgassátok az egyik prominens személy beszámolóját róluk: ...

Spoiler

 


Hájom nappaj ezejött jejentek meg. S máj akkoj szejtettem, hogy Ajidax, a kijálynő (ész pejsze én isz) csak nyejhetünk vejük.

Az egyikük, az a nagydajab ojkocska, az amelyik ajszt hitte, hogy ej tudta jejteni a phugosz és jagosz pájoszát ejőjem, na az … na az egy nagyon szép fijataj jegényke vojt. Én csak úgy híjtam magamban, hogy a minden “hájjal megkent Áhjem”. Olyan ajanyosz vojt ... ahogy kidagadtak az ejek a pofácskáján, amikoj bókjaimmal hajmoztam ej. Nem vojt az a tájszajgosz személyiség, de amikoj a jettenetesz jekettyész ajatt kejjett nekije szászkaszuhszit csinájnia, na azt még égő hajjaj is bojdogan megtette. Az újjacskáim meséjték még jója, hogy gyakjan kutyuska pózban szajadozott a jigetben; tompoj fent, ojjocska jent a földön. Káj, hogy ezt pont nem játtam.

Na, de had beszéjjek a tájszájój; ajjój a hójihojgasz ojkocskájój, olyan kiméjt ész ejegánsz vojt, hogy még a nagykövet szívét is megdobbanthatta vojna. Áhh, ezek az csónakosz nemeszek, mindig tudnak vajami megjepőt csinájni. Pont játtam, amint akjobatikuszan szeji át a jevegőt a tájsza feje fejett. Olyan ügyesz vojt, hogy visszatapszojtam. Volt vájasztájsza? Hát nem, pejsze, hogy nem; megcsinájta még egyszer, sz mégegyszej. Tőjkajd vijjan, ojkocska jepüj, minthacsak egy vajietét néznék. Bjávó! Ám Hideux ejényei nem éjtek ám itt véget. Bomjottak a höjgyek utána. Sőt néha még ejötte is, bár mondjuk az inkább öngyujjadásnak minőszíteném. Ja ajjój ne is beszéjjünk, amikor megjemegett a keze Ojdan Pijma juhái fejett. Az ujjacskám majd hanyatt esett a játványtól. 

Na máj megint ejkajandoztam. A hajmadik ojkocska ebben a jetteneteszen jemek ész játejmett csapatban tejmészeteszen Bajgangmaj vojt. Oly hideg és hűvös vojt, mint az Ájnyékok Újnője maga. Egyszej hajjottam suttogni, majd belémfagyott a sz*j. Ha nekem is olyan szép hosszú szőjöm lett vojna a hátamon mint nekije, biztosz fejájt vojna jajta az összes. Az imájától a napfény is kiajudt. Csak úgy puffogtak a vajázsjatok, mikoj megszójajt. Még jó, hogy szemem a mágiájája igazítottam, így játhattam azt a sok józsaszínű ájnyékot melyet a hatajma vetett, mikor ejpusztította a föld alatti vajázsjatot. Ohh, azok a vajázsjatosz zsojozsmák, és zsojtájok! Tényjeg józsaszín ködöt vontak a szemem elé. Húh ész ehhez még jósz is vojt, mondtam máj? Mindig olyan ajáöjtözőt hojdott, ami páj ója mújva megvajósújt; sokcsápú izét, háztetőn johangájó embejt, vijjámjó testet. Szóvaj nagy mágusz Ő!

Sz ne fejedkezzek meg a megbojdogujt Zjigmundjój sze. Nem vojt az a tipikusz szépszég, na de a nyelve! Na, az fojgott jendeszen! Játszott a tekintetében, hogy mi jejki tájszak vagyunk. Számunka oly nagy éjvezet a vendégünk mentájisz és asztjájisz éjményeinek fokozásza. Nem is éjtem, hogy Szjoviána miéjt nem mutatta be nekem hamajabb. Biztos tudtam vojna segíteni neki, amikor az a tojvajt tanítgatta az etikett ajapjaira! Vagy amikoj itt a pijos, hoj a pijost játszott a jángoló Szivatagi Gyémánt fogadónáj. Vagy amikoj a kojg bizonyos tesztjészét hasznájta fej a cejja hőméjszékjetének megájjapításához. Meg pejsze akkoj is mikoj szászkábój kijobbant az a nagy fehéj … khmm … víz. Szomojú, de szajnos épp akkoj Zjigmund nem volt vízájjó. De szebaj, most máj közejjőj ízjejheti újnője ajkát, amint az asszonya a fínom pjedocit iszogaja ki bejöje.

Hát ők vojtak azok, kikje hájával emjékezek. A kijálynő, csak mijattuk helyezett vissza a jój megéjdemejt poziciómba. Hiszen ki más jenne a jegajkajmaszabb az Ujjacskák vezetészére mi én.

Tudjátok: Zajthan mindig szegít! Mindig! :)

 

Auch! Bocsi :peace: … Miattuk nem volt egy perc pihenőm se, majdnem mindent in character csináltak, nem maradhattam le tőlük! :) Egy hatalmas élmény volt srácok! Köszi: @Syrand Caldern, @Kapi, @Pico és @Artu! S nagy grat a helyezésért!

Kult Fantasy:
Ahogy Thom is említette ez az alkalom különleges volt. A F2F játék mindenkiből kihozta a maximumot. Így igazából Thomnak nem is kellett mesélnie, csak hátradőlt és hallgatott minket. :P  Nagyon jó lezárása lett a több mint 1.5 éves online játéknak. Ahogy számolgattam kb. 100 óra játékidő ment bele. Nagy respect @Sir Thomas, hogy ilyen sokáig bírtad velünk :D Jó volt, s egy kicsit sajnálom, hogy nem élhettem meg a karakterem szentté válását. Pedig a Zikizmus az emberiség egyetlen lehetősége, hogy végre ledobja az eonok óta cipelt nehéz rabláncot! 

És külön öröm, hogy akkora hatással voltam Thomra, hogy másnap kb. 10 percet váratta a csapatát, hogy én is be tudjak csatlakozni a 3. ciklusba, mint JK. :lol:

Társasjátékok:
A másik ok, amiért nagyon szeretem ezt a tábort, hogy megismerhetek új (vagy régi) társasjátékokat. Most is sikerült kettő-három új jelöltet felvenni a listámra: Orleans ( https://boardgamegeek.com/boardgame/164928/orleans ), The castles of Burgundy ( https://boardgamegeek.com/boardgame/84876/castles-burgundy ), The crew ( https://boardgamegeek.com/boardgame/284083/crew-quest-planet-nine ). Sajnos sok időm nem volt, hogy minden társasba belekóstoljak, majd legközelebb. A játékért és az ötletekért köszönet @Kapi-nak!

A jelenlévők és a hiányzók:
Nagyon jó volt új arcokat látni. Látni, hogy van még motiváció a fiatalokban; letették a telefont, PS-t, miegyebet, hogy a nekünk oly kedves fantáziavilágban formálják meg az új évezred hőseit! És látni, hogy az “öreg” rókák is felvállalják régi “szerelmüket”, a szerepjátékot, s jönnek a táborba. Minden elismerésem az összes korosztálynak!
S hát a hiányzók … nem is tudnám felsorolni, hogy ki mindenki hiányzott; barátok, csapattársak, KM-ek. Remélem a következő táborban újra találkozhatunk!

Legvégül, köszönet mindenkinek: a szervezőknek, a KM-eknek, a csapatoknak, az NJK-nak, és természetesen a családomnak, hogy újra itt lehettem a nyári táborban! :pajti:

Üdv.
--Gábor

Link a hozzászóláshoz

Hosszú várakozás után végre volt tábor. Ez már önmagában is nagy öröm, ahogy találkozni a törzsgárdával, vagy új arcokat látni. Máris várom a következőt.

A szállás jó volt, mondjuk az emeletes ágyak közti hely nem felnőttekre lett tervezve, ezzel volt gondja mindenkinek (beütött fejek, hátak képében). Nagyon jó volt, hogy rengeteg játékra alkalmas helyiség, zug stb. volt, mindenki megtalálhatta az ízlésének megfelelőt. Ez igazából kárpótolt azért is, hogy a szobákban viszont nem lehet játszani, túl picik.
Az időjárás és az áramszünet kívül esik a szervezők hatókörén, így nem is térnék ki ezekre.

Ami az étkezéseket illeti, nem igazán voltam elégedett. Voltak finom ételek is, de átlagban nem volt jó. Szerintem némi felárral ez javítható lenne. Ahogy fentebb is írta valaki, engem is zavart, hogy gyakorlatilag semmiféle zöldséget nem adtak, illetve sok ételnek nemigen volt íze...

A modul tetszett, egyedül az első Antissos jelenet nem, mert a csapatunknak abszolút nem volt logikus és emiatt félre is vitt minket a nyomozásban is. Ettől függetlenül tetszett a történet, a szereplők és amennyire emlékszem a kérdőívre, azt is kaptuk, amire szavaztunk. :) A csapatomnak pedig köszönöm az élvezetes játékot, ahogy CZ-nek a remek mesélést.

Mindkét Kult játékot élveztem, habár nem az idei játékok voltak a csúcspontok, ennek ellenére jól éreztem magam és várom a folytatást.

Szombaton délután pedig végre személyesen is játszottunk és átmentünk azon a bizonyos kapun. :)

Link a hozzászóláshoz

Hello

Én is első alkalommal voltam táborozni és nagyon tetszett. Ha nem jön közbe semmi, akkor szeretnék jönni legközelebb is.  Nagyon jól éreztem magam a mesélések és az egyéb programok alatt is.  Köszönöm az élményt a szervezőknek, a mesélőknek és a többi játékosnak. Legközelebb remélhetőleg mégtöbb érdekes embert ismerhetek meg :). A kajával csak egy problémám volt, hogy nem adtak hozzá elég kenyeret, de egyébként én is hajlandó lennék kicsit többet fizetni a jobb kajáért. A szállás és a környzet teljesen jó volt a táborhoz. A modul szerintem is nehéz volt, de nagyon jól szórakoztunk miközben próbáltuk megoldani. Nagyon szeretem az Ynev felépítésével, történelmével és bármi egyéb ottani dologgal kapcsolatos háttértudást, ezért nagyon tetszett a modulban, hogy Ynev egy általam kevéssé ismert részéről tudhattam meg többet.

Link a hozzászóláshoz

Sziasztok,

Kicsit késői a beszámolóm, de nem hagynám ki.

Szállás: az előttem szólók már mindent leírtak, csak őket tudom ismételni. :) 

  1. Bp-től kicsit távol van, lehetne közelebb, de ha ez marad, elfogadható.
  2. Jó az elhelyezkedése, mérete, elosztása. Sok teret ad a játéknak, még több csapat is elférne.
  3. Tiszta és használható volt minden. Még a hűtők is elegendőknek bizonyultak (az otthonról hozott hűtők kiegészítésével). 
  4. Étkezés gyenge, eléggé iskola menza. Nem csak menza (mert felnőtteknek létezik értelmezhető kifőzde), ez iskola menza: gyerekadagok, repeta, és 1-1 alkalommal gyerekmenü (húsleves + dejós kalács). Már vártam, mikor lesz tejbegríz kakaóporral vagy piskóta "csoki" öntettel. :D A minőséget csak az étkezés időpontjainak pontossága és az ára kompenzálta.

Modul: Itt a ti véleményeitekre vagyunk kíváncsiak Hullával. :) Az is érdekelne, hogy mennyire érzitek azt, hogy felelt és valósult meg az eredeti kérdőív eredményeinek szándéka!

Játékélmény: A visszajelzések összességében azt mondják, hogy kiemelkedő volt. :) Erre az egész KM banda büszke lehet, mert a táboraink története során ritkán fordul elő, hogy az összes csapat, kivétel nélkül jól szórakozzon (sajnos 10+ csapat esetén előfordul, hogy legalább 1 csapatnak nem tudjuk teljesíteni az elvárásait). Ez mindenképp a mesélők érdeme, szóval nagy köszi nekik!

A saját, személyes megélésem csak megerősíti ezt a képet. Régi ismerős a First Class csapata, ennek ellenére most meséltem nekik először. Hozták, amire számítottam tőlük: összeszokott, rutinos csapat, veterán szerepjátékosok, kemény logikával támogatott modulmegoldás, történetben maradás, jó hangulat. :) Egyszer-kétszer nehezebb helyzetbe is hoztak, de próbáltam tartani a frontot. :) Összességében nagyon élvezetes játék volt, tiszteletbeli dobogósoknak tekintem őket. Remélem lesz még lehetősem nekik mesélni vagy velük együtt játszani a jövőben!

Egyéb játékok és pillanatok:

  • SirTom Kultja első este (bocs Tom, nem akartam megölni a játékot :D) jó ismerkedés volt, de inkább csak az volt az előző alkalomhoz képest;
  • sok társast köszönöm Kapinak, Piconak és Dugónak, nekem mindegyik új volt;
  • Eric-el rövidebb és kisebb társaságú volt a jammelés, de én nagyon élveztem a Kis kece lányom DnB-sített verzióját :D ugye hozod a cajon-t legközelebb is?
  • Whooni köszi a szobatársaságot, mindig feldobtad a napom, amikor a KM-szobában jártam;
  • ugyanitt: Whooni, remélem jöttök még a srácokkal táborba és lógsz még egy teljesebb élménybeszámolóval!
  • köszi a beszélgetéseket, feleseket, elcsípett poénokat és röpke, vidám pillanatokat mindenkinek!

Már nagyon kellett egy ilyen tábor! Jövőre újrázunk! :)

Link a hozzászóláshoz

Üdv, Kalandozók!

Nos személy szerint nagyon élveztem a tábort. Ez elsősorban a társaság érdeme és hát miről is szólna egy tábor, ha nem erről?
Maga a modul nagyon tetszett nekem. Tény hogy észrevehetően sok szál volt, amin el lehetett indulni és sok szál félre is vezetett volna, de mi pont mondjuk pont azt ragadtuk meg, amit kellett és sok mindenre fényt derítettünk. Emellett még sokat kell fejlődnünk. 

Azt majdnem elfelejtettem megemlíteni, hogy imádtam ezt a nyomozós, krimi témát. Klassz volt nyomozni és elérhetők voltak az információk is. Csakis rajtunk állt melyik nyomon indulunk el és ez nagyon tetszett.

A KM-ünknek külön köszönetet szeretnék mondani, hiszen irtó jól szórakoztunk és úgy gondolom nagyon  összhangban volt a csapattal. Mosquito! Köszönjük, hogy a csapat tagja voltál és elkísértél minket az ármányok világába. :D 
A többieknek is köszönöm a részvételt és mint mindig, mindenki nagyon befogadó volt és öröm volt veletek játszani Top10-t, Unstable Unicorn-t, illetve Zombicide-ot is és még jobb, hogy kicsit megismerkedhettünk játék közben. Legközelebb is csatlakoznék, abban biztos vagyok. :)
Itt érdemes megemlítenem a Top10-ezésnél a fergeteges pillanatokat, mikor Mateo (Remélem jól emlékszem a nevedre. Ha nem, akkor elnézést kérek. :D) feladata az volt, hogy egy 10 pontos romantikus story-t kellett leírnia és olyan brazil szappanoperát írt le kisujjból, hogy lehidaltam. Aztán jött a 9-es és 8 pontos story is. 
9-es: Ugyanaz, amit ő mondott, csak EKKORA SZŐRÖS HASSAL. 
8-as: Ugyanaz, csak (nem emlékszem a pontos nevekre) Eszmeralda helyett Don Juanito-val foglalkozott és kicsit más lett a romantikus történet befejezése.. xd
Fergeteges volt és oltáriakat röhögtem. Imádtam. <3

 


Azt hiszem most jön a kontra.
A helyszíni környezet maga szép volt, elszigetelt. Tényleg baromkodhatott mindenki, aki akart és a kutyát nem zavarta vele. Viszont ez egy negatívum is volt, hiszen gyalog közelben nem nagyon volt bolt, ahonnan a készleteinket újratölthettük volna, ezért reggelente kellett elmenni, hogy a sofőrünk is kortyolhasson némi predócit. Ami engem nem zavart, de a többieket szerintem annál inkább, hogy a határnál olyan gyenge volt a hálózat, hogy saját netet ritkán lehetett használni, illetve a helyi wi-fi sem volt sokkal stabilabb. Igaz nem tudom hogy, de 5 perc roaming után plusz 20k lett az egyenlegem... xd (Ezt csak azért írom le, mert szerintem vicces, de nem a hely hibája, hanem az enyém. :D) A szobák nem voltak túl nagyok, pedig elvileg mi még tán kicsit tágasabb szobát kaptunk másodvélemény alapján, emellett a tárolási lehetőségek csekélyek voltak. Egy akasztós szekrény és még egy néhány polccal. Azon kívül egyetlen kis éjjeliszekrénynek használatos asztal, amin a reggelizős cuccaink nem fértek el ötünknek, holott hat hely volt, szóval elvileg ezzel így számoltak. Igaz volt kávéfőzőnk is, de ezt máshova raktuk később és úgy sem sikerült.

Végső soron az egyetlen igazi nagy problémám nekem tényleg annyi volt, hogy se trafik, se egy kis sarki bolt nem volt a helyszínhez közel, csak autóval elérhető távolságban (vagy kerékpárral, ha valaki hozott volna). Ez pedig szerintem nagy hátrány ha például nem kér valaki étkeztetést, hanem maga akarja bevásárolni a kajáját és nem tudja. A hűtők pedig elég gyengék voltak végig. Lassan hűtöttek, nem is túl jól, így hát kénytelenek voltunk azt is venni magunknak. Legalább alapból volt rá igény otthonra, szóval "win-win". Nem emlékszem hirtelen így rossz élményre még, de a lényeg az nálam itt volt egyedül.

 

Szeretném megköszönni a Kalandozók.hu csapatának, hogy egy újabb király tábort szerveztek nekünk, hogy ott lehettünk és azoknak is külön akik nem voltak jelen, de sokat dolgoztak azon így is, hogy létrejöhessen az esemény. Remélem eljutok a következőre is és találkozok ezen egyénekkel is, akik a mostani alkalommal nem tudtak eljönni. Köszi szépen. :)
 

Link a hozzászóláshoz

Üdvözlet!

Sok ideig tartó kényszerű bezártság után, különösen ez a nyári tábor nekem is nagyon hiányzott már, a közösség, a találkozások, a beszélgetések, a társas-, és szerepjátékok bearanyozták az idei nyaramat. A mórahalmi helyszín az igényeimnek alapvetően megfelelt, bár volt pár hiányossága és hátránya. Az étel minősége és mennyisége került a pontozási listám aljára, a hűtőszekrényből még 1-2,  vagy esetleg nagyobb biztosan jó lett volna, a szobák elég kicsik voltak, bár a célnak megfeleltek, a szúnyogháló nagyban emelte a komfortérzetet, a mosdóhelyiségekkel viszont nem volt annyira rossz tapasztatom. Az áramszünet egy elkerülhetetlen kényelmetlenség volt, de nem éreztem problémának, a wifi jelvadászatot, a mobiltelefon térerő hiányát már annál inkább. A szobák gyerekek részére kialakítása több helyen visszaköszönt, mind méret, mind berendezés tekintetében, legemlékezetesebben egy alkalommal mikor az ágyamra történő hirtelen leülésemmel a felső ágy alsó pereme úgy adta hátulról az emlékeztető tockost, hogy azzal a lendülettel majdnem földre küldött. A kellően sok nyitott és belső terek ezt ellensúlyozták, azok nagysága, elrendezése, a sok asztal, szék és pad remek lehetőséget biztosított a csapatok és különböző játékok megfelelő elszeparáltságának, és a nyílt tereken az esti világítás is remekül működött. A szobákból hiányoltam a rövid tábori program összefoglalót, bár a főbejáratnál egy teljes tábortájékoztató azért végig ki volt helyezve. A tábor lakott területtől távolabb esését én előnyként éltem meg, nem zavartunk másokat, és mások se zavartak minket.

Az idei tábori részvételem elég kalandosra sikeredett, mivel az utolsó utáni pillanatban kerültem be egy új és ígéretes csapathoz, az Ifjú Titánok tagjai körébe. A feltörekvő fiatal szerepjátékos generáció nosztalgikusan felidézte bennem e varázslatos és csodálatos utazásom kezdetét. Számomra teljesen új helyzetbe találtam magam, mert veterán játékosként felelősséget éreztem a szerepjátékomért, a karakterem cselekedeteiért, a közös játék sikeréért. Bár e csapat fiatalabb srácokból állt, minthogy amikor én belekezdtem volna bármilyen szerepjátékba, nagyon ügyesek voltak, derekasan helytálltak egy olyan versenymodulba, amit még én is komoly kihívásként éltem meg! A mesélőnk, Whooni, az egyik leghangulatosabb mesét varázsolta körénk mesterien a karakterekre szabva, végig remek beleéléssel, briliáns előadásmóddal terítette elénk a modul kibontakozó történetét. Minden tiszteletem az övé, főleg hogy a Kalandmesterséget elvállalta, amivel nálam letette védjegyét.  Remélem fogok vele egy csapatba valamikor még közösen játszani!

A versenymodul igencsak szórakoztatóra, alaposan és részleteiben remekül kidolgozottra, jól játszhatóra, de piszok nehézre sikeredett!  Kalandmesterünk nem hagyta, hogy a modul ádáz, fekete csápjai lerántsanak minket a mélységébe, folyamatosan és kiváló érzékkel terelte a csapatot a végkifejlet felé, a megoldásához azért a szerencse, és a jó karakter választás is hozzájárult.  Mindenesetre ez a versenymodul elnyerte a tetszésemet, kiválóan hozta azokat az elemeket, amiket kedvelek egy ilyen modulban! Elismerően köszönöm az alkotóinak, és minden közreműködőnek, játékostársaimnak, s nem utolsó sorban a nagyszerű mesélőnknek hogy végigjátszhattam!

A Zombicide Fekete Járvány társasjáték hirdetésre jelentkező két csapat hősei Wulfsburg városában epikus (meglehetősen zajos és trükkös módszerekkel megnyert ) csatában kerekedtek felül a rájuk zúduló zombik, förtelmek, nekromanták, valamint egy hatalmas sárkány ellenében. Az egyik csapat igen dicséretes módon, még  akkor is a küldetést tartotta szem előtt, mikoron sokkal értékesebb holmi lapult egy sarokház eldugott ládájának legmélyén. De hát a királyi korona visszaszerzésénél fontosabb és szent cél aligha lehetett volna!  

A Sötét Nagyúr nyamvadt, alávaló, szerencsétlen, gyalázatos goblin szolgáját alakítva több küldetés elbukásában is sikeresen közrejátszottam, egyszer rosé bornak álcázott üveges Addigjómígnemtudoddmivel elég durván kiérdemelve a háromszorosan lesújtó halálos pillantását.

A tábor többi részében sokat beszélgettem a táborozók ismertebb és kevésbé ismert tagjaival, együtt ittunk, nevettünk, örültünk, játszottunk igazán felüdítő élményekkel gazdagodva.

Kiemelten köszönöm szépen a Szervezők a nagyra becsült munkáját, akik megteremtették ezen dicső táborok XVIII. nyári alkalmát, köszönöm a meglepetést és emlékeket felidéző ajándékokat, továbbá köszönöm minden résztvevőnek és a közösségnek, hogy Kalandozónak érezhetem magamat!  

Még sok ilyen, pozitív élményeket adó tábort kívánok!

Az idei tábor eljövetelét és megidézését a nagyhatalmú Szervezők, alaphangulatát mesélőnk, Whooni temperamentumos stílusa, estéim sokszor könnyfakasztó vidámságát maguk a tábortagok, a digitális zavartalanságot a térerő hiánya,  a zombiharapás ellenszerét Yuki gyógyalmája, a Sötét Nagyúr babaházának legújabb tagját Crowstone játékbabája, a védőitalomat a Reketye sörfőzde biztosította.

Tisztelettel:
Shordanus

Link a hozzászóláshoz

Hello Mindenki!

Az idei nyári tábort már nagyon vártam, szerintem nagy jól alakult :) 

Ami nekem kevés volt az a kaja mennyisége, és a szállás is elég messze volt, így térerő nélkül nekem nem volt olyan kényelmes :D Az külön jópont a szervezőknek, hogy előre jelezték, hogy minden messze lesz, így úgy készültünk, hogy autózni fogunk és lesz legalább azzal készültünk, hogy lesz jármű. 

A laminált A3-as térkép nekem iszonyatosan tetszett, annyira jó volt nagyban látni és nem kellett rá vigyázni, hogy ne sérüljön meg.

A mindentől távol levés azért előny is volt, hiszen lehetett hangosnak lenni, jó nagy helyünk volt, sok asztallal és kültéri világítással. A külső asztalokat még a viharban is lehetett használni, nem esett be az eső annyira.

A modulról annyit, hogy én nem igazán szeretem azokat a modulokat, amelyben a játékosokat egymás ellen fordítják. Ez most sem volt másképp, már a legelején érezhető volt, hogy ellentétre épít, azonban úgy gondolom, csapat szinten nem áldoztuk be a szórakozást a jobb modulmegoldásért :) 

Mosquito zseniálisat mesélt, nagyon jól éreztük magunkat és kiélhettük a kreativitásunkat a modul során. Ahogy akkor, most is nagyon köszönjük a mesélést, szuper volt!

Whooni-nak köszönöm, hogy belevezetett a sörgyártás rejtelmeibe és azt a savanyú, őszibaracklé kinézetű sörkortólást :D Mindenképp emlékezetes marad, nagyon különleges íze volt :) 

Ha lehetne választani a következő nyári tábor helyszínét illetően én nekem tetszett annyira a helyszín, hogy jönnék még ide, vagy ehhez hasonló helyre. 

Link a hozzászóláshoz

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
×
×
  • Új...